Spreken voor de camera: voor sommigen is het een leuke uitdaging, voor velen een angstdroom. In welk kamp je je ook bevindt, een goed interview kan wonderen doen voor je bedrijf. Maar dan moet je het wel doen volgens de regels van de kunst.

Wil jij vlot en met vertrouwen leren spreken voor de camera? Dan is onze Mediatraining voor bedrijven helemaal jouw ding.

Hieronder geven we je alvast 5 waardevolle tips voor een geslaagd tv-interview. Daarna vertellen we je meer over onze gloednieuwe Media-opleiding.

Ontvang gratis marketingtips!

Ontvang onze blog posts voortaan automatisch in je mailbox.

Ik ga akkoord met het Privacybeleid

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

5 waardevolle tips voor een geslaagd tv-interview

1. Bereid je voor

Journalisten googelen op voorhand het onderwerp van elk interview dat ze zullen afnemen. Dat kan jij ook. Meer nog: op die manier kan je snel inschatten over welke voorkennis de reporter beschikt.

Daarnaast kan je op voorhand al eens brainstormen met enkele collega’s over mogelijke vragen en goede antwoorden. Zo is er minder kans dat de interviewer je verrast en kom je zekerder voor de dag.

2. Kies een relevante locatie

Het oog wil ook wat. Als het interview wordt afgenomen op je bedrijf, kies je dus best voor een gepaste achtergrond. Heb je enkel een vergaderzaal ter beschikking? Zorg dan op zijn minst dat je bedrijfslogo zichtbaar is, bijvoorbeeld met een roll-up banner.

Maar zoek gerust avontuurlijkere oorden op: als je praat over een technologische innovatie, is het fijn om je bedrijfslabo te tonen. De belangrijkste regel: zorg er steeds voor dat de achtergrond relevant is voor het interview.

3. Keep it short and simple

Wat je ook doet ter voorbereiding, houd het interview zelf kort en eenvoudig. Voor audiovisuele media duurt je antwoord op een vraag best niet langer dan 20 seconden.

Denk verder aan het verhaaltje dat je aan je kinderen vertelt voor ze gaan slapen. Elk goed antwoord heeft een begin, een midden en een slot. Op die manier begrijpt iedereen je antwoord en staat elk antwoord op zich.

4. Gepaste toon en lichaamstaal

Hoe je je verhaal vertelt is net zo belangrijk als wat je vertelt. Als je toon en lichaamstaal niet overeenkomen met de boodschap, maak je geen al te beste indruk.

Je communiceert dus best op een manier die past bij de situatie. Een herstructurering vraagt om een serene en empathische toon, terwijl je een bedrijfsevent best zo enthousiast mogelijk aankondigt.

5. Voorzie voldoende tijd in je agenda

Tot slot: trek voldoende tijd uit voor een interview. Ook al duurt het voor de camera slechts 10 minuten, blokkeer minstens een uur in je agenda. Zo heb je steeds voldoende tijd voor de laatste voorbereidingen. Een stressy voorbereiding vertaalt zich in een stressy interview.

Onze Mediatraining voor bedrijven

Onze Mediatraining is een korte en krachtige opleiding op maat van Belgische en Nederlandse ondernemers en bedrijven die met vertrouwen willen spreken voor de camera.

We leren je wat journalisten nu precies van jou verwachten en wat de do’s-and-don’ts zijn van spreken voor de camera. Bovendien krijg je uitgebreid de kans om voor de camera in te oefenen wat je hebt geleerd.

We stemmen onze Mediacursus helemaal af op jouw bedrijf en verzorgen de training bij ons of bij jou op kantoor. Er zijn verder geen andere deelnemers aanwezig. Zo kun je ongehinderd vragen stellen en kunnen wij onze Mediatraining aanpassen aan je wensen en behoeften.

De prijs van deze Media-opleiding bedraagt € 750 excl. BTW (vanaf € 450 p.p. excl. BTW via de KMO-portefeuille).

Na de Mediatraining ontvang je een certificaat en kan je journalisten zelfzeker te woord staan.

Wil je met vertrouwen spreken voor de camera?

Wil je vlot leren praten voor de camera? Volg onze Mediatraining voor bedrijven en ga meteen aan de slag! Klik op de knop voor meer info:

Volg onze Mediatraining