12 tips voor meer volgers op Instagram

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd is Instagram een waardevolle marketingtool voor lifestylemerken en bedrijven die een visueel verhaal te vertellen hebben.

Voor veel bedrijven is het echter niet makkelijk om meer volgers op Instagram aan te trekken en zo hun bereik en merkbekendheid te vergroten. Bummer!

Geldt dat ook voor jou? Geen zorgen: in dit artikel ontdek je 12 handige tips voor meer volgers op Instagram. You can thank us later… Aan de slag ermee!

Wil je meer volgers op Instagram? Volg deze 12 tips!

1. Vervolledig je Instagram bedrijfsprofiel

Eerste indrukken zijn belangrijk, toch? Wel, het eerste wat je kan doen om meteen een goede indruk te maken op Instagram is een sterk Instagram bedrijfsprofiel inrichten.

In dit artikel lees je wat een Instagram bedrijfsprofiel is, wat de voordelen van een bedrijfsprofiel zijn, en hoe je een bedrijfspagina aanmaakt. Je ontdekt er ook 9 tips om je Instagram bedrijfsprofiel zo goed mogelijk in te richten. Korte samenvatting?