Inbound marketing is een vorm van internet marketing waarbij u er voor zorgt dat klanten naar u toe komen wanneer zij u nodig hebben. Met inbound marketing deelt u antwoorden en oplossingen voor de vragen en problemen van uw doelgroep en zorgt u ervoor dat klanten uw bijdragen eenvoudig kunnen vinden.

Ontvang gratis marketingtips!

Ontvang onze blog posts voortaan automatisch in je mailbox.

Ik ga akkoord met het Privacybeleid

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Inbound marketing: efficiënt, voordelig en klantvriendelijk

Met inbound marketing zorgt u ervoor dat klanten u vinden wanneer zij u nodig hebben. Dit doet u door op internet informatie te verspreiden en antwoorden te geven op vragen die uw klanten vaak nog moeten stellen, en door deze bijdragen eenvoudig vindbaar te maken op internet. Dit kan onder meer via gratis artikels, e-books, een bedrijfsblog of een vragen-en-antwoorden pagina op uw website. Op deze manier positioneert u zich als een expert op uw vakgebied én trekt u klanten aan. Als klanten op internet antwoorden op hun vragen zoeken dan komen ze immers vanzelf bij u terecht.

Inbound marketing: van verkoper naar adviseur

Als u uw klanten als onderdeel van uw advies vertelt hoe uw producten en diensten helpen bij het beantwoorden van hun vragen of het oplossen van hun problemen, dan biedt u uw klanten niet enkel oplossingen voor hun problemen maar ook de middelen die nodig zijn om deze oplossingen tot stand te brengen. Met inbound marketing deelt u dus antwoorden en oplossingen voor de vragen en de problemen van uw klanten, en biedt u de middelen (uw producten en diensten) aan om deze oplossingen tot stand te brengen. Op deze manier worden uw producten en diensten een deel van de oplossing en daardoor ook een logische aankoop.

Meer lezen over inbound marketing?

Wil je ontdekken hoe je de juiste klanten aantrekt op het juiste moment? Download dan nu ons Inbound Marketing e-book en lees er alles over!

Download