9 tips om de betrouwbaarheid van je website te verbeteren

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Degelijke relaties zijn gebaseerd op vertrouwen, en vertrouwen wordt vaak gecreëerd tijdens de eerste kennismaking. Dat is bij klantrelaties niet anders. En toch zien we dat bedrijven daar vaak nog steken laten vallen. 

Heel wat bezoekers komen voor het eerst met je bedrijf in aanraking via je website. Daarom is de betrouwbaarheid van je website zo belangrijk. Aan jou dus om hen snel en oprecht te overtuigen dat je een betrouwbare partner bent!

Zoek je manieren om de betrouwbaarheid van je website te vergroten? Wij vertellen je graag hoe je meteen een goede eerste indruk maakt

1. Beantwoord veelgestelde vragen van klanten

Bezoekers zoeken op je website vooral oplossingen en informatie. Soms kunnen ze die niet meteen vinden of hebben ze extra vragen. In dit geval biedt een FAQ-pagina met de meest gestelde vragen van je klanten meteen een antwoord.

Indien nodig, kan de bezoeker ook nog steeds beroep doen op je klantenservice natuurlijk. Een klantenservice die je bezoekers op een vriendelijke manier verder helpt, draagt bij tot een positief imago van je bedrijf.

Dan moet je natuurlijk wel goed bereikbaar zijn. Dat brengt ons bij het volgende punt.

2. Wees persoonlijk en beschikbaar

Bezoekers praten liever met echte mensen dan met een onpersoonlijk bedrijf. Je potentiële klanten willen met andere woorden graag weten wie de gezichten achter het merk zijn. Door foto’s, video’s en verhalen van je werknemers te delen, bouw je herkenbaarheid op en groeit het vertrouwen.

Op onze website bijvoorbeeld vind je veel filmpjes van ons terug (like them or hate them) en op onze over ons pagina leggen we onze diepste geheimen bloot. Het resultaat? Nieuwe klanten hebben vaak al het gevoel dat ze ons kennen voor we ze een eerste keer ontmoeten. Dat maakt die eerste echte kennismaking net iets makkelijker.

Verder is het interessant om je contactgegevens veelvuldig op te nemen (in het menu, in de footer en elders op je website…) zodat je bezoekers je altijd snel kunnen bereiken. Maak de drempel zo laag mogelijk. Contactgegevens gaan trouwens verder dan het delen van een adres en telefoonnummer. Je kunt ook live chat, social media links etc. inzetten als, en alleen als, je hier ook permanent beschikbaar bent.

3. Laat anderen een goed woordje voor je doen

Je hoeft zelf niet te verkondigen dat je een betrouwbare speler bent. Laat anderen dit voor je doen. Wie kan je beter een duwtje in de rug geven dan je eigen klanten?

In testimonials en reviews delen klanten hun ervaringen en feedback over je merk of product. Zo worden ze ambassadeurs van je bedrijf. En aangezien bezoekers eerder geneigd zijn om te kopen van andere mensen, speelt dit alleen maar in jouw voordeel.

Niet alleen klanten, ook professionals kunnen je bedrijf op een positieve manier in de kijker zetten. Denk aan partners, bloggers of influencers die je product vermelden op hun website. Speel die vermelding uit op je eigen website – en op Google, Facebook en andere sociale netwerken (via reviews).

Dan zijn er natuurlijk ook altijd partijen zoals de pers die je bedrijf als een betrouwbare speler naar voren kunnen schuiven in de media. Daarnaast delen heel wat gerenommeerde bedrijven kwaliteitslabels uit. Denk maar aan awards of een score van trustpilot. Verwerk die persvermeldingen en labels op je website!

4. Bied een gebruiksvriendelijke website aan

De betrouwbaarheid van je website wordt bepaald door de ervaring van de bezoeker op je website. Met een professioneel design, aangepast aan de branding van je bedrijf, maak je meteen een goede indruk.

Niets zo vervelend als een trage, haperende website waar je door het bos de bomen niet meer ziet. Ook je bezoekers houden van een duidelijke, gebruiksvriendelijke website zonder technische mankementen die gemakkelijk navigeert en hen van de juiste info voorziet.

