Een eigen blog in 8 minuten – met dank aan Jeff Goins

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Soms gebeurt het dat je een blog post, artikel of boek leest waarvan je denkt “Dat had ik willen schrijven.” Dit gebeurde laatst met mij toen ik The Short Guide to Launching a Self-Hosted Blog in 8 Minutes or Less van Jeff Goins las.

Jeff is een fervent schrijver, blogger en spreker. Hij is dus goed geplaatst om de waarde van een eigen blog in te schatten voor het opbouwen van een eigen podium, een reputatie en een loyaal publiek. Jeff is hier elke dag actief mee bezig.

In zijn blog post The Short Guide to Launching a Self-Hosted Blog in 8 Minutes or Less beschrijft Jeff kort en duidelijk waarom je een blog nodig hebt als je zichtbaar en vindbaar wilt zijn op internet.
Maar belangrijker nog: Jeff vertelt én toont ook hoe je je eigen blog start in minder dan 8 minuten. Aan de hand van een handige, korte screencast zie je achtereenvolgens:

  • hoe je een host voor je blog vindt
  • hoe je een domeinnaam voor je blog registreert
  • hoe je WordPress (populaire gratis blog software) installeert
  • hoe je het uiterlijk van je blog aanpast
  • hoe je je eerste blog post publiceert

Jeff’s artikel en screencast zijn zo handig en to-the-point dat ik de inhoud hier niet wil herkauwen. Ik stuur u dan ook graag door naar The Short Guide to Launching a Self-Hosted Blog in 8 Minutes or Less om inspiratie op te doen en u ervan te overtuigen dat een blog starten helemaal niet moeilijk is.

Maar… hier begint het echte werk pas! Als je eenmaal een blog hebt dan moet je nog de lay-out en een aantal technische zaken op punt stellen en vooral frequent inspirerende blog posts schrijven. Enkel zo kun je een publiek opbouwen en écht de toegevoegde waarde van een blog ervaren.

Wil je nóg betere teksten schrijven?

Wil je nóg betere teksten en copywriting voor je website? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Deze publicatie werd geschreven door: