40 goede Facebook post ideeën voor uw bedrijfspagina

Facebook is een prachtig marketingkanaal, maar er is al even een overaanbod aan Facebook posts van zowel personen als bedrijven. Gevolg? Niet iedere Facebook post krijgt veel exposure.

Het wordt alsmaar moeilijker voor bedrijven om hun doelpubliek te bereiken via Facebook (zonder ervoor te betalen) en op te vallen in de massa.

Als u vandaag de dag iets post op Facebook, dan bereikt die Facebook post doorgaans slechts 1 tot 6% van uw volgers! Schrijnend, toch?

MAAR… dat is geen reden tot paniek. Er is nog hoop…

Bedrijven en pagina’s die relevante, kwalitatieve en engagerende Facebook posts publiceren kunnen nog steeds veel mensen bereiken. Kwaliteit en creativiteit komen bovendrijven!

Wilt u uw bedrijf onderscheiden van de concurrentie op Facebook? Hieronder ontdekt u 40 goede Facebook post ideeën voor meer social media succes!

3.2.1. Start!

Facebook post ideeën: 40 voorbeelden en tips

1. Quotes

Mensen houden van quotes. Ze zijn hapklaar, gevat en bieden veel inspiratie of wijsheid in één of enkele zinnen.

Deel citaten niet zomaar in tekstvorm, maar plaats ze op een mooie afbeelding. Dan worden ze nog vaker gedeeld. Met gratis tools zoals Canva maak je heel snel mooie, visuele quotes voor uw Facebook posts.

Let er natuurlijk wel op dat uw quotes steeds gelinkt kunnen worden aan uw bedrijf, producten of diensten!

Facebook post idee 1 - Quote - Lincelot

2. Facebook posts met een vraag

Vragen doen het altijd goed op Facebook. Mensen hebben van nature de neiging om te antwoorden en hun mening en inzichten te delen. Probeer reacties los te weken bij uw doelpubliek met uw Facebook post, maar houd het wel simpel en laagdrempelig!

Facebook posts idee 2 - Vraag - Lincelot

3. Polls

Polls zijn leuk en makkelijk: één druk op de knop volstaat om iets bij te dragen. Mensen delen graag hun eigen keuze en zijn benieuwd naar de mening van anderen en naar het uiteindelijke resultaat!

Bovendien is het een subtiel mini-marktonderzoek bij uw Facebook-volgers. Die inzichten kunt u bijvoorbeeld gebruiken om meer of minder over bepaalde topics te posten, bepaalde producten meer in de verf te zetten, enz.

Facebook post idee 3 - Poll - Lincelot

4. Foto’s, albums, carrousels en diavoorstellingen

Visuele content doet het altijd beter dan tekst. Al-tijd. Denk dus in visuals en trek de aandacht van uw doelpubliek met leuke, mooie en/of inspirerende beelden.

Experimenteer bovendien met verschillende formats: foto’s, albums, diavoorstellingen en carrousels. Ze hebben allemaal een eigen charme en bieden veel ruimte voor variatie!

Voorbeeld van een Facebook post met een album:

Facebook post idee 4 - Album - Lincelot

Voorbeeld van een Facebook post met een carrousel:

Facebook post idee 4 - Carrousel - Lincelot

5. Video’s en livevideo’s

Video (marketing) is nu al razend populair en zal in de toekomst nog stevig groeien. Tegen 2018 zal maar liefst 79% van het internetverkeer bestaan uit video. De moeite, toch?

Die trend uit zich ook op Facebook. Video posts en live video’s scoren doorgaans beter op het vlak van engagement dan andere Facebook posts.

Facebook post idee 5 - Video - Lincelot

Extra tip: experimenteer ook zeker eens met cinemagraphs. Relatief nieuw en cool!

6. Humoristische Facebook posts

Mensen houden van een goede dosis humor. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Een grappige afbeelding of leuke comic in een Facebook post wordt dan ook steeds gesmaakt.

De uitdaging is vooral aanvoelen wat voor soort humor uw doelpubliek weet te appreciëren en op welke momenten, anders mist uw Facebook post natuurlijk effect.

Let op: humor is niet voor ieder bedrijf een goede optie. Als uw bedrijfsimago eerder formeel en zakelijk is dan laat u humor vaak beter achterwege.

Facebook post idee 6 - Humor - Lincelot

7. Nieuws

Gebeurt er iets interessant in uw vakgebied? Geef er uw mening over in een Facebook post en link het nieuws aan uw bedrijf of industrie. Zo positioneert u uzelf als expert en zo kunt u de relevantie van uw producten of diensten indirect aantonen.

Post wel enkel dingen die zowel een meerwaarde als nieuwswaarde bieden voor uw doelpubliek.

Facebook post idee 8 - Nieuws - Lincelot

8. Inspirerende Facebook posts

Inspiratie is een breed begrip en kent vele vormen, maar denk steeds in functie van uw bedrijf.

Bied mensen bijvoorbeeld inspiratie om uw producten of diensten op nieuwe manieren te gebruiken, in diverse situaties of voor andere doeleinden dan ze gewoon zijn, enz.

Facebook post idee 7 - Inspiratie - Lincelot

9. Tutorials

Mensen leren graag bij. Deel daarom leuke tutorials op uw Facebook-pagina waarin u mensen stap voor stap uitlegt hoe ze een specifiek probleem kunnen oplossen of doel kunnen bereiken.

Facebook post idee 9 - Tutorial - Lincelot

10. Dilemma’s of keuzes

Een dilemma of keuze is eigenlijk een variant op de poll, maar vaak visueler van aard. U toont uw doelpubliek twee of meerdere opties in één Facebook post en vraagt hen om te stemmen met een ‘vind-ik-leuk’ of andere reactie.

Dit is een héél subtiele manier om uw doelpubliek te engageren. Als ze een stem uitbrengen, dan liken ze uw Facebook post immers. Op die manier krijgt hun persoonlijk netwerk uw post te zien!

Facebook post idee 10 - Keuze of dilemma - Lincelot

UPDATE 5 januari 2018: Inmiddels heeft Facebook aangekondigd dat ze dit type post voortaan zullen afstraffen. Volgens Facebook manipuleert dit soort “engagement bait” het algoritme dat Facebook gebruikt om berichten te rangschikken en te tonen aan gebruikers.

11. Wedstrijden

Het is altijd fijn om iets te winnen. Punt. En zo denkt uw doelpubliek er ook over. Wedstrijden lokken veel likes, reacties en interactie uit.

Organiseer dus af en toe een leuke wedstrijd en deel die in een Facebook post, MAAR lees het beleid van Facebook over wedstrijden er goed op na en ga na of u ook de Belgische / Nederlandse wetgeving respecteert.

Vreest u dat u te weinig volgers heeft op Facebook om een wedstrijd te organiseren? Promoot uw Facebook wedstrijdpost dan via een advertentie. Een korte maar krachtige boost!

Let op: kom steeds na wat u belooft, anders ontploft uw actie mogelijk in uw gezicht. Denk op voorhand goed na over de mogelijke reikwijdte en voorwaarden van uw wedstrijd.

Facebook post idee 11 - Wedstrijd - Lincelot

12. User-generated content

Waarom zou u enkel zelf zaken posten als uw doelpubliek u daar maar al te graag bij helpt? Content van gebruikers doet het doorgaans zeer goed, lokt veel interactie uit en versterkt het community-gevoel rond uw merk.

Facebook post idee 12 - User-generated content - Lincelot

13. Behind-the-scenes Facebook posts

Niet vergeten: mensen doen graag zaken met mensen. Bovendien zijn ze erg nieuwsgierig! Als u uw doelpubliek een blik achter de schermen geeft dan toont u een menselijke kant van uw bedrijf, krijgen ze een idee van het reilen en zeilen van uw bedrijf en zorgt u voor een persoonlijke connectie.

Facebook post idee 13 - Behind-the-scenes - Lincelot

14. Samenwerkingen en tags

Werkt u samen met een ander bedrijf, een goed doel, een expert of een influencer of heeft u een mooi product opgeleverd bij een klant?

Deel die samenwerking of het eindresultaat dan in een Facebook post en tag de andere partij! Zij krijgen daar dan ook een melding van en delen, liken of reageren hopelijk op dat bericht. Zo vergroot u uw bereik en bereikt u nieuwe doelgroepen!

Klik hier voor meer informatie over taggen op Facebook.

Facebook post idee 13 - Tag - Lincelot

15. Captions

Een “caption” is een bijschrift bij een foto. Uw doelpubliek om captions vragen via een Facebook post is een leuke manier om hen creatief aan het werk te zetten, met vaak erg leuke en vernieuwende input tot gevolg.

Facebook post idee 15 - Caption - Lincelot

16. Fill-in-the-blank Facebook posts

U kunt bijna iedere vraag herformuleren als een fill-in-the-blank: een statement of zin waarin één of meerder woorden ontbreken. Mensen vullen uw statement graag aan met eigen suggesties. Dat levert vaak erg leuke, inspirerende of ronduit hilarische resultaten op.

Facebook post idee 16 - Fill in the blank - Lincelot
17. Infographics

Een infographic is een visuele weergave van gegevens, tips of resultaten. Zo presenteert u veel informatie op een overzichtelijke manier. Bovendien worden infographics vaak gedeeld!

Facebook post idee 17 - Infographic - Lincelot

18. Controversiële Facebook posts

Controverse zorgt doorgaans voor véél engagement, reacties en interactie, maar er is steeds een risico aan verbonden. Dit type Facebook post is zeker niet voor ieder bedrijf weggelegd.

