Hoe maak je een goede ‘over ons’ pagina?

Het zal je misschien verbazen, maar de ‘over ons’ pagina van je website is wellicht een van de meest bezochte en hierdoor ook belangrijkste pagina’s op je website.

Bij Lincelot staat de ‘over ons’ pagina op de 4de plaats na onze home page, een populaire blog post over virale marketing en onze webdesign-pagina. Bij solobloggers en ondernemers (zoals Pat Flynn en Neil Patel) staat de ‘over ons’ pagina zelfs vaak op de eerste of de tweede plaats.

De ‘over ons’ pagina op je website is dus zeer belangrijk!

In dit artikel lees je:

Let’s go!

Waarom is jouw ‘over ons’ pagina belangrijk?

Heel eenvoudig: op de ‘over ons’ pagina kun je vertellen wie je bent. Je kunt ook tonen wie je bent. Hier kun je laten zien dat er iemand van vlees en bloed achter je website en bedrijf zit.

Dit is belangrijk. Zeer belangrijk. In Nederland zeggen ze vaak “Je kiest de vent, niet de tent.” Met andere woorden:

“Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven”

Als je op je ‘over ons’ pagina een oprechte, verrassende en/of humoristische blik achter de schermen van je bedrijf geeft, dan is de kans groot dat je bezoekers meteen veel meer sympathie voor je hebben.

Verder is een ‘over ons’ pagina ideaal om je ‘merk‘ of imago te versterken en jezelf voor te stellen als expert binnen je domein.

Tot slot: één van de eerste zaken die mensen zien als ze je bedrijf op Google zoeken is een link of ‘snippet’ naar je ‘over ons’ pagina. Je ‘over ons’ pagina is dus ook een belangrijke pagina om extra bezoekers aan te trekken.

Snippet van 'Over ons' pagina in Google

Hoe maak je een goede ‘over ons’ pagina?

Door jezelf te zijn! Zo eenvoudig is het. Als je je anders voordoet dan je bent dan krijg je daar later alleen maar problemen mee. Hoe groot of klein je dus ook bent: stel jezelf eerlijk en met je eigen natuurlijke flair voor. Een aantal tips:

 • plaats een link naar je ‘over ons’ pagina in je navigatiemenu bovenaan. Zo weten mensen meteen wie je bent.
 • vertel in de eerste persoon over jezelf
 • spreek je bezoekers aan met ‘je’ en ‘jij’ of ‘u’ en ‘uw’
 • vertel en/of toon een aantal persoonlijke anekdotes
 • gun een blik achter de schermen van je bedrijf
 • vertel hoe jij je bezoekers wilt en kunt helpen
 • toon een leuke en/of humoristische foto (blijf wel professioneel!)
 • voeg testimonials toe als ze een meerwaarde bieden
 • sluit af met een ‘call to action‘ die bezoekers aanspoort om je website verder te verkennen of contact met je op te nemen

Hoe maak je een slechte ‘over ons’ pagina?

De typische ‘over ons’ pagina bevat altijd dezelfde structuur: wie zijn we, wat is onze missie, wat is onze visie, wat zijn onze doelen…

Deze onderdelen zijn uiteraard belangrijk maar ze hoeven niet ‘droog’ verteld te worden. Dat werkt niet. Het schept geen band met je bezoekers.

Vertel liever waarom jij (of jouw bedrijf) bestaat en waarom en hoe je je klanten wilt helpen.

Onderaan onze ‘over ons’ pagina vertellen wij waarom wij onze klanten willen helpen. Het feit dat we weten dat tijd kostbaar is (omdat we zelf ondernemers zijn) schept meteen een band.

Stop persoonlijkheid en misschien ook een beetje humor in je verhaal. Als je dit niet overdrijft dan doet humor het altijd goed.

Voorbeelden van goede ‘over ons’ pagina’s

Een goede ‘over ons’ pagina hoeft niet moeilijk of uitgebreid te zijn, een goede ‘over ons’ pagina moet persoonlijk zijn. Een vast format is er niet, maar de volgende pagina’s kunnen je misschien inspiratie geven:

Pat Flynn

Pat Flynn is het brein achter de succesvolle Smart Passive Income Podcast / Blog. De man is een merk op zich. Daarom vertelt hij op zijn ‘about page‘ ook een persoonlijk en transparant verhaal:

 • Na een korte persoonlijke introductie met een leuke familiefoto (Pat vertelt vaak over zijn familie) vertelt hij hoe en waarom hij zijn podcast en website begon.
 • Daarna vertelt hij wie zijn doelpubliek is en wat zijn podcast en blog voor hen kan betekenen.
 • Vervolgens spoort hij zijn lezers aan om zich in te schrijven op zijn nieuwsbrief met een uitgebreide call-to-action.

Amy Porterfield

Amy Porterfield is ook een bekende podcast(st)er. Ook zij heeft een doordachte ‘about page‘. Haar pagina is visueel minder flitsend maar dit past bij haar: zij presenteert zich immers altijd als een ’technologieleek’.

 • Amy creëert meteen een band met haar bezoekers: “I’m thrilled you’re here—because we’re a lot alike, you and me. We’re both trying to make a life we love out of what we do.
 • Meteen daarna zegt ze wie haar doelpubliek is en wat zij voor hen kan betekenen.
 • Vervolgens vertelt ze uitgebreid en persoonlijk het verhaal achter haar podcast.
 • Daarna volgt een uitgebreide call-to-action die bezoekers aanspoort om zich in te schrijven voor haar nieuwsbrief.

Wat is het verschil tussen een ‘over ons’ pagina en een contactpagina?

Dit is geen onbelangrijke vraag, want veel bloggers en bedrijven combineren de ‘over ons’ pagina met hun contactpagina. Dit is niet optimaal want deze pagina’s hebben 2 verschillende doelen.

Een ‘over ons’ pagina vertelt wie je bent en wat je voor je bezoekers wilt en kunt doen. Via deze pagina bouw je een band op met je bezoekers.

Het doel van een contactpagina is om je lezers snel je contactgegevens te tonen en om hen de mogelijkheid te geven om meteen contact op te nemen (via telefoon, e-mail en/of een contactformulier).

Het doel van een contactpagina is dus veelal praktisch: als mensen op de contactpagina zijn dan wil je dat ze snel je contactgegevens vinden OF dat ze (zonder afgeleid te worden door leuke teksten en foto’s) een contactformulier invullen.

Wil je content marketing succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Wil je content marketing succesvol inzetten voor jouw bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer ons voor meer informatie, we helpen je graag verder!

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!