12 tips voor meer volgers op Instagram

Met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd is Instagram een waardevolle marketingtool voor lifestylemerken en bedrijven die een visueel verhaal te vertellen hebben.

Voor veel bedrijven is het echter niet makkelijk om meer volgers op Instagram aan te trekken en zo hun bereik en merkbekendheid te vergroten. Bummer!

Geldt dat ook voor u? Geen zorgen: in dit artikel ontdekt u 12 handige tips voor meer volgers op Instagram. You can thank us later… Aan de slag ermee!

Wilt u meer volgers op Instagram? Volg deze 12 tips!

1. Vervolledig uw Instagram bedrijfsprofiel

Eerste indrukken zijn belangrijk, toch? Wel, het eerste wat u kunt doen om meteen een goede indruk te maken op Instagram is een sterk Instagram bedrijfsprofiel inrichten.

In dit artikel leest u wat een Instagram bedrijfsprofiel is, wat de voordelen van een bedrijfsprofiel zijn, en hoe u een bedrijfspagina aanmaakt. En hier vindt u 9 tips om uw Instagram bedrijfsprofiel zo goed mogelijk in te richten. Korte samenvatting?

 • kies een goede gebruikersnaam
 • voeg een goede profielfoto toe
 • vul uw biografie aan
 • publiceer unieke visuele content
 • voeg een URL toe naar uw website, webpagina’s of blog posts

Instagram voor bedrijven - Instagram bedrijfspagina voorbeelden


2. Nodig uw bestaande contacten uit

Maak gebruik van uw bestaand netwerk voor meer volgers op Instagram:

 1. Ga naar uw Instagram profiel
 2. Klik rechtsbovenaan op de drie bolletjes om uw Instellingen te bekijken
 3. Klik onder ‘Mensen volgen’ op ‘Facebook-vrienden’ of ‘Contacten
 4. Volg profielen die u interessant lijken

Als u mensen uit uw netwerk uitnodigt dan krijgen zij daar een melding van en volgen zij u hopelijk ook terug.

Familie, vrienden en kennissen zijn vaak een eerste belangrijke stap om meer volgers op Instagram te krijgen. Gotta start somewhere, right?

3. Volg voorgestelde gebruikers

Voorgestelde gebruikers zijn gebruikers die Instagram selecteert op basis van de mensen die u volgt, uw contactlijst of Instagram posts die u eerder heeft geliket.

Dit kan een goede manier zijn om meer volgers op Instagram aan te trekken die tot uw doelpubliek of niche horen. Over het algemeen zijn er 2 manieren om voorgestelde gebruikers te vinden:

 1. Voorgestelde gebruikers: ga naar uw Instagram-profiel en klik rechtsbovenaan op het icoontje van een persoon met een plusje. Instagram toont vervolgens een lijst met voorgestelde personen die u kunt volgen.
 2. Profielen: klik door naar een Instagram profiel dat u interessant lijkt. Klik rechtsbovenaan de profielpagina op het neerwaarts pijlicoontje. Er verschijnt een lijst met gelijkaardige voorgestelde profielen.

Beide manieren zijn ideaal om interessante nieuwe volgers op Instagram te vinden, namelijk gebruikers die geïnteresseerd zijn in de content die u deelt op uw bedrijfsprofiel.

Meer volgers op Instagram - Voorgestelde gebruikers - Lincelot


4. Publiceer unieke en oogstrelende content

Instagram is op dit moment – samen met Pinterest – één van de meest visuele sociale media.

Publiceer dan ook regelmatig (!) mooie en originele foto’s en video’s die gebruikers nergens anders zien, bijvoorbeeld behind-the-scenes foto’s, sneak previews, teasers en events. Denk exclusieve content!

Wees authentiek en vertel het verhaal van uw merk. Zorg ervoor dat uw foto’s mooi ogen op zich, maar ook passen binnen uw account als geheel. Wees niet bang om te experimenteren, en besteed aandacht aan wat uw volgers liken en op welke berichten ze reageren.

Instagram Visuals

Deel ook enkel creatieve en kwalitatieve foto’s in hoge resolutie. De kwaliteit van uw foto’s straalt immers rechtstreeks af op het imago en de professionaliteit van uw bedrijf.

Hier vindt u tips and tricks om goede foto’s te maken en te bewerken.

Tip 1: Instagram wordt vooral op mobiele apparaten gebruikt. Hou daar rekening mee. Gebruikt u tekst in uw afbeeldingen? Ga dan na of die tekst op alle toestellen goed leesbaar is.

Tip 2: Instagram heeft enkele creatieve tools / apps om de kwaliteit van uw foto’s te verbeteren. Klik hier om alle tools te verkennen!

5. Post regelmatig, wanneer uw volgers online zijn

Hoe vaak posten op Instagram?