Proceed with caution is de boodschap! Waak er vooral over dat de kleine storm die u veroorzaakt niet negatief afstraalt op uw bedrijf, producten of diensten.

Facebook post idee 18 - Controverse - Lincelot

19. Tools

Heeft u nieuwe tools, diensten, plugins etc. gemaakt of getest? Publiceer uw ervaringen in een Facebook post. Vertel uw doelpubliek wat het product doet, hoe het werkt en voor wie het interessant is.

Facebook post idee 19 - Tool - Lincelot

20. Testimonials

Een testimonial is een positieve ervaring of aanbeveling die u ontvangt van tevreden klanten en vervolgens – na toestemming! – op uw sociale media plaatst.

Testimonials zijn in feite dus een bewijs – “social proof” – voor andere potentiële klanten dat uw bedrijf goede producten en/of diensten levert.

Onderschat de kracht van testimonials niet: mensen willen weten of ze de juiste beslissing nemen voor ze iets kopen. Het antwoord op die vraag zoeken ze héél vaak bij andere klanten.

Mensen zijn immers erg gevoelig voor de mening en ervaringen van anderen als ze een product of dienst overwegen. Een positieve Facebook testimonial kan hen over de streep trekken.

Ontdek hier hoe u goede testimonials krijgt over uw bedrijf producten en diensten.

Facebook post idee 19 - Testimonial - Lincelot

21. Tips

Een tip is een ideale manier om mensen snel verder te helpen met een vraag of probleem en tegelijkertijd uw vakkennis te tonen. Hapklaar en nuttig!

Facebook post idee 19 - Tip - Lincelot

22. Memes / GIFs

Het internet houdt van Memes en GIFs. Het zijn leuke en luchtige manieren om mensen aan het lachen te brengen of een boodschap over te brengen. Bovendien kunnen ze snel viraal gaan en uw bereik drastisch vergroten! Vraag uw doelpubliek ook om te antwoorden in GIFs. Hilariteit verzekerd!

Facebook post idee 22 - GIF - Lincelot

Vindt u geen passende Meme of GIF voor uw Facebook post? Maak er dan zelf één! Er zijn tal van gratis online tools waarmee u makkelijk Memes en GIFs kunt maken, de Meme Generator van imgflip of GIFMaker bijvoorbeeld.

Volg deze tutorial om zelf GIFs te maken in Photoshop.

23. Events

Facebook maakt het bedrijven bijzonder makkelijk om een evenement te organiseren en te delen met hun doelpubliek. Organiseert u een bedrijfsevent? Deel het dan zeker via Facebook en nodig mensen uit om langs te komen!

Heeft u nog niet zoveel volgers? Dan kunt u uw event kort en relatief goedkoop promoten via een Facebook advertentie. Resultaat? Meer bezoekers en mogelijk ook meer volgers!

Facebook post idee 23 - Event - Lincelot
24. Teasers

Als u een tipje van de sluier oplicht, dan willen mensen meer zien. Prikkel uw doelpubliek daarom af en toe met een leuke teaser, sneak peak of aankondiging.

Facebook post idee 24 - Teaser - Lincelot

25. Trends en voorspellingen

Iedereen heeft graag een glazen bol. U weet vast ook graag wat de laatste trends zijn en wat de toekomst brengt. Daarom werken Facebook posts met de ‘x laatste trends voor …’ zo goed. Als u zulke blog posts publiceert dan positioneert u uzelf bovendien ook als expert en problem-solver!

Facebook post idee 25 - Trends - Lincelot

26. Seizoensgebonden Facebook posts

Uw doelpubliek heeft op bepaalde (feest)dagen en tijdens bepaalde periodes een specifieke mindset. Speel daarom in op de actualiteit met relevante Facebook posts en toon dat u “mee” bent. Zo vergroot u het succes en engagement van uw posts!

Seizoensgebonden Facebook posts zijn bovendien een leuke manier om te variëren en uw bedrijf en producten eens in een ander daglicht te plaatsen!

Facebook post idee 26 - Seizoensgebonden posts - Lincelot

27. Spellen

Een spel ademt interactiviteit. Het is een fijne manier om een positieve relatie met uw klanten uit te bouwen en een community rond uw bedrijf of merk te creëren.

Facebook post idee 27 - Spel - Lincelot

28. Quizzes

Wie houdt er nu niet van een leuke quiz? Het is een fijne, interactieve manier om de kennis van uw doelpubliek over uw vakgebied te testen.

Facebook post idee 28 - Quizzes - Lincelot

29. Stats, feiten en onderzoeken

Kunt u de problemen van uw doelpubliek, de effectiviteit van uw producten of diensten en de trends binnen uw vakgebied toelichten aan de hand van statistieken, feiten of onderzoek?

Mooi zo! Mensen houden van dit soort “bewijs” als ze een product of dienst overwegen. Bovendien krijgt u op slag meer geloofwaardigheid en positioneert u zichzelf als expert binnen uw industrie.

Facebook post idee 31 - Onderzoek - Lincelot

30. Feesten, mijlpalen en awards

Heeft u iets te vieren? Deel dat dan met uw doelpubliek. Uw succes straalt af op uw bedrijfsimago, producten en diensten. Dat geeft u meer geloofwaardigheid en een sterkere concurrentiepositie.

En waarom geen actie koppelen aan uw succes? Laat uw doelpubliek delen in de vreugde! Dat zorgt mogelijk voor meer aankopen en klanten!

Facebook post idee 30 - Award - Lincelot

31. Blog posts

Blog posts zijn het geheime wapen van content marketing. Via blog posts trekt u de juiste mensen op het juiste moment naar uw website met de juiste info. Blog posts kunnen informeren, inspireren, entertainen en mensen iets bijleren. Erg breed dus!

Heeft u zonet een interessante blog post op uw website gepubliceerd? Deel die dan zeker ook in een Facebook post om uw bereik te vergroten en meer verkeer naar uw website aan te trekken!

Facebook post idee 31 - Blog post - Lincelot

32. Promoties

Probeer niet voortdurend promotionele berichten op Facebook te posten. Daar haken mensen op af. Deel daarentegen vooral nuttige en relevante content die gerelateerd is aan uw business.

MAAR het kan zeker geen kwaad om af en toe een leuke promotie, actie of aanbieding te posten. Het geeft uw doelpubliek een extra reden om u te volgen. Bovendien doen ze er ook nog hun voordeel mee!

Facebook post idee 32 - Promotie - Lincelot

 

33. Case studies

Toon uw doelpubliek met een concreet en waargebeurd voorbeeld hoe u een probleem van uw klant hebt opgelost en wat uw toegevoegde waarde was. Focus hierbij op de problemen van uw klant (dit zorgt voor herkenning bij uw doelpubliek) en niet op uw producten of diensten.

Facebook post idee 33 - Case study - Lincelot

34. Freebies

Mensen krijgen graag dingen. Laat hen daarom proeven van uw producten of diensten met een freebie, lead magnet of demo. Hopelijk smaakt het naar meer en krijgt u meer klanten en inkomsten!

Facebook post idee 34 - Freebie - Lincelot
35. Reviews

Klanten hebben meestal geen tijd om zelf producten, diensten en oplossingen te testen en te vergelijken. Daarom zoeken ze online vaak advies en vergelijkingen.

Facebook post idee 35 - Review - Lincelot

36. Influencer Facebook posts

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij u samenwerkt met invloedrijke personen – ook wel ’influencers’ – om uw merk, bedrijf, producten of diensten in de kijker te zetten bij uw doelpubliek.

U lift als het ware mee op het bereik, de invloed, de authenticiteit en het succes van deze influencers. Mondelinge reclame op grote schaal, zeg maar.

Influencers kunnen het koopgedrag van mensen en de perceptie over uw bedrijf sterk beïnvloeden. Overweeg dus of influencer marketing een interessante piste is en deel die samenwerking op Facebook!

Facebook post idee 36 - Influencer - Lincelot

37. Wist-je-dat Facebook posts

Wist-je-dat-posts zijn een ideale manier om uw doelpubliek te verbazen of de focus te leggen op aspecten van uw bedrijf, producten of dienstverlening die ze vaak over het hoofd zien. Ga wel echt voor een kleine aha-erlebnis bij uw doelpubliek, anders mist dit type Facebook post zijn effect.

Facebook post idee 37 - Wist je dat - Lincelot

38. FAQs

Frequently Asked Questions (FAQs) zijn vragen die uw lezers vaak stellen. Ideale input dus om te beantwoorden in een Facebook post!

Facebook post idee 38 - FAQ - Lincelot

39. Interview

Een interview is een ideale manier om iemands mening of expertise op een luchtige manier te delen. Dankzij interviews kunt u bovendien contacten opbouwen met klanten, experts en invloedrijke mensen. Als die mensen uw interview vervolgens met hun netwerk delen dan kunt u uw bereik zeer snel uitbreiden.

Facebook post idee 39 - Interview - Lincelot

40. Verhalende Facebook posts

Mensen spiegelen zich graag aan inspirerende verhalen. Heeft u een interessant verhaal te vertellen? Deel het in een Facebook post. Een goed verhaal blijft altijd hangen en wordt vaak gedeeld.

Facebook post idee 40 - Verhaal - Lincelot

Vragen of interesse?

Heb je nog vragen over Facebook? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!

Vragen over marketing?

Onze marketeers geven graag tips en advies. Reserveer nu een vrijblijvend gesprek.