Ooit al eens een voetbalveld met 5 doelen gezien?

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Ooit al eens een voetbalveld met 5 doelen gezien? Een Tour-etappe met 2 aankomsten misschien? Ik ook niet! En de reden is eenvoudig. Als je maar naar 1 doel kunt trappen dan is het spelletje veel eenvoudiger. Dan begrijpt iedereen het. Dan kan iedereen erover meepraten. Dat is bij marketing net zo. En toch doen we het vaak nog verkeerd.

Wat is je doel?

Effectieve marketing – Keuzes zijn moeilijk maar noodzakelijk Een prof van mij stond ooit bekend om zijn legendarische woorden: “Wat is je doel?”. Bij elk onderzoek, elk artikel en elke presentatie stelde hij steeds dezelfde vraag: “Wat is je doel?”. Waarom? Omdat een verhaal met 1 doel of boodschap beter begrepen wordt dan wanneer je verschillende doelen hebt. Eén goed gerichte pijl heeft meestal meer effect dan een schot met hagel.

Korter is beter

Ik herinner me de frustratie bij deze vraag. Frustratie omdat ik vaak teveel wilde vertellen. Daardoor was mijn verhaal vaak te lang en te complex. Mijn prof schudde dan afwijzend zijn hoofd. Niet prettig, wel terecht. Want korter, begrijp ik nu, is vaak beter als het om marketing gaat.

Vertel en laat vertellen

Korte en eenvoudige verhalen zijn immers makkelijker te vertellen en verder te vertellen. Dit is zeer belangrijk. Hoe goed je je verhaal immers ook vertelt, via je fans kun je altijd een veel groter publiek bereiken. Zo worden de beste verhalen van generatie op generatie overgeleverd, en zo worden de beste campagnes vandaag viraal verspreid via sociale media.

Succes!

Duidelijke marketing – Hoe korter en duidelijker hoe beter Wil je binnenkort een nieuwe mailing versturen, een nieuw product lanceren of een nieuwe bedrijfsfilm maken? Zorg dan voor een kort en eenduidig verhaal met een paar (niet teveel!) duidelijke voordelen en een heldere conclusie die anderen uitnodigt om je verhaal verder te vertellen. Dit klinkt misschien logisch, maar het is moeilijker dan we denken. Succes dus!

P.S. Goede marketing kan een slecht product nóg sneller doen falen. De basis voor goede marketing is dus nog altijd een goed product. Maar dat wisten we allemaal al, toch?

Aan de slag met inbound marketing?

Wil je ontdekken hoe je de juiste klanten aantrekt op het juiste moment? Contacteer ons voor een marketingplan op maat van je bedrijf!

Deze publicatie werd geschreven door: