Met zesentwintig levensjaren op de teller, is Jeroen letterlijk en figuurlijk de jongste aanwinst van Lincelot. Ondertussen werkt Jeroen al bijna twee weken bij ons als Junior Content Marketeer en Videographer. Dringend tijd dus om hem even aan jullie voor te stellen.

Welkom bij Lincelot Jeroen! Vertel eens wat over jezelf.

Jeroen: Open vragen, daar ben ik niet zo sterk in. (lacht) Maar goed, een poging: ik ben geboren en getogen in Sint-Niklaas, de officieuze hoofdstad van het Waasland. Mijn tienerjaren heb ik dan ook doorgebracht in the suburbs van Sint-Niklaas, waar ik tussen pot en pint Humane Wetenschappen studeerde. Na een existentiële crisis over mijn studiekeuze, heb ik besloten om Journalistiek te gaan studeren aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Daar aangekomen ben ik als een blok gevallen voor de charmes van Gent: na mijn studies ben ik daar dan ook blijven hangen, en samen met twee vrienden gaan hokken in een appartement aan het Woodrow Wilsonplein.

Je studeerde journalistiek, toch kies je nu voor een commerciële job?

Jeroen: Het is inderdaad iets helemaal anders dan wat ik gestudeerd heb. Anderzijds zijn er wel enorm veel raakvlakken: als reporter probeer je een sterk verhaal te brengen, als marketeer is dat ook een belangrijk onderdeel van je job. Beide jobs ademen ook content – zo zie je ook dat steeds meer redacties de dag van vandaag sterk inzetten op online (video)content. In dat opzicht zijn het twee heel gelijkaardige functies.

Dat videogedeelte is voor jou belangrijk in deze job?

Jeroen: Enorm! Ik ben al van kindsbeen af gepassioneerd door alles wat met beeld te maken heeft. Versta mij niet verkeerd, ik ben zeker niet vies van een goed boek. Meer zelfs: een roman schrijven – that’s the dream. Maar als ik dan toch moet kiezen, kruip ik liever achter mijn camera dan in m’n pen. (lacht)

Hoe ben je op onze vacature terecht gekomen?

Jeroen: Eén van mijn roomies vertelde me over jullie bedrijf – met een gezonde dosis enthousiasme (lees: tegenzin) sputterde hij er twee zinnen uit voor een bedrijfsvideo die door jullie in elkaar was gestoken. Los van zijn oscarwaardige peformance, vond ik dat de bedrijfsvideo heel knap in elkaar zat. Een paar clicks op jullie website later, ben ik beginnen polsen bij mijn huisgenoot of hij mijn cv eens wou doorspelen. De rest is geschiedenis.

Wat hoop je bij te dragen aan ons team?

Jeroen: Kick-assbedrijfsvideo’s maken en wekelijks bloggen over videomarketing.

Had jij al ervaring met marketing voor je bij ons kwam aankloppen?

Jeroen: Amper, in alle eerlijkheid. Om even terug te koppelen naar die existentiële crisis uit de eerste alinea: ik heb op mijn achttiende heel hard getwijfeld over wat ik nu effectief wou studeren. Ga ik voor een communicatiestudie? Of toch misschien maar naar de filmschool? Uiteindelijk heeft juist die twijfel mij richting journalistiek geduwd. Op die manier ben ik een beetje in touch gebleven met mijn oude liefdes, en heb ik along the way andere interesses opgedaan. Met dat pakketje ben ik dan bij jullie komen aankloppen.

Waarom wilde je graag bij Lincelot komen werken?

Jeroen: De vrijheid die je hier krijgt om je job zelf te vormen is echt waanzinnig. Het voelt niet aan alsof ik mij moet worstelen in een functieomschrijving die eigenlijk niet goed bij mij aansluit. Op die manier ben je ook altijd bezig met iets wat je graag doet. Ik ben er dan ook helemaal van overtuigd dat je daardoor beter presteert op de werkvloer. En dat is zeker nodig: leuk werk of niet, de klant verwacht kwaliteit. Op deze manier is iedereen elk moment van de dag bij de pinken.

Hoe heb je jouw eerste weken ervaren?

Jeroen: Heel leuk! Soms stresserend, maar wel heel leerrijk. Er komt heel wat kijken bij zo’n projecten. Ik probeer nu vooral zoveel mogelijk informatie op te slorpen, maar het is natuurlijk een leerproces: 360-video’s en action camera’s, het is allemaal heel futuristisch voor een videoreporter.

Waar zie je jezelf binnen enkele maanden?

Jeroen: In eerste instantie wil ik gewoon écht alles onder de knie krijgen, beter leren monteren en strakker leren schrijven. In een ideale wereld pik ik ook wat op over marketingstrategieën, en kan ik op eigen houtje advies geven over (video)marketing.

Wij wensen je alvast heel veel succes, Jeroen!

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Wil jij ook bij ons aan de slag? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina. We zijn altijd op zoek naar talentvolle collega’s en we maken graag tijd voor een goed gesprek!

Bekijk onze vacatures