40 goede Facebook post ideeën voor uw bedrijfspagina

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?
wil jij je klanten goed bereiken via Facebook? Dan heb je steengoede Facebook posts nodig. En die opstellen, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Als je vandaag de dag iets post op Facebook, dan bereikt die Facebook post doorgaans minder dan 6% van je volgers. Schrijnend, toch? Alleen kwalitatieve posts slagen erin om meer mensen te bereiken.  Wil je dus je bedrijf onderscheiden van de concurrentie op Facebook? Duik in onze 40 goede Facebook post ideeën voor meer social media succes! 3.2.1. Start!

Facebook post ideeën: 40 voorbeelden en tips

1. Quotes

Mensen houden van quotes. Ze zijn hapklaar, gevat en bieden veel inspiratie of wijsheid in één of enkele zinnen. Deel citaten niet zomaar in tekstvorm, maar plaats ze op een mooie afbeelding. Dan worden ze nog vaker gedeeld. Met gratis tools zoals Canva maak je heel snel mooie, visuele quotes voor je Facebook posts. Let er natuurlijk wel op dat je quotes steeds gelinkt kunnen worden aan je bedrijf, producten of diensten! Facebook post idee 1 - Quote - Lincelot

2. Facebook posts met een vraag

Vragen doen het altijd goed op Facebook. Mensen hebben van nature de neiging om te antwoorden en hun mening en inzichten te delen. Probeer reacties los te weken bij je doelpubliek met je Facebook post, maar houd het wel simpel en laagdrempelig!

Facebook posts idee 2 - Vraag - Lincelot

3. Polls

Polls zijn leuk en makkelijk: één druk op de knop volstaat om iets bij te dragen. Mensen delen graag hun eigen keuze en zijn benieuwd naar de mening van anderen en naar het uiteindelijke resultaat! Bovendien is het een subtiel mini-marktonderzoek bij je Facebook-volgers. Die inzichten kan je bijvoorbeeld gebruiken om meer of minder over bepaalde topics te posten, bepaalde producten meer in de verf te zetten, enz. Facebook post idee 3 - Poll - Lincelot

4. Foto’s, albums, carrousels en diavoorstellingen

Visuele content doet het altijd beter dan tekst. Al-tijd. Denk dus in visuals en trek de aandacht van je doelpubliek met leuke, mooie en/of inspirerende beelden. Experimenteer bovendien met verschillende formats: foto’s, albums, diavoorstellingen en carrousels. Ze hebben allemaal een eigen charme en bieden veel ruimte voor variatie! Voorbeeld van een Facebook post met een album:

Facebook post idee 4 - Album - Lincelot

Voorbeeld van een Facebook post met een carrousel:

Facebook post idee 4 - Carrousel - Lincelot

5. Video’s en livevideo’s

Video (marketing) is nu al razend populair en zal in de toekomst nog stevig groeien. Tegen 2018 zal maar liefst 79% van het internetverkeer bestaan uit video. De moeite, toch? Die trend uit zich ook op Facebook. Video posts en live video’s scoren doorgaans beter op het vlak van engagement dan andere Facebook posts.

Facebook post idee 5 - Video - Lincelot

Extra tip: experimenteer ook zeker eens met cinemagraphs. Relatief uniek, en heel cool!

6. Humoristische Facebook posts

Mensen houden van een goede dosis humor. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Een grappige afbeelding of leuke comic in een Facebook post wordt dan ook steeds gesmaakt. De uitdaging is vooral aanvoelen wat voor soort humor je doelpubliek weet te appreciëren en op welke momenten, anders mist je Facebook post natuurlijk effect. Let op: humor is niet voor ieder bedrijf een goede optie. Als je bedrijfsimago eerder formeel en zakelijk is dan laat je humor vaak beter achterwege.

Facebook post idee 6 - Humor - Lincelot

7. Nieuws

Gebeurt er iets interessant in je vakgebied? Geef er je mening over in een Facebook post en link het nieuws aan je bedrijf of industrie. Zo positioneer je jezelf als expert en kan je de relevantie van je producten of diensten indirect aantonen. Post wel enkel dingen die zowel een meerwaarde als nieuwswaarde bieden voor je doelpubliek.

Facebook post idee 8 - Nieuws - Lincelot

8. Inspirerende Facebook posts

Inspiratie is een breed begrip en kent vele vormen, maar denk steeds in functie van je bedrijf. Bied mensen bijvoorbeeld inspiratie om je producten of diensten op nieuwe manieren te gebruiken, in diverse situaties of voor andere doeleinden dan ze gewoon zijn, enz.

Facebook post idee 7 - Inspiratie - Lincelot

9. Tutorials

Mensen leren graag bij. Deel daarom leuke tutorials op je Facebook-pagina waarin je mensen stap voor stap uitlegt hoe ze een specifiek probleem kunnen oplossen of doel kunnen bereiken.

Facebook post idee 9 - Tutorial - Lincelot

10. Inchecken

Sta je op een beurs of bezoek je een partner of klant van je bedrijf? Check in op hun locatie! Zo kan je makkelijk je volgers overtuigen om ook de beurs – en jouw beursstand natuurlijk – te bezoeken, of geef je je klant of partner meer visibiliteit. Mensen waarderen transparantie en zien dit vaak als social proof. Koppel een leuke CTA aan je post, en een simpele check-in kan wel eens nieuwe prospects opleveren!

11. Wedstrijden

Het is altijd fijn om iets te winnen. Punt. En zo denkt je doelpubliek er ook over. Wedstrijden lokken veel likes, reacties en interactie uit. Organiseer dus af en toe een leuke wedstrijd en deel die in een Facebook post, MAAR lees het beleid van Facebook over wedstrijden er goed op na en ga na of je ook de Belgische / Nederlandse wetgeving respecteert. Vrees je dat je te weinig volgers heeft op Facebook om een wedstrijd te organiseren? Promoot je Facebook wedstrijdpost dan via een advertentie. Een korte maar krachtige boost! Let op: kom steeds na wat je belooft, anders ontploft je actie mogelijk in je gezicht. Denk op voorhand goed na over de mogelijke reikwijdte en voorwaarden van je wedstrijd.

Facebook post idee 11 - Wedstrijd - Lincelot

12. User-generated content

Waarom zou je enkel zelf zaken posten als je doelpubliek je daar maar al te graag bij helpt? Content van gebruikers doet het doorgaans zeer goed, lokt veel interactie uit en versterkt het community-gevoel rond je merk.

Facebook post idee 12 - User-generated content - Lincelot

13. Behind-the-scenes Facebook posts

Niet vergeten: mensen doen graag zaken met mensen. Bovendien zijn ze erg nieuwsgierig! Als je je doelpubliek een blik achter de schermen geeft dan toon je een menselijke kant van je bedrijf, krijgen ze een idee van het reilen en zeilen van je bedrijf en zorg je voor een persoonlijke connectie.

Screenshot van een Facebook post van Lincelot met een foto van ons diner met partners

14. Samenwerkingen en tags

Werk je samen met een ander bedrijf, een goed doel, een expert of een influencer of heb je een mooi product opgeleverd bij een klant? Deel die samenwerking of het eindresultaat dan in een Facebook post en tag de andere partij! Zij krijgen daar dan ook een melding van en delen, liken of reageren hopelijk op dat bericht. Zo vergroot je je bereik en bereik je nieuwe doelgroepen! Klik hier voor meer informatie over taggen op Facebook.

Facebook post idee 13 - Tag - Lincelot

15. Captions

Een “caption” is een bijschrift bij een foto. Je doelpubliek om captions vragen via een Facebook post is een leuke manier om hen creatief aan het werk te zetten, met vaak erg leuke en vernieuwende input tot gevolg.

Facebook post idee 15 - Caption - Lincelot

16. Fill-in-the-blank Facebook posts

Je kan bijna iedere vraag herformuleren als een fill-in-the-blank: een statement of zin waarin één of meerder woorden ontbreken. Mensen vullen je statement graag aan met eigen suggesties. Dat levert vaak erg leuke, inspirerende of ronduit hilarische resultaten op.

Facebook post idee 16 - Fill in the blank - Lincelot 17. Infographics

Een infographic is een visuele weergave van gegevens, tips of resultaten. Zo presenteer je veel informatie op een overzichtelijke manier. Bovendien worden infographics vaak gedeeld! Facebook post van Hubspot met een infographic over de grootste uitdagingen van marketeers voor 2023

18. Controversiële Facebook posts

Controverse zorgt doorgaans voor véél engagement, reacties en interactie, maar er is steeds een risico aan verbonden. Dit type Facebook post is zeker niet voor ieder bedrijf weggelegd. Proceed with caution is de boodschap! Waak er vooral over dat de kleine storm die je veroorzaakt niet negatief afstraalt op je bedrijf, producten of diensten.

Facebook post idee 18 - Controverse - Lincelot

19. Tools

Heb je nieuwe tools, diensten, plugins etc. gemaakt of getest? Publiceer je ervaringen in een Facebook post. Vertel je doelpubliek wat het product doet, hoe het werkt en voor wie het interessant is.

Facebook post idee 19 - Tool - Lincelot

20. Testimonials

Een testimonial is een positieve ervaring of aanbeveling die je ontvangt van tevreden klanten en vervolgens – na toestemming! – op je sociale media plaatst. Testimonials zijn in feite dus een bewijs – “social proof” – voor andere potentiële klanten dat je bedrijf goede producten en/of diensten levert. Onderschat de kracht van testimonials niet: mensen willen weten of ze de juiste beslissing nemen voor ze iets kopen. Het antwoord op die vraag zoeken ze héél vaak bij andere klanten. Mensen zijn immers erg gevoelig voor de mening en ervaringen van anderen als ze een product of dienst overwegen. Een positieve Facebook testimonial kan hen over de streep trekken. Ontdek hier hoe je goede testimonials krijgt over je bedrijf producten en diensten.

Facebook post idee 19 - Testimonial - Lincelot

21. Tips

Een tip is een ideale manier om mensen snel verder te helpen met een vraag of probleem en tegelijkertijd je vakkennis te tonen. Hapklaar en nuttig!

Facebook post idee 19 - Tip - Lincelot

22. Memes / GIFs

Het internet houdt van memes en GIFs. Het zijn leuke en luchtige manieren om mensen aan het lachen te brengen of een boodschap over te brengen. Bovendien kunnen ze snel viraal gaan en je bereik drastisch vergroten! Vraag je doelpubliek ook om te antwoorden in GIFs. Hilariteit verzekerd! Facebook post idee 22 - GIF - Lincelot Vind je geen passende meme of GIF voor je Facebook post? Maak er dan zelf één! Er zijn tal van gratis online tools waarmee je makkelijk memes en GIFs kunt maken, de Meme Generator van imgflip of GIFMaker bijvoorbeeld. Volg deze tutorial om zelf GIFs te maken in Photoshop.

23. Events

Facebook maakt het bedrijven bijzonder makkelijk om een evenement te organiseren en te delen met hun doelpubliek. Organiseer je een bedrijfsevent? Deel het dan zeker via Facebook en nodig mensen uit om langs te komen! Heb je nog niet zoveel volgers? Dan kan je je event kort en relatief goedkoop promoten via een Facebook advertentie. Resultaat? Meer bezoekers en mogelijk ook meer volgers!

Facebook post idee 23 - Event - Lincelot 24. Teasers

Als je een tipje van de sluier oplicht, dan willen mensen meer zien. Prikkel je doelpubliek daarom af en toe met een leuke teaser, sneak peak of aankondiging.

Facebook post idee 24 - Teaser - Lincelot

25. Trends en voorspellingen

Iedereen heeft graag een glazen bol. Je weet vast ook graag wat de laatste trends zijn en wat de toekomst brengt. Daarom werken Facebook posts met de ‘x laatste trends voor …’ zo goed. Als je zulke blog posts publiceert dan positioneert je jezelf bovendien ook als expert en problem-solver!

Facebook post idee 25 - Trends - Lincelot

26. Seizoensgebonden Facebook posts

Je doelpubliek heeft op bepaalde (feest)dagen en tijdens bepaalde periodes een specifieke mindset. Speel daarom in op de actualiteit met relevante Facebook posts en toon dat je “mee” bent. Zo vergroot je het succes en engagement van je posts! Seizoensgebonden Facebook posts zijn bovendien een leuke manier om te variëren en je bedrijf en producten eens in een ander daglicht te plaatsen!

Facebook post idee 26 - Seizoensgebonden posts - Lincelot

27. Spellen

Een spel ademt interactiviteit. Het is een fijne manier om een positieve relatie met je klanten uit te bouwen en een community rond je bedrijf of merk te creëren.

Facebook post idee 27 - Spel - Lincelot

28. Quizzes

Wie houdt er nu niet van een leuke quiz? Het is een fijne, interactieve manier om de kennis van je doelpubliek over je vakgebied te testen. Screenshot van een Facebook post van Lincelot waarin we onze SEO quiz aankondigen.

29. Stats, feiten en onderzoeken

Kan je de problemen van je doelpubliek, de effectiviteit van je producten of diensten en de trends binnen je vakgebied toelichten aan de hand van statistieken, feiten of onderzoek? Mooi zo! Mensen houden van dit soort “bewijs” als ze een product of dienst overwegen. Bovendien krijg je op slag meer geloofwaardigheid en positioneert je jezelf als expert binnen je industrie.

Facebook post idee 31 - Onderzoek - Lincelot

30. Feesten, mijlpalen en awards

Heb je iets te vieren? Deel dat dan met je doelpubliek. Je succes straalt af op je bedrijfsimago, producten en diensten. Dat geeft je meer geloofwaardigheid en een sterkere concurrentiepositie. En waarom geen actie koppelen aan je succes? Laat je doelpubliek delen in de vreugde! Dat zorgt mogelijk voor meer aankopen en klanten!

Facebook post van Forta opleiding die hun 12-jarig jubileum aankondigt en daarbij een give-away doet.

31. Blog posts

Blog posts zijn het geheime wapen van content marketing. Via blog posts trek je de juiste mensen op het juiste moment naar je website met de juiste info. Blog posts kunnen informeren, inspireren, entertainen en mensen iets bijleren. Erg breed dus! Heb je zonet een interessante blog post op je website gepubliceerd? Deel die dan zeker ook in een Facebook post om je bereik te vergroten en meer verkeer naar je website aan te trekken!

Facebook post idee 31 - Blog post - Lincelot

32. Promoties

Probeer niet voortdurend promotionele berichten op Facebook te posten. Daar haken mensen op af. Deel daarentegen vooral nuttige en relevante content die gerelateerd is aan je business. MAAR het kan zeker geen kwaad om af en toe een leuke promotie, actie of aanbieding te posten. Het geeft je doelpubliek een extra reden om je te volgen. Bovendien doen ze er ook nog hun voordeel mee!

Facebook post idee 32 - Promotie - Lincelot

33. Case studies

Toon je doelpubliek met een concreet en waargebeurd voorbeeld hoe je een probleem van je klant hebt opgelost en wat je toegevoegde waarde was. Focus hierbij op de problemen van je klant (dit zorgt voor herkenning bij je doelpubliek) en niet op je producten of diensten.

Screenshot van een Facebook post van Jonckers die vertelt over hun case study in techniek

34. Freebies

Mensen krijgen graag dingen. Laat hen daarom proeven van je producten of diensten met een freebie, lead magnet of demo. Hopelijk smaakt het naar meer en krijg je meer klanten en inkomsten!

35. Reviews

Klanten hebben meestal geen tijd om zelf producten, diensten en oplossingen te testen en te vergelijken. Daarom zoeken ze online vaak advies en vergelijkingen. Als jij hen helpt met een goed onderbouwde review, bouw je vertrouwen op bij je klanten. Als ze dan later een van je diensten nodig hebben, ben jij direct top of mind!

Facebook post idee 35 - Review - Lincelot

36. Influencer Facebook posts

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij je samenwerkt met invloedrijke personen – ook wel ’influencers’ – om je merk, bedrijf, producten of diensten in de kijker te zetten bij je doelpubliek. Je lift als het ware mee op het bereik, de invloed, de authenticiteit en het succes van deze influencers. Mondelinge reclame op grote schaal, zeg maar. Influencers kunnen het koopgedrag van mensen en de perceptie over je bedrijf sterk beïnvloeden. Overweeg dus of influencer marketing een interessante piste is en deel die samenwerking op Facebook!

Facebook post idee 36 - Influencer - Lincelot

37. Wist-je-dat Facebook posts

Wist-je-dat-posts zijn een ideale manier om je doelpubliek te verbazen of de focus te leggen op aspecten van je bedrijf, producten of dienstverlening die ze vaak over het hoofd zien. Ga wel echt voor een kleine aha-erlebnis bij je doelpubliek, anders mist dit type Facebook post zijn effect.

38. FAQs

Frequently Asked Questions (FAQs) zijn vragen die je lezers vaak stellen. Ideale input dus om te beantwoorden in een Facebook post! Zet het uitgebreide antwoord op je website en link daarnaar door. Zo genereer je makkelijk extra traffic.

Facebook post idee 38 - FAQ - Lincelot

39. Interview

Een interview is een ideale manier om iemands mening of expertise op een luchtige manier te delen. Dankzij interviews kan je bovendien contacten opbouwen met klanten, experts en invloedrijke mensen. Als die mensen je interview vervolgens met hun netwerk delen dan kan je je bereik zeer snel uitbreiden.

screenshot van een video waarin Roel De Frene, zaakvoerder van S3S wordt geïnterviewd en de bijhorende social post

40. Verhalende Facebook posts

Mensen spiegelen zich graag aan inspirerende verhalen. Heb je een interessant verhaal te vertellen? Deel het in een Facebook post. Een goed verhaal blijft altijd hangen en wordt vaak gedeeld. screenshot van een post van Humans of New York als voorbeeld voor een verhalende Facebook post

Vragen of interesse?

Heb je nog vragen over Facebook? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)