Verschillende bronnen en studies zeggen verschillende dingen. Dus: experimenteer. Enkele tips op basis van onze ervaring:

 • minimaal 1 keer per dag, maximaal 3 keer per dag
 • varieer en spreid in de tijd
 • post niet om te posten: kwantiteit is belangrijk, kwaliteit is belangrijker

Wanneer posten op Instagram?

Post wanneer uw volgers online zijn. Dit kunt u makkelijk nagaan via uw Instagram bedrijfsprofiel:

 1. Klik door naar uw Instagram bedrijfsprofiel
 2. Klik bovenaan op het staafdiagram-icoontje
 3. Klik bij ‘Volgers’ op ‘Meer weergeven
 4. Scroll naar ‘Volgers’
 5. Bekijk bij ‘Uur’ op welke uren uw volgers online zijn (u kunt per dag de actiefste uren bekijken)
 6. Bekijk bij ‘Dagen’ de populairste dagen

Meer volgers op Instagram - Statistieken - Lincelot


6. Tag andere relevante Instagram-accounts in uw posts

Taggen is een ideale manier om uw merkbekendheid (en dus volgers) te vergroten terwijl u anderen helpt.

Tag iedere persoon of ieder bedrijf die een vermelding verdient wanneer u een post opstelt, bijvoorbeeld bedrijven waarmee u samen een evenement organiseert of een gezamenlijke sponsoring van een goed doel.

Op die manier krijgt u mogelijk meer reacties en meer volgers op Instagram en bestaat de kans dat zij uw content “regrammen”.

Ontdek hier hoe u andere personen en bedrijven kunt taggen in uw Instagram posts.

7. Voeg een locatie toe aan uw posts

Een andere manier om te taggen is ‘geotaggen’, namelijk aangeven op welke locatie een foto werd genomen. Instagram biedt gebruikers de mogelijkheid om posts te zoeken op locatie. Geotaggen is dus een extra kans om gevonden en gevolgd te worden!

Ontdek hier hoe u uw Instagram posts kunt geotaggen.

8. Maak slim gebruik van hashtags

Een #hashtag is een woord of een zin met een hekje (#) voor. Voeg er 4 tot 10 toe aan iedere (!) beschrijving van uw Instagram foto’s en video’s om aan te geven wat er te zien valt: het onderwerp, de locatie, de industrie, enz.

Wees specifiek, relevant en beschrijvend. Op die manier worden uw berichten makkelijker gevonden door mensen die zoeken op onderwerp en leidt u dus meer bezoekers naar uw website.

Ontdek hier hoe u hashtags op Instagram kunt gebruiken om meer volgers op Instagram aan te trekken.

Instagram hashtags - Schoenen


9. Deel uw Instagram account buiten Instagram

Verwerk ook zeker een Instagram-icoon of -verwijzing op uw andere marketingkanalen: uw website, blog, sociale media, e-mail, etc.

U kunt Instagram posts ook integreren op uw web- of blogpagina’s of een aparte Instagram tab inrichten op Facebook. Alle beetjes helpen!

Denk ook offline. U kunt uw Instagram account ook promoten via visitekaartjes, handouts, stickers en ander offline promotiemateriaal. En waarom geen branded hashtag gebruiken?

10. Vraag een influencer om u te taggen

U kunt bekende personen en andere relevante influencers ook uitnodigen om samen te werken en/of uw bedrijf te taggen. Op die manier bereikt u mogelijk veel nieuwe potentiële klanten.

Let op: kies influencers die aansluiten bij uw bedrijfsprofiel. U wilt uiteraard meer volgers op Instagram, maar uiteindelijk wilt u ook dat een deel van die nieuwe volgers iets aankoopt of beroep doet op uw diensten, toch?

11. Promoot uw Instagram bedrijfspagina bij uw e-mailcontacten

E-mailadressen verzamelen voor online en e-mail marketing kost veel tijd en moeite, maar biedt heel veel voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw Instagram accountinfo of icoon toevoegen aan uw nieuwsbrieven en e-mail reminders.

Een andere optie is om via een aparte e-mailcampagne aan te kondigen dat u voortaan ook actief bent op Instagram en meteen ook mensen uit te nodigen om te volgen.

12. Promoot uw beste berichten en experimenteer met ads

Instagram-advertenties sluiten naadloos aan bij de andere berichten die gebruikers volgen. U kunt kiezen voor foto ads, video ads of carrousel ads.

Bovendien kunt u uw doelpubliek zeer gericht selecteren. Zo kunt u doelgroepen “targeten” op:

 • locatie
 • demografische gegevens
 • interesses
 • gedrag
 • enz.

Op die manier kunt u uw merk snel en efficiënt promoten bij een groot aantal nieuwe potentiële volgers en klanten.

Klik hier om met Instagram ads aan de slag te gaan!

Wil je meer weten over social media marketing?

Wil je social media marketing inzetten voor je bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!