Ontdek onze trainingen
Wilt u uw marketingkennis en vaardigheden verbeteren? Met onze Marketing trainingen kunt u meteen aan de slag.

Copywriting training

Deze training is een korte en krachtige opleiding voor iedereen die beter en efficiënter wil leren schrijven. Vergeet writer’s block. Vanaf nu schrijft u enkel nog wervende teksten! U leert hoe u goede bedrijfsteksten en webteksten schrijft op basis van uw doelen en doelpubliek.

SEO training

Wilt u de vindbaarheid en zichtbaarheid van uw website blijvend verbeteren om zo meer klanten aan te trekken en verkoop te genereren? Tijdens deze training leert u hoe u de positie van uw website in online zoekresultaten kunt verbeteren.

Google Adwords training

Wilt u via Google adverteren om snel uw online zichtbaarheid, vindbaarheid, verkoop en succes te vergroten? Tijdens deze training leert u hoe u online advertentiecampagnes kunt inrichten, analyseren en optimaliseren.

Facebook training

Wilt u Facebook gebruiken om nuttige en relevante informatie te delen, meer zichtbaarheid en brand awareness te creëren, nieuwe klanten aan te trekken, duurzame klantenrelaties uit te bouwen en producten en diensten te promoten? Dan is deze training voor u!

LinkedIn training

Wilt u zich als expert te profileren, uw netwerk vergroten, nuttige en relevante informatie delen, meer zichtbaarheid en brand awareness creëren en nieuwe klanten aantrekken? Tijdens deze training krijgt u veel praktische tips om uw ROI op LinkedIn te vergroten.

Google Analytics training

Wilt u meer inzicht willen krijgen in de resultaten van uw website en online marketingacties? In deze training leert hoe u informatie uit Google Analytics filtert, interpreteert en gebruikt om uw website en uw marketingacties te optimaliseren.

Instagram training

Wilt u Instagram gebruiken om meer klanten te bereiken via sociale media? Tijdens deze training krijgt u praktische tips om uw Instagram bedrijfspagina te maken en te optimaliseren en leert u hoe u meer volgers aantrekt.

Bij Nike is marketing meer dan een afdeling

Bij Nike is marketing meer dan een afdeling

Een paar weken geleden ging ik naar een sportwinkel om nieuwe loopschoenen te kopen. Na een paar tests bleken de Nike Pegasus schoenen voor mij de beste keuze.

Jammer genoeg had de winkel nog maar één paar op voorraad. En de kleuren van dat paar schoenen pasten niet echt bij mijn smaak (om het zacht uit te drukken).

Dus ik reed naar huis, opende mijn laptop en ging naar de Nike website.

NIKEiD: Extreme personalisatie

Op de Nike website zag ik dat ik niet alleen Nike Pegasus schoenen in verschillende kleuren kon kopen… ik kon ook mijn eigen schoenen samenstellen:

Nike Air Pegasus NIKEiD - Click to start

Met NIKEiD kon ik vrijwel elk onderdeel van mijn schoenen personaliseren. Zo koos ik onder meer een afwijkende schoenbreedte, aangepaste vering, een andere zool, reflecterend materiaal, de kleur van de naden, de veters, de iconische swoosh en… de labels op mijn schoenen.

Na een paar minuten kwam ik tot het volgende resultaat: een gedurfde mix van zwart en fluorescerend geel en… mijn voornaam op de labels van mijn schoenen. NIKEiD staat voor extreme personalisatie!

Ik heb ‘mijn’ schoenen meteen besteld.

Nike Air Pegasus NIKEiD

Goede communicatie is onschatbaar

De bestelling ging goed, en in de daaropvolgende dagen hield Nike me netjes op de hoogte over de ‘whereabouts’ van mijn nieuwe schoenen:

Nike Air Pegasus - Started MakingNike Air Pegasus - Almost Done
Nike Air Pegasus - Order on the wayNike Air Pegasus - Order has arrived

Nog geen 2 weken na mijn bestelling werden mijn nieuwe schoenen thuis afgeleverd. Mijn schoenen zagen er nog beter uit dan op de website. Ik kon niet wachten om ze uit te proberen.

Nike goes the extra mile

Dat deed ik dus ook. Diezelfde avond nog. Maar niet voor ik het volgende tweette:

Nog voor ik aan mijn run begon, kreeg ik al een antwoord van Nike. En niet zomaar een automatisch antwoord. Dit antwoord was van een medewerker die meteen gezien had dat mijn nieuwe schoenen Nike Pegasus schoenen waren.

Deze gepersonaliseerde tweet gaf me een extra boost om nog sneller te lopen. Zo tweette ik later op de avond:

Mooi! En nog voor ik de douche instapte kreeg ik alweer een antwoord van @NIKEiD:

Weer een persoonlijke tweet. Deze vorm van ‘personal engagement’ voelde op dat moment erg fijn. Ik was (en ben) een tevreden klant.

Nike rocks at customer engagement!

Nike geeft misschien een vermogen uit aan marketing, maar ze zijn fantastisch op het gebied van customer engagement. Van de follow-up mails na aankoop tot de tweets voor en na mijn eerste run, Nike heeft een topprestatie geleverd.

Naar mijn gevoel gebruiken zij de emoties van hun klanten (tevredenheid over een nieuwe schoen of een goede run) perfect om een persoonlijke connectie te maken. Dat is krachtige marketing! Nike antwoordt trouwens ook netjes op negatieve tweets. Snel en correct. Dat is ook krachtige marketing!

De moraal van het verhaal

Bij Nike is marketing duidelijk meer dan een afdeling. Nike leverde een perfecte klantervaring af. Ik kon mijn schoenen personaliseren, ik werd op de hoogte gehouden van hun ‘whereabouts’, Nike beantwoordde mijn tweets… Zij combineren goede marketing met sterke klantinteracties.

En dat is slim, erg slim. Want als je slimme marketing met sterke klantinteracties combineert dan maak je fans. En fans helpen je om je boodschap te verspreiden. Zoals ik nu doe. Dat is enorm krachtig, en niet al te moeilijk om als bedrijf voor elkaar te krijgen.

Just do it!

And keep doing it. Het resultaat zal vanzelf volgen.

Hoe zorg jij ervoor dat je klanten je boodschap verspreiden?

Ik lees je antwoorden en/of vragen graag via het contactformulier onderaan deze pagina.

Ontvang gratis marketing tips!

Ontvang onze blog posts voortaan automatisch in uw mailbox.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Andere lezers lazen ook

Christophe Van Bael
info@lincelot.com

Goeiedag! Ik ben Christophe, oprichter en zaakvoerder van Lincelot. Webdesign, zoekmachineoptimalisatie en internet marketing zijn echt mijn ding. Wil je een nieuwe website, een betere website of praktisch marketingadvies? Aarzel niet en contacteer me vandaag nog via info@lincelot.com of 03 – 455 80 77. Graag tot snel!

Geen reactie's

Geef een reactie