HubSpot: Inspiratiebron en softwareleverancier

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Als internet marketeer ben je altijd op zoek naar meer inspiratie en efficiëntie. Inspiratie om interessante websites, teksten, visuals en video’s te maken. En efficiëntie om dat steeds beter en sneller voor elkaar te krijgen.

Daarom hebben wij besloten om onze favoriete websites, boeken, podcasts en tools met u te delen. Als een geheugensteuntje voor ons en -hopelijk- als een inspiratiebron voor jou.

Inbound marketing

Inbound marketing, naar het gelijknamige boek van HubSpot oprichters Brian Halligan en Dharmesh Shah, is een synoniem voor permission-based marketing. Deze marketing filosofie heeft tot doel om mensen naar je website te halen (lead generation) en hen te informeren en inspireren (lead nurturing) met interessante en meestal gratis informatie. Deze informatie worden veelal verspreid via nieuwsbrieven en sociale media. Als je je potentiële klanten doelgericht maar toch volledig vrijblijvend informeert en inspireert dan wordt een aankoop (sales) een logisch gevolg.

Met inbound marketing verhoog je dus in de eerste plaats je vindbaarheid en pas in de tweede plaats je zichtbaarheid op internet. Je zorgt ervoor dat klanten je vinden wanneer ze jou nodig hebben (en niet omgekeerd). Op deze manier hoef je nauwelijks te verkopen; je klanten hebben immers al beslist om een product of dienst van je te kopen als ze je website bezoeken. Helemaal anders dus dan traditionele ‘interruption-based’ marketing, waarbij je via reclameboodschappen zo veel mogelijk potentiële klanten wilt bereiken. Dit om zo snel mogelijk een product of dienst te verkopen.

Hubspot

HubSpot is een Amerikaanse ontwikkelaar van marketing software. Het doel van deze software is om marketing activiteiten te coördineren en te automatiseren. Van automatische lead generation en lead nurturing tot verkoop en after sales. De reden dat we HubSpot hier vermelden is echter niet omwille van hun software maar omwille van hun blog posts, whitepapers, tutorials, webcasts en tools die ze gratis ter beschikking stellen. En dit alles met één doel: inbound marketing.

Click here for more information and/or to buy Inbound Marketing, one of the best books to explain how to get more qualified visitors to your website.HubSpot ‘ademt’ inbound marketing. Zij ‘zijn’ inbound marketing. HubSpot publiceert dagelijks verschillende blog posts die vol interessante informatie staan voor internet marketeers en bedrijven die hun vindbaarheid en succes op internet willen vergroten. HubSpot publiceert geregeld ook whitepapers, tutorials en webcasts. Als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief (zie de rechterkolom op de HubSpot blog) dan ontvang je alle nieuwe informatie en e-books gratis en automatisch in je mailbox. Een absolute aanrader!

Aan de slag met inbound marketing?

Wil je ontdekken hoe je de juiste klanten aantrekt op het juiste moment? Contacteer ons voor meer informatie, we helpen je graag verder.

Deze publicatie werd geschreven door: