Gepersonaliseerde video’s maken: handige tools voor jouw bedrijf

Vrouw gaat gepersonaliseerde video's maken
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

We worden dagelijks overspoeld met duizend en één verschillende berichten en updates. Als je er als bedrijf niet in slaagt om je doelpubliek meteen te boeien, dan val je niet op. Hierdoor misloop je mogelijk heel wat potentiële klanten. Zonde! De oplossing? Gepersonaliseerde video’s maken!

Gepersonaliseerde video’s zijn een leuke en originele manier om de aandacht van je klanten te trekken. Wil jij ervoor zorgen dat je bedrijf meer opvalt? Hieronder ontdek je:

 • wat gepersonaliseerde video’s zijn
 • wat de voordelen zijn voor je bedrijf
 • handige tools om je video’s te personaliseren

Go!

Wat is gepersonaliseerde video en wat zijn de voordelen?

Online content wordt steeds persoonlijker, en dat geldt ook voor video. Een gepersonaliseerde video is een video die je hebt gemaakt voor een specifiek persoon of een specifieke doelgroep.

Dit kan op verschillende manieren: zo zijn er programma’s die op basis van klantgegevens – bijvoorbeeld uit je CRM-systeem – gepersonaliseerde video’s maken op maat van elke (potentiële) klant.

Maar het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn: zelfs met een simpele webcam kan je in 5 minuten een persoonlijke video maken. Het belangrijkste is dat kijkers zich persoonlijk aangesproken voelen door jouw video.

Met behulp van gepersonaliseerde video’s geef je je bedrijf een gezicht en bouw je een persoonlijke band op met je doelpubliek. Daardoor krijgen potentiële klanten meer vertrouwen in je bedrijf, producten en diensten.

Handige tools om gepersonaliseerde video’s te maken voor je bedrijf

Hieronder tonen we je twee soorten tools om gepersonaliseerde video’s te maken:

 • tools waarmee je snel iets kan opnemen en delen
 • tools waarmee je op grote schaal video’s kunt personaliseren en automatiseren

Tools waarmee je snel een video kan opnemen en delen

Traditioneel film- en montagewerk is vaak te technisch en tijdrovend als je voor verschillende ontvangers aparte video’s wil creëren.

Gelukkig zijn er enkele handige tools op de markt waarmee je (vaak zonder voorkennis) snel een video kan filmen, monteren en delen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden. Op deze manier laat ook jij in no time persoonlijke videoboodschappen achter!

GoVideo van Vidyard

GoVideo is een gratis plug-in voor Google Chrome waarmee je snel video’s kan maken. Je kan jezelf filmen met je webcam en tegelijkertijd je beeldscherm opnemen.

Ben je klaar met filmen? Met één druk op de knop kan je je video delen op sociale media, of toevoegen als bijlage in een mail. Je kan ook nagaan wie je video heeft bekeken, en hoelang ze deze hebben gekeken. Klik hier! 

Soapbox van Wistia

Ook met Soapbox van Wistia kan je snel een video bewerken en daarna makkelijk delen met een link. Klik hier! 

Beide tools zijn bijzonder handig. GoVideo richt zich meer op gebruiksgemak en het bijhouden van je views. Soapbox heeft dan weer meer uitgebreide bewerkingsfuncties.

Andere gelijkaardige toepassingen zijn Screencastify, Loom, en HYFY screen video recorder.

Tools waarmee je video’s kan personaliseren

Je kan natuurlijk nog een stapje verder gaan en de personalisatie van je video’s automatiseren en/of schalen. Zo kan je video’s maken die gepersonaliseerd zijn op:

 • naam
 • leeftijd
 • opleidingsniveau
 • interesses
 • apparaat

Hierdoor kan je dus verschillende ontvangers aanspreken met content die enkel op hen van toepassingen is, vaak ook op grotere schaal.

Stel:

Een bezoeker vult een contactformulier op je website in in ruil voor een e-book over Instagram. Aan de hand van die gegevens, kan je een video maken/laten maken die:

 1. je bezoeker met z’n voornaam aanspreekt
 2. enkel content gebruikt die relevant is voor deze bezoeker, bijvoorbeeld een clip over een Instagram-training
 3. enkel contactgegevens toont van je dichtstbijzijnde kantoor.

Programma’s waarmee je dit soort video’s kan maken, hebben vaak wel een prijskaartje. Heb je wel wat budget, dan zijn dit enkele goede opties:

Vidyard

Vidyard is een totaaloplossing die sterk inzet op het personaliseren van video’s. Klik hier!

Vidyard helpt je met het ontwikkelen van gepersonaliseerde video’s van hoge kwaliteit. In die video’s kan je persoonlijke eigenschappen van je doelpubliek verwerken:

 • naam
 • functie
 • e-mailadres
 • bedrijf

Wil jij het ook eens uitproberen? Klik op deze link en vul je gegevens in. Daarna krijg je meteen een persoonlijke videoboodschap van Vidyard. Cool!

Let wel: de ervaring leert dat een beperkte campagne voor een lijst van 1000 verzendingen via mail zo’n 3000 tot 4000 euro kan kosten. Het hele proces neemt ook al snel 2 weken in beslag.

Daarbovenop moet je voor de afwerking van de campagne zelf nog enkele bewerkingen doen in Adobe After Effects (een professioneel montage programma) en in MailChimp (een professioneel programma voor mailings).

Heb jij interesse in een gepersonaliseerde videocampagne? Neem dan gerust contact met ons op. Wij leiden deze service bij onze partner Vidyard graag in goede banen voor je bedrijf.

ImpossibleFX

ImpossibleFX is een video editor waarmee je zelf gepersonaliseerde video’s kan maken. In de editor kan je bestanden uploaden, en aanduiden welke stukken je wil personaliseren.

Bij ImpossibleFX kan je ook een gratis account aanmaken, goed voor zo’n 30 minuten video per maand. Je video’s dragen dan wel allemaal het ImpossibleFX watermerk.

Verschil tussen beide? ImpossibleFX is echt een video editor, waarmee je zelf aanpassingen maakt om je video te personaliseren. Vidyard is een dienst die (tegen vergoeding) een groot deel van het werk voor hun nemen. Zij leveren dus geen software waar je zelf mee aan de slag kan.

Andere alternatieven zijn IndiVideo, Silver6, Imposium, Idomoo,

Aan de slag met video voor je bedrijf? Wil je aan de slag met video voor je bedrijf?

Lincelot helpt je graag met de ontwikkeling van je video marketing strategie en de concrete invulling en opnames van je video’s. Bekijk hier hoe we je kunnen helpen.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)