De voordelen van 360-video voor jouw bedrijf

De voordelen van 360-video voor jouw bedrijf - Lincelot

De voordelen van 360-video voor jouw bedrijf

Het internet is helemaal in de ban van 360-video’s: reisbloggers en Youtube-goeroes experimenteren volop met de nieuwe technologie.

Maar 360-video’s zijn allesbehalve een exclusief speelgoed voor filmmakers – ook jouw bedrijf kan 360-video’s gebruiken!

360-video’s – ook wel gekend als ‘immersive’ of ‘spherical’ video’s – zijn video-opnames waarin een beeld vanuit alle mogelijk richtingen tegelijkertijd wordt gefilmd.

De kijker kan dan met zijn muis slepen of met zijn smartphone of tablet bewegen om naar boven, beneden, links en rechts te kijken. Een fantastische interactieve manier van communiceren dus.

360-graden video’s hebben veel voordelen voor jouw bedrijf. In deze blogpost vertellen we je graag hoe 360-video’s je kunnen helpen met de promotie van jouw bedrijf.

1. 360-video’s brengen jouw bedrijf tot bij de kijker

Of je nu een event, product of locatie wil showcasen: met 360-video’s kan je de kijker mee in je boodschap zuigen.

Met 360-graden video’s kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen op elk moment van de dag door jouw zaak kan “lopen”. Je trekt klanten mee naar binnen in je winkel, zaak of bedrijf, zonder dat ze daarvoor hun huis moeten verlaten.

Stel dat je bijvoorbeeld een meubelwinkel uitbaat: met behulp van een 360-video op Facebook kunnen potentiële klanten van achter hun computer/tablet een virtuele wandeling door je showroom maken. Het is geen zekerheid, maar klanten zullen wellicht sneller geneigd zijn om contact met je op te nemen.

Aan de slag met video voor je bedrijf?

Wil je aan de slag met video voor je bedrijf? Lincelot helpt je graag met de ontwikkeling van je video marketing strategie en de concrete invulling en opnames van je video’s.

2. 360-video’s engageren kijkers meer dan gewone video’s

360-graden video’s zorgen voor meer views, shares en volgers op sociale media. Dat blijkt uit een onderzoek van Google en Columbia Sportswear.

De bedrijven sloegen de handen in elkaar en lanceerden 2 verschillende campagnes voor een stel Amerikaanse olympische skiërs. Bij de eerste campagne werden de avonturen van de olympiërs vastgelegd met een 360-camera. Voor de tweede campagne werd een normale video gebruikt.

Het doel van beide campagnes? De kijkers prikkelen zodat ze doorklikken naar het volledige videoverslag. Bekijk hier de 360-graden video uit het onderzoek van Google:

Wat blijkt?

De 360-graden video deed het een pak beter op enkele cruciale punten:  

  • Zo had de 360-video een betere ‘click through rate’ (het aantal mensen die op de link klikten en zo op de doelpagina belanden). De 360-video lokte dus meer mensen naar het volledige videoverslag.
  • De ‘interaction rates’ van de 360-video waren beter dan de ‘view-through rates’: mensen spenderen dus minder tijd aan het bekijken van de 360-video maar worden op die korte tijd meer getriggerd dan door een klassieke video.  
  • De 360-advertentie verpletterde de normale video op het vlak van ‘earned action metrics’: zo had de eerste campagne maar liefst 41 procent meer views, shares en subscribes dan de tweede. Zeer belangrijk op sociale media!

Conclusie? 360-graden video’s weten je publiek een pak sneller en beter te boeien dan klassieke filmpjes.

3. 360-video’s zijn perfect voor mobile

Voor wie het ondertussen nog niet moest weten: smartphones en tablets zijn enorm belangrijke onderdelen in je marketingstrategie. Zo kijkt de gemiddelde Belg maar liefst 34 keer per dag naar zijn smartphone.

360-video’s zijn gemakkelijk te verkennen met je smartphone: door je toestel te draaien kan je in een handomdraai de omgeving in een 360 video verkennen. Probeer maar eens met de video hieronder (een leuke 360-videovacature die we maakten voor onze klant Pauwels Consulting)! 

Dat is niet enkel fijn voor je bezoeker, maar ook voor jou: content die goed geoptimaliseerd is voor verschillende soorten toestellen scoort namelijk beter in de zoekresultaten.

Verder is 360° ook een pak interactiever: de kijker beslist zelf wat zij/hij kan zien. Hierdoor voelt je kijker zich meer betrokken bij je boodschap, waardoor hij zich meer aangetrokken voelt tot jou en je zaak. Remember: mensen doen het liefst van al zaken met mensen!

4. Klanten voelen zich meer betrokken

De grootste kracht van 360-video’s is dan ook de menselijkheid: klanten hebben het gevoel dat ze een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf kunnen nemen.

Die openheid is waanzinnig populair op het internet en daar moet je als bedrijf dus op inspelen!  En de mogelijkheden zijn er: zo kan je op Facebook zelfs live gaan met je 360-video.

Waar wacht je nog op? Ga er vandaag nog mee aan de slag!

Stel je vraag

Vind je dit toch allemaal wat technisch, heb je koudwatervrees of wil je gewoon meer informatie over het gebruik, de voordelen, de camera’s en de software achter 360-video’s? Aarzel niet en neem even contact met ons op.

We beantwoorden graag je vragen, we geven je graag een basisopleiding film- en montagetechnieken en we maken uiteraard ook graag professionele video’s voor je bedrijf.

Neem gerust een kijkje op onze videomarketing pagina!

Veel succes en wie weet tot snel!

Aan de slag met video voor je bedrijf?

Wil je aan de slag met video voor je bedrijf? Lincelot helpt je graag met de ontwikkeling van je video marketing strategie en de concrete invulling en opnames van je video’s. Klik op onderstaande knop voor meer info:

Andere lezers lazen ook:

Jeroen Desmecht
jeroen.desmecht@lincelot.com

Hallo daar! Mijn naam is Jeroen, Videographer en Junior Content Marketeer bij Lincelot. Zit je met vragen over montage- en/of filmtechnieken? Of wil je graag weten hoe jouw bedrijf kan scoren met videomarketing? Twijfel dan niet, en contacteer mij gerust via info@lincelot.com of +32 3 455 80 77. Tot snel!

Nog geen reacties

Geef een reactie