Gary Vaynerchuk over social media voor bedrijven

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Dankzij social media kunnen we luisteren naar de wereld, praten met de wereld en leren van de wereld vanop kantoor, thuis en onderweg. Gary Vaynerchuk, succesvol ondernemer en auteur, vertelt ons hoe hij de toegevoegde waarde van sociale media voor bedrijven ziet – en benut!

35, hyperkinetisch en extreem succesvol

Gary Vaynerchuk is 35, New Yorker met Russische roots, succesvol zakenman, New York Times en Wall Street Journal best-selling author, veelgevraagd spreker en frequente gast bij populaire TV shows in Amerika. En Gary heeft dit allemaal aan zichzelf te danken. Aan zichzelf en aan social media.

Van 3 naar 45 miljoen dollar in 8 jaar tijd

Gary’s vader opende in 1978 een wijnwinkel die in 1997 al goed was voor 3 miljoen dollar omzet per jaar. Toen kwam Gary. Hij zag de kansen van webwinkels en richtte de online wijnwinkel Wine Library op. Gary vergrootte hiermee de omzet van zijn vaders wijnwinkel in 8 jaar tijd van 3 naar 45 miljoen dollar per jaar. Niet slecht in moeilijke economische tijden.

YouTube, Twitter, Facebook… voor en met zijn klanten

Gary zag ook meteen de toegevoegde waarde van social media. In 2006 begon hij met Wine Library TV, een dagelijkse internet show waarin Gary in zijn eigen energieke stijl vragen van fans beantwoordt en wijnen beoordeelt. De show werd een internet én business hit. In 2011 blikte Gary zijn 1000ste aflevering in. Gary is ook immens populair op Twitter en Facebook. Hij heeft om en nabij de 900,000 enthousiaste volgers op Twitter en ongeveer 69,000 fans op Facebook. En zijn business? Immens succesvol. Intussen haalt de wijnwinkel ruim 60 miljoen dollar per jaar op. Mede dankzij Gary, en dankzij social media.

Waar haalt Gary de tijd voor social media?

De échte vraag is: Waar haalt Gary de motivatie en discipline om 1,000 afleveringen van Wine Library TV op te nemen, meer dan 50,000 tweets te sturen en dagelijks met zijn fans te praten op Facebook? Hij leidt immers ook nog een wijnwinkel en een eigen marketing bureau, hij schrijft boeken en hij vliegt de wereld rond voor spreekbeurten.

Om het met Gary zijn woorden te zeggen: “If you want to make it happen, you’ll have to bleed your f*cking eyeballs out” ofwel “pounding on the keyboard until your wrists throb and your eyeballs bleed.” Hard werken dus, en veel discipline. Maar u krijgt er wel iets voor terug.

Wat bepaalt Gary’s succes met social media?

Gary Vaynerchuk heeft altijd actief geluisterd naar de wensen, vragen en behoeften van mensen op internet. Hij zoekt bijvoorbeeld dagelijks actief naar online vragen of conversaties over wijn en marketing. Door hier frequent en doelgericht op te reageren (ook als mensen nog geen fans, volgers of klanten zijn) heeft Gary nu niet enkel klanten, maar een heel leger van ambassadeurs voor zijn bedrijven. De beste mond-aan-mond reclame dus. Mond-aan-mond reclame die zich via social media nog sneller en verder verspreidt dan ooit tevoren.

Meer weten over het succes van Gary Vaynerchuk en hoe hij de voordelen van internet bekijkt en benut, dan raad ik Crush It! en The Thank You Economy (affiliate links) aan. Of bekijk het filmpje hieronder. Veel plezier en veel succes!

Gary Vaynerchuk over het belang van social media voor bedrijven - Lincelot Social Media en Internet Marketing

 

Bron film: Business Insider.

Wil je meer klanten bereiken via social media?

Wil je je succes op social media vergroten maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer ons voor een social media plan op maat van je bedrijf!

Deze publicatie werd geschreven door: