Marketing zoals het hoort: authentiek en sympathiek

Apple besteedt jaarlijks miljoenen aan marketing. Hun stijl is herkenbaar: wit, strak en met een maximale focus op hun producten.

Deze minimalistische stijl leidt de laatste jaren echter steeds vaker tot steriele en voorspelbare marketing video’s met vaak onnatuurlijke monologen van hoofdrolspelers binnen Apple.

Apple marketing: wit, strak en steriel

Een mooi voorbeeld van zo’n steriel filmpje is onderstaande video. Deze video werd in 2012 door Apple gebruikt bij de introductie van de MacBook Pro met retina display.

Hoewel ik een fan ben van Apple krommen mijn tenen als ik de overacting van Apple lead designer Sir Jonathan Ive in de eerste 14 seconden van de video bekijk. Oordeelt u zelf:

Apple marketing: zo kan het ook!

Fast forward naar februari 2013. Diezelfde Jonathan Ive was net te gast in Blue Peter, een populaire kindershow in de UK. En dat leverde vuurwerk op. Kijk maar naar het filmpje hieronder.

Dit filmpje werd niet gemaakt door Apple, maar door een ploeg van de BBC. Dit filmpje heeft geen witte achtergrond, geen opgemaakte Sir Jonathan Ive en geen onnatuurlijke monoloog.

Dit filmpje toont gewoon ‘Jony’, een toffe knul met gekreukt hemd en bierbuikje te midden van zijn ‘machinekamer’ bij Apple. En een lol dat hij heeft! Zijn enthousiasme en liefde voor zijn vak spatten van het scherm. Hoogst aanstekelijk!

Authenticiteit en enthousiasme werken nog steeds!

En dit leidt me tot een fijne vaststelling: authenticiteit en enthousiasme werken nog steeds. Het BBC filmpje maakte op mij in ieder geval een veel grotere en positievere indruk dan de 10 laatste marketing filmpjes van Apple samen.

En daar draait het nog altijd om bij marketing: een gevoelige snaar raken bij je doelpubliek. Bad job Apple. Very well done BBC! And Jony of course.

Aan de slag met video voor je bedrijf?

Wil je aan de slag met video voor je bedrijf? Lincelot helpt je graag met de ontwikkeling van je video marketing strategie en de concrete invulling en opnames van je video’s. Contacteer ons voor meer informatie!

Andere mensen lazen ook