De 5 meest voorkomende fouten bij (online) marketing

We zien vaak dat bedrijven dezelfde marketingfouten maken. Dat vinden we jammer. Deze cheat sheet kan je helpen om het beter te doen. Ga er dus even lekker bij zitten en laat je inspireren door onze tips.

1. Je bedrijf is (nog) niet klaar voor marketing

Aan de slag gaan met marketing vóór je bedrijf er klaar voor is? Je leert toch ook niet stappen voor je kunt kruipen? Toch willen veel bedrijven “alvast een publiek opbouwen” voor hun product/dienst klaar is, voor er procedures en mensen zijn om leads op te volgen, of voordat er voldoende draagvlak is voor marketing binnen het bedrijf. Zucht.

De oplossing? Evalueer je bedrijf. Grondig. Heb je een product of dienst waar mensen op zitten te wachten? Top! En heb je iemand met voldoende kennis en ervaring om je marketingacties te verzorgen, te analyseren én de leads van je marketingacties op te volgen? Geweldig. Ben je nog niet zover? Zoek dan hulp (of lees verder).

2. Geen (duidelijke) doelgroep

Enkel een wereldspits schiet raak met een blinddoek om. Toch is dat precies wat veel bedrijven proberen: ze starten met marketing vóór ze duidelijke doelgroepen en doelen hebben bepaald. Dat maakt het erg moeilijk om hun toegevoegde waarde te definiëren, laat staan te communiceren.

De oplossing: Ben je geen wereldspits? Geen probleem! Zorg er dan wel voor dat je duidelijke doelgroepen én meetbare marketingdoelen hebt voor je bedrijf. Zorg daarbij ook voor voldoende tussentijdse meetpunten per doel (bv. 5% meer website bezoekers per maand).

3. Geen evaluatie

Je marketingactiviteiten niet evalueren is als een grijpmachine in het lunapark: je weet nooit wanneer en waarom je een beertje zal vangen. En als je niet weet of en waarom iets (niet) werkt, kun je je marketing ook niet bijsturen en verbeteren.

De oplossing: Analyseer en optimaliseer dagelijks (de resultaten van) je marketingactiviteiten. Zo weet je na een tijdje wat wel en niet werkt, kun je uit je fouten leren en je kansen op succes maximaliseren.

4. Gebrek aan structuur

Modder jij maar wat aan met je marketing? Doe jij dingen gewoon omdat je concurrenten ze ook doen of omdat een of andere marketinggoeroe heeft gezegd dat je ze moet doen? Da’s jammer: marketing werkt pas écht als je het gestructureerd aanpakt.

De oplossing: Wil jij meer succes met je marketing? Dan heb je een uitgekiende marketingstrategie, een doordacht marketingplan en een gedetailleerde marketingkalender nodig. Liefst bedacht en opgesteld door iemand met veel marketingervaring. Of door een straf marketingbureau, uiteraard. 😏

5. Focus op korte óf lange termijn

Bedrijven die enkel focussen op de korte termijn, voeren vaak agressieve marketingcampagnes om snel conversies te halen. Maar zo’n strategie is duur, en het wordt niet altijd gewaardeerd. Het andere uiterste? Bedrijven die enkel aan hun blog, whitepapers en e-books denken; maar te weinig doen met de leads die ze binnenhalen.

De oplossing: Focus zowel op de korte als op de lange termijn. Zo trek je de juiste mensen aan wanneer ze je nodig hebben, én overtuig je deze leads om te kiezen voor jouw bedrijf. Het resultaat: je bouwt je naamsbekendheid op en je wint hun vertrouwen. Twee vliegen in één klap dus!

Marketing is een werkwoord

Marketing is niet iets waarin je eenmalig investeert en dat je vervolgens kunt afvinken van je to-do-lijstje. Je moet er voortdurend mee bezig zijn. Heb je daar de tijd en/of de kennis niet voor? Dan schakel je beter een betrouwbare marketingpartner in. Lincelot bijvoorbeeld – we zeggen maar wat. 😉

Heb je vragen over de marketing van je bedrijf? Wil je meer en betere leads? Ga naar www.lincelot.com/afspraak en boek een vrijblijvend gesprek van 30 minuten. On the house!

Kunnen we je vragen meteen beantwoorden? Top! Hebben we meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgsessie in via de kmo-portefeuille.

Tot snel!

Christophe Van Bael

Bestuurder Lincelot BV

Get in touch

MeetDistrict

Posthofbrug 6-8

2600 Berchem

Lincelot-inzichten en automatisatie