Wat dat betreft is het trouwens belangrijker dat bezoekers je website interessant en intuïtief vinden dan dat ze hem als ‘mooi’ bestempelen. Als wij moeten kiezen tussen een designwebsite die geen resultaten levert of een traditionelere website die hoog scoort, dan is de keuze voor ons snel gemaakt. Klik hier voor meer info.

5. Wees een goede gastheer op je website

Again, wanneer je bezoeker door je website navigeert, wil hij in de eerste plaats vooral de juiste informatie vinden. Daarom laat je onnodige voorstellen en storende advertenties beter achterwege. Pop-ups zijn OK, maar alleen als ze de gebruikservaring niet hinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pop-up wanneer een bezoeker je website verlaat.

Nieuwe bezoekers hebben meestal geen boodschap aan storende verkooppraatjes. Deel eerst klantgerichte content zodat je een adviseur wordt in plaats van een verkoper. Als je voldoende toegevoegde waarde geboden hebt zal je er uiteindelijk ook iets voor terugkrijgen. Hier is geduld voor nodig, maar het loont!

Hoe je toegevoegde waarde kunt bieden? Read on!

6. Deel frequent relevante en nuttige info

Hou je een blog bij?

Een blog die up-to-date is, laat zien dat je een expert bent binnen je industrie en dat je “mee” bent. Probeer dus consistent nieuwe content te posten waarvan je duidelijk de bronnen vermeldt. Transparantie en expertise zorgen, opnieuw, voor vertrouwen.

Interne links in je tekst die verwijzen naar andere pagina’s op je website zorgen niet alleen voor meer verkeer op je website. Ze geven je bezoekers ook een gevoel van zekerheid, aangezien je verwijst naar volledige en genuanceerde informatie die hen kan helpen. 

7. Ga voor correct en bondig taalgebruik

Wanneer je aan de slag gaat met je teksten hou dan zeker volgende zaken in je achterhoofd:

  • Duidelijke en professionele lettertypes zorgen ervoor dat bezoekers verder lezen.
  • KISSS: Keep It Stupid, Simple & Sexy. Schrijf vlotte, eenvoudige en aantrekkelijke teksten.
  • Vermijd vakjargon: zorg dat ‘gewone’ mensen je content ook begrijpen.
  • Een typfout kan altijd voorkomen, maar besteed voldoende aandacht aan grammatica.

Dit gezegd zijnde: laat je niet verlammen door de mogelijke fouten die je kunt maken. Als je niets doet dan kan je niets fout doen, maar dan kun je ook geen bezoekers helpen en geen resultaten halen. Dan zijn er geen winnaars. Helaas.

8. Waak over de privacy van je bezoekers

Indien je bedrijf of merk een website of webshop beheert, dan zijn privacy en GDPR iets wat je niet uit het oog mag verliezen.

Dankzij een privacy policy weten je bezoekers dat hun gegevens veilig zijn bij jou. Hierin leg je namelijk duidelijk uit hoe je als bedrijf omgaat met persoonlijke data van klanten.

In je webshop wil je natuurlijk producten verkopen. Duidelijkheid over zaken als prijzen, productinformatie, garantie en leveringsinformatie verhoogt de betrouwbaarheid van je website en zal je klanten overhalen om tot aankoop over te gaan.

9. Installeer een SSL-certificaat

Nog een laatste tip, maar wel een cruciale: als je website nog niet via een beveiligde https verbinding loopt (als er in de navigatiebalk van je internetbrowser “http://” voor je domeinnaam staat en geen “https://”) dan geven steeds meer internet browsers foutmeldingen. Hier haken mogelijke bezoekers en klanten op af.

Vraag je webdesigner dus zo snel mogelijk om een SSL certificaat voor je website in orde te brengen. Google en je bezoekers zullen je dankbaar zijn!

Wil je de betrouwbaarheid van je website te verbeteren?

Wil je je website verbeteren, maar weet je niet hoe? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Deze publicatie werd geschreven door:

Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?