Marketingopleiding voor ondernemers en marketingteams

Marketingopleiding voor ondernemers en marketingteams
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Zoek je een praktische marketingopleiding die je kennis versterkt en je opdrachten, tools en inzichten geeft om je marketing efficiënt te optimaliseren? Dan is onze nieuwe marketingopleiding echt iets voor jou!

Marketing verandert razendsnel. Zeker sinds de opkomst van Artificiële Intelligentie (AI) vliegen de nieuwe mogelijkheden van marketing ons om de oren.

Het is vrijwel onmogelijk om alle relevante ontwikkelingen bij te houden.

Daarom hebben we bij Lincelot een flexibele marketingopleiding ontwikkeld voor ondernemers en marketing managers die hun marketing efficiënter en rendabeler willen maken.

En ja, ook artificiële intelligentie (AI) komt aan bod. Big time!

We stemmen onze unieke marketingopleiding volledig af op jouw bedrijf en (de specifieke uitdagingen van) jouw marketing. We geven de opleiding in-house, in jouw bedrijf of bij Lincelot op kantoor, zodat vertrouwelijke informatie ook besproken kan worden.

Waarom deze marketingopleiding?

Als ondernemer of marketing manager leef je vaak in de waan van de dag. Daardoor blijft er nauwelijks tijd over om na te denken over je marketingstrategie, of nieuwe mogelijkheden van marketing voor je organisatie.

In onze nieuwe individuele marketingopleiding optimaliseren we samen de marketing van jouw organisatie. We verstevigen de basis en zorgen voor groeiversnellers door de inzet van nieuwe inzichten, tools en technologieën.

Afhankelijk van je huidige marketingkennis, ervaring en ambitie:

 • verfijnen we je doelen, doelgroepen en aanbod;
 • staan we stil bij de basisprincipes, technologieën en tools van je online marketing;
 • bespreken we nieuwe inzichten, technologieën en tools om je marketing verder te optimaliseren.

Aan het einde van deze marketingopleiding:

 • weet je waar je marketing nu staat;
 • weet je waar je marketing zou kunnen staan;
 • heb je een stappenplan om je marketing efficiënter en rendabeler te maken;
 • weet je met welke tools en technologieën je je marketing verder kan verbeteren.

Deze marketingopleiding biedt je snel veel waardevolle kennis en inzichten. De inhoud en diepgang van de cursus worden afgestemd op jouw professionele situatie en ambities. Dit maatwerk zorgt voor een optimale ROI van deze marketingopleiding.

Voor wie is deze opleiding?

Deze marketingopleiding is geschikt voor ondernemers en marketingmedewerkers die:

 • de efficiëntie en het rendement van hun marketing(kennis) willen verhogen
 • vaak te weinig tijd hebben om na te denken over strategie en nieuwe marketingtrends
 • geen tijd willen verliezen en snel vooruitgang willen boeken
 • klaar willen zijn voor de toekomstige ontwikkelingen van marketing

Deze opleiding is geschikt voor beginners én ervaren professionals die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en inspiratie om hun marketing te verbeteren.

Door onze individuele aanpak en de flexibele opbouw van deze marketingopleiding kunnen we ons programma aanpassen aan jouw specifieke behoeften en doelen. Zo haal jij gegarandeerd het meeste rendement uit deze marketingopleiding.

Onderdelen van de marketingopleiding

Op basis van jouw specifieke marketingkennis, ervaring en ambities kunnen we onderdelen inkorten en uitbreiden. In de meest uitgebreide vorm bevat onze individuele marketingopleiding de volgende onderdelen:

 • Intakegesprek: We bespreken jouw kennis, ervaring, vragen, uitdagingen en ambities op het gebied van marketing, en vertalen dit naar een op maat gemaakte marketingopleiding voor jouw organisatie.
 • Basiscursus: We bespreken de belangrijkste componenten van je online marketing, en hoe je die beter kunt laten samenwerken voor meer efficiëntie en rendement. Je krijgt ook opdrachten, tools en inzichten die je meteen kunt toepassen in je eigen organisatie.
 • Verdieping: We bespreken en testen nieuwe tools en technologieën zoals AI om je marketing sneller en efficiënter te optimaliseren.
 • Stappenplan: Aan het einde van de marketingopleiding stellen we een duidelijk stappenplan op waarmee je je marketing doelgericht kan blijven optimaliseren. Dit brengt focus en het verhoogt het rendement van je inspanningen.

Inhoud van deze opleiding

De precieze inhoud van deze marketingopleiding wordt bepaald op basis van jouw marketingkennis, ervaring en ambities. De volgende onderdelen kunnen aan bod komen:

 • Verduidelijking en afstemming van je persoonlijke doelen, bedrijfsdoelen, salesdoelen en marketingdoelen, waardoor je het rendement van elke marketingactie optimaal kan meten.
 • Verduidelijking van je doelgroepen waardoor je je aanbod, boodschap, tone of voice en marketingmateriaal beter kan afstemmen voor meer rendement.
 • Interne en externe analyse: Wat zijn de sterktes en beperkingen in je eigen organisatie, en wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen van trends, technologieën en concurrenten in de markt?
 • Content marketing: welke content heb je nodig (content strategie) en hoe zal je je content maken en delen (content planning) om je doelgroepen te inspireren, informeren en activeren?
 • Website: Hoe performant is je website of webshop op het gebied van snelheid, SEO en conversies, en hoe kun je het rendement van je website doelgericht verbeteren?
 • Sociale media: Op welke sociale media wil je je doelgroepen inspireren, informeren en activeren? Hoe doe je dit op de meest efficiënte manier, en hoe meet en verbeter je de resultaten?
 • Advertenties: Hoe zet je zoekmachineadvertenties (Google en Bing Ads) en sociale media advertenties in voor meer zichtbaarheid, naamsbekendheid, websiteverkeer en conversies?
 • Analyse: Hoe kun je de resultaten van je content marketing, e-mails, sociale media, advertenties, website en andere marketingtools en marketinginspanningen meten en optimaliseren?
 • Nieuwe trends en technologieën: Wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen van Artificiële Intelligentie (AI) en andere trends en technologieën voor je organisatie, en welke tools en technologieën kun je gebruiken om je marketing nóg efficiënter en rendabeler te maken?

Voordelen van deze marketingopleiding

Deze marketingopleiding is uniek en biedt de volgende voordelen voor jouw organisatie:

 • Individuele in-house opleiding: Deze marketingopleiding wordt in-house gegeven, in jouw bedrijf of bij Lincelot op kantoor. Er zijn geen deelnemers van andere bedrijven aanwezig, waardoor we ons optimaal kunnen concentreren op de toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Bovendien kunnen we zo makkelijker vertrouwelijke informatie uit jouw organisatie behandelen.
 • Flexibele invulling: We bepalen de inhoud en diepgang van de marketingopleiding op basis van jouw kennis, ervaring, uitdagingen en ambities. Onderdelen die je al beheerst worden sneller behandeld. Bij andere zaken staan we langer stil. De exacte invulling en het tempo sluiten perfect aan bij jouw situatie. Dit garandeert een optimale ROI en groeikansen voor jouw organisatie.
 • Persoonlijke coaching: Tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van onze ervaren marketeers. Zij begeleiden je tijdens brainstorms, opdrachten en discussies, en geven je praktische tips die aansluiten bij jouw specifieke situatie en doelstellingen.
 • Maximaal rendement: Door onze praktijkgerichte aanpak behaal je met deze marketingopleiding maximaal rendement voor jouw organisatie. Je leert niet alleen hoe je marketing efficiënter en effectiever kan inzetten, maar vertaalt deze kennis al tijdens de opleiding in duidelijke actiepunten voor je eigen bedrijf. Je optimalisaties worden al tijdens de opleiding opgestart.
 • Duidelijk actieplan: Ga je all the way? Dan heb je aan het einde van de cursus een duidelijk actieplan om je marketing stap voor stap te optimaliseren. Effectiever wordt een marketingopleiding niet.

Deze marketingopleiding is een doelgerichte stroomstoot voor jouw organisatie. We behandelen alle essentiële aspecten van marketing om focus aan te brengen en zo de efficiëntie en het rendement van jouw marketing te verbeteren.

Docenten van de opleiding

Al onze collega’s hebben bijgedragen aan de inhoud van deze marketingopleiding. Elke expert heeft kennis en inzichten gedeeld vanuit zijn of haar vakgebied. Onze collega’s houden de marketingopleiding ook up-to-date met nieuwe trends en inzichten uit de markt.

Deze marketingopleiding wordt gegeven door Christophe Van Bael en Laurens Mertens. Christophe heeft meer dan 12 jaar ervaring in online marketing en meer dan 20 jaar ervaring in communicatie. Hij gaf ook 3 jaar les aan de marketingstudenten van de AP Hogeschool in Antwerpen.

Laurens heeft meer dan 8 jaar ervaring in online marketing, waarvan de eerste 5 jaar als content marketeer bij Lincelot en de volgende 3 jaar als inhouse marketeer bij verschillende organisaties. Sinds september 2023 is Laurens terug aan de slag als senior content marketeer bij Lincelot.

Getest en goedgekeurd

We hebben (onderdelen van) deze marketingopleiding al in diverse vormen gegeven aan jonge ondernemers (BRYO) van VOKA, aan ervaren ondernemers van VOKA, en aan individuele klanten van Lincelot.

Deze opleiding vormt ook de basis voor een plenaire Marketing Masterclass die in 2024 voor een externe opleidingsorganisatie verzorgd zal worden.

Deze opleiding haalde in al zijn vormen een gemiddelde tevredenheidsscore van 8,85 op 10.

Wil je een persoonlijke marketing opleiding?

Wil je je marketingkennis opfrissen en uitbreiden en het rendement van je marketing optimaliseren? Vul hieronder je contactgegevens in. We nemen snel contact met je op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

Deze publicatie werd geschreven door:

Christophe Van Bael
Christophe Van Bael
Christophe is oprichter en bestuurder van Lincelot. Hij is gezond gepassioneerd door content marketing, performance marketing, copywriting en SEO, en de vertaling van bedrijfsdoelen naar concrete marketingplannen. Christophe werkt vandaag vooral op strategische marketingopdrachten en de ontwikkeling van Lincelot. Hij verzorgt ook inspiratiesessies en marketingworkshops voor ondernemers in België en Nederland.
Christophe Van Bael
Christophe Van Bael
Christophe is oprichter en bestuurder van Lincelot. Hij is gezond gepassioneerd door content marketing, performance marketing, copywriting en SEO, en de vertaling van bedrijfsdoelen naar concrete marketingplannen. Christophe werkt vandaag vooral op strategische marketingopdrachten en de ontwikkeling van Lincelot. Hij verzorgt ook inspiratiesessies en marketingworkshops voor ondernemers in België en Nederland.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Christophe Van Bael - Bestuurder Lincelot