Google AdWords wordt Google Ads: wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Op 24 juli 2018 wordt Google AdWords ‘Google Ads‘. Dit nieuwe merk zal voortaan alle advertentiecampagnetypen vertegenwoordigen die op dit moment beschikbaar zijn binnen Google, onder andere Search, Display en Video.

Hieronder lees je waarom Google deze rebranding doorvoert, wat er verandert en wat dit betekent voor je bedrijf en je huidige en toekomstige advertentiecampagnes.

Wat is Google AdWords ook alweer?

Google AdWords is een online advertentieplatform van Google. Via Google AdWords kun je zoekmachineadvertenties inrichten en reclame maken op partnerwebsites van Google.

Als je je advertenties goed opmaakt dan toont Google je advertenties gericht aan jouw doelpubliek. Hoe beter je je advertentie afstemt op je doelpubliek en op de inhoud van de landingspagina op je website, hoe minder je advertentie zal kosten en hoe beter je resultaten zullen zijn.

Waarom wordt Google AdWords Google Ads?

Google AdWords werd in 2000 gelanceerd. Het is dus bijna 20 jaar oud! Tijdens die periode is er heel wat veranderd.

De mogelijkheden van het internet zijn enorm uitgebreid en de opkomst van mobiel is niet meer te stoppen. Die evoluties brachten allemaal nieuwe mogelijkheden mee om te adverteren.

Goed voor adverteerders natuurlijk, maar het heeft de zaken geleidelijk aan wel wat complexer gemaakt. Op 24 juli lanceert Google ‘Google Ads’ om de zaken terug te vereenvoudigen.

Deze verandering zal vooral ook gunstig zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven, die het vaak al moeilijk genoeg hebben om te concurreren met grote bedrijven via ads omdat ze minder budget en know-how hebben.

Wat verandert er met Google Ads?

1. Nieuw merk, nieuw logo, nieuwe URL

Vanaf 24 juli 2018 zie je de nieuwe branding van Google Ads, waaronder de nieuwe naam en het nieuwe logo, in je oude Google AdWords interface, het Helpcentrum, factureringsdocumenten en meer:

 

Google Ads Logo - Lincelot

De URL (hyperlink) die je gebruikt om toegang tot je account te krijgen, verandert van adwords.google.com in ads.google.com en de URL van het Helpcentrum verandert van support.google.com/adwords in support.google.com/google-ads.

2. Slimme campagnes of Smart Campaigns

Google intriduceert ‘Smart campaigns’, de nieuwe standaard voor kleine bedrijven. Smart campaigns laten je toe een gewenste actie/doel voor je ads te kiezen, bijvoorbeeld telefoongesprekken, winkelbezoeken of aankopen.

Actie gekozen? Dan optimaliseert Google je ads automatisch in functie van die actie. Google bepaalt zelfs welke gebruikers wellicht het meeste interesse zullen hebben in wat je bedrijf aanbiedt en toont je ads aan die gebruikers.

Een handige feature van Smart campaigns is ‘Image picker’. Als adverteerder kun je 3 afbeeldingen uploaden of kiezen uit 3 suggesties die Google aanbiedt. Google test vervolgens combinaties van die afbeeldingen om te kijken wat het beste werkt.

Lees hier meer over Slimme campagnes.

Naast Smart campaigns lanceert Google ook nog een aantal nieuwe en vernieuwde campagnetypes. Wat deze campagnes precies inhouden is nog niet bekend.

3. Google Marketing Platform

Naast de rebranding van AdWords naar Google Ads, voegt Google DoubleClick en hun Google Analytics 360 Suite samen in het ‘Google Marketing Platform’.

Dit platform is bedoeld om je te helpen bij het plannen, kopen, meten en optimaliseren van digitale media en klantervaringen op één plek.

Google Marketing Platform helpt adverteerders om relevantere en effectievere marketing te leveren met respect voor de privacy van klanten.

Lees hier meer over het Google Marketing Platform.

4. Google Ad Manager

Een derde verandering is het samenvoegen van DoubleClick for Publishers en DoubleClick Ad Exchange in de ‘Google Ad Manager’.

Deze update maakt het mogelijk om ads in verschillende vormen en op verschillende media aan te bieden, waaronder tv’s, AMP-pagina’s (Accelerated Mobile Pages), mobiele games en andere apps, en platforms zoals YouTube en Apple News.

Lees hier meer over Google Ad Manager.

Wat gebeurt er met mijn bestaande campagnes?

Heb je lopende campagnes? Geen zorgen: er verandert niets op het vlak van de prestaties, navigatie en rapportage van je campagnes. Je kunt je advertenties blijven gebruiken zonder je strategie aan te passen.

Wanneer Google Ads gelanceerd wordt, is het natuurlijk wel interessant om aan de slag te gaan met de nieuwe functies en je online aanwezigheid te verbeteren dankzij de verbeterde targeting, geoptimaliseerde ads en samenwerkingsmogelijkheden.

Wil jij aan de slag met Google Ads?

Wil jij aan de slag met Google Ads voor je bedrijf? Wil je snel je online zichtbaarheid, vindbaarheid en succes in Google vergroten? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!