Lincelot - Podcast - Marketingtrends om in 2022 in te investeren

Podcast: Marketingtrends om in 2022 in te investeren

In de vorige aflevering van de Lincelot marketing podcast kwam je alles te weten over the metaverse, AI, VR, live streaming, … kortom, marketingtrends die je zeker in de gaten moet houden, maar nog niet meteen interessant zijn voor jou als Vlaamse kmo.

Waar moet je in 2022 dan wél in investeren op het vlak van marketing? Dat kom je te weten in deze aflevering van onze podcast. We bespreken 9 interessante maar vooral realistische marketingtrends die écht een verschil kunnen maken

1. Sociale media

LinkedIn, Facebook en Instagram zijn nog altijd immens populair, én vooral interessant als je sterke content (het liefst video) met stopping power wil delen. Als je dan ook nog eens wat budget achter je posts stopt, zit je helemaal goed, want met het organische bereik alleen geraak je in 2022 niet ver meer in social medialand.

2. Videomarketing

Een foto zegt meer dan 1000 woorden; een video zegt meer dan 1000 foto’s. Video’s zijn cruciaal voor je marketingmix, maar hoeven zeker niet duur te zijn! Zolang je een authentiek verhaal vertelt dat voldoende stopping power heeft, ben je goed op weg.

3. Podcasts

Podcasts zijn dankzij corona helemaal doorgebroken in Vlaanderen en ze zijn here to stay. Podcasts zijn niet moeilijk en ook niet duur om te maken en als je het een beetje slim aanpakt kan je de content op verschillende manieren (her)gebruiken. Ideaal dus om een nieuw publiek aan te spreken én meer betrokkenheid bij je merk te kweken. 

4. Websites

Ook in 2022 is je website je belangrijkste online asset. Jouw website is jouw speeltuin waar jij doet wat je wilt. Als je website niet snel, mobiel en GDPR-proof is, en niet afgestemd voor marketing en zoekmachines… dan heb je een probleem! 

5. Corporate Social Responsibility

Op zoek naar nieuwe talenten? Be prepared, want de nieuwe generaties willen een positieve impact maken op de maatschappij. Kan dat in jouw bedrijf? Heb jij een eerlijk en authentiek verhaal te vertellen? Communiceren die handel! 

6. Account-based marketing

In tijden van crisis kunnen je sales- en marketingmensen maar beter samenwerken. Account based marketing maakt je marketing persoonlijk – op grote schaal. Zo komen klanten niet alleen vanzelf naar je toe, je kan ook sneller klanten van hen maken.

7. Conversational marketing

Als je slim gebruikt maakt van chatbots en andere functies dan kun je de kans op conversies op je websites sterk vergroten. Je kan mensen op je website of sociale media namelijk rechtstreeks aanspreken, waar ze anders gewoon zouden weggaan. Doen dus! Maar wel slim. 

8. Artificiële intelligentie

Artificiële intelligentie is niet meer weg te denken in marketing. Ideaal om routinetaken over te nemen, snel(ler) content te creëren en te cureren, inzichten te krijgen en je online marketing te automatiseren. Ideaal als aanvulling van je marketingteam, maar nooit als de vervanging ervan!

9. Marketing tech stack

Als kmo heb je geen dure marketing suite nodig. Kies en combineer de marketing tools die je nodig hebt, ‘lijm’ ze op een slimme manier aan elkaar en krijg sneller inzichten voor minder geld. Het enige wat je hiervoor nodig hebt? Een marketeer met technisch inzicht.

Tell me more

Meer weten? In deze blogpost lees je alles over deze 9 marketingtrends en waarom jij er dit jaar nog in moet investeren.

Wil je meer te weten komen over online marketing?

Luister dan ook zeker naar de volgende afleveringen van de Lincelot marketing podcast! Kunnen we je ergens mee helpen? Neem even contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak, we maken graag tijd voor een goed gesprek! 

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!