Facebook conversiepixels: wat, waarom en hoe?

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Met een conversiepixel meet je het rendement van je Facebookadvertenties. Zo kun je de resultaten van je advertenties vergelijken, je beste advertentie kiezen en het rendement verder optimaliseren.

Adverteer jij soms op Facebook maar gebruik je geen conversiepixels? Dan verspil je mogelijk veel geld!

In dit artikel lees je meer over Facebook conversietracking met conversiepixels. Een must-read voor iedereen die Facebookadvertenties gebruikt en geen geld wil verspillen!

Wat is een conversie?

Facebook beschrijft een conversie als “een actie van een persoon op je website, zoals betalen, registreren, een product toevoegen aan de winkelwagen of een bepaalde pagina bekijken.” Een conversie is dus het (gewenste) resultaat van bezoekers op je website nadat ze via je Facebook-advertentie(s) op je website landen.

Uiteraard wil je weten welke advertenties werken (het meeste conversies opleveren) en welke niet. Zo kun je je geld slim investeren in advertenties die optimaal renderen en zo kun je het rendement van je beste advertenties nog verder verbeteren.

Wat is conversietracking?

Met conversietracking meet je het rendement van je Facebookadvertenties door de acties van Facebookbezoekers op je website in kaart te brengen. Hieronder zie je een overzicht van de resultaten van één van onze laatste Facebookadvertenties.

Deze afbeelding toont de resultaten van 1 Facebookadvertentie

Om het resultaat van je Facebookadvertenties in Facebook weer te geven heb je een koppeling nodig tussen je Facebookadvertenties en je website. Deze koppeling maak je met een Facebook conversiepixel.

Wat is een Facebook conversiepixel?

Een conversiepixel of conversietrackingpixel is een stukje code dat je op je website plaatst en aan je advertentie(s) op Facebook koppelt.

Als mensen vervolgens via je Facebookadvertentie(s) op je website landen en een bepaalde actie uitvoeren (inschrijven voor een nieuwsbrief, een product kopen…) dan worden deze resultaten teruggestuurd naar Facebook.

Vervolgens kun je in Facebook eenvoudig de resultaten van je verschillende advertenties bekijken.

Hoe werkt een Facebook conversiepixel?

Op Facebook vind je alle technische informatie over conversiepixels. Je leest er onder meer:

  1. hoe je een conversiepixel maakt
  2. hoe je een conversiepixel op je website plaatst
  3. hoe je een conversiepixel aan je Facebookadvertentie(s) koppelt
  4. hoe je de prestaties van je Facebookadvertenties controleert

Klik hier voor alle informatie over Facebook conversietracking en conversie-optimalisatie

De voordelen van Facebook conversiepixels

Facebook conversiepixels hebben 2 grote voordelen:

  1. Optimaal rendement: Als je investeert in Facebookadvertenties dan weet je best welke advertenties werken en welke niet. Want wat heb je aan (betaalde) bezoekers op je website als ze vervolgens geen actie ondernemen? Met conversiepixels kun je de resultaten van verschillende advertenties vergelijken en de beste advertentie selecteren en verder optimaliseren. Zo optimaliseer je het rendement van je investeringen in advertenties op Facebook.
  2. Gebruiksgemak: Je kunt conversiepixels relatief eenvoudig (laten) installeren. De stap-voor-stap instructies op Facebook helpen je aardig op weg. Ook de rapportages van Facebook over het rendement van je advertenties zijn zeer eenvoudig. Vanaf nu kan iedereen het rendement van zijn of haar Facebookadvertenties optimaliseren. Waar wacht jij nog op?

Het belang van een goede landingspagina

Niet onbelangrijk: het rendement van je Facebookadvertenties wordt door 2 factoren bepaald:

  1. De kracht van je advertentie: Is je advertentie duidelijk, spreekt ze je doelpubliek aan?
  2. De kracht van je landingspagina: Als bezoekers op je website komen, welke pagina krijgen ze dan te zien? De home page van je website of een specifieke landingspagina met een duidelijke call to action?

Je advertentie zelf is uiteraard belangrijk, maar de landingspagina op je website waar je mensen naartoe stuurt is minstens even belangrijk.

De kracht en het belang van een goede landingspagina worden echter vaak over het hoofd gezien. Wil je het rendement van je best lopende Facebookadvertenties verder optimaliseren? Lees dan ook de volgende 2 blog posts over de opmaak van goede landingspagina’s:

Nóg meer weten over Facebook marketing?

Wil je aan de slag met Facebook marketing voor je bedrijf of wil je je bedrijfspagina verder uitbouwen? Of wil je hulp bij het gebruik van Facebookadvertenties en conversiepixels? Neem hier vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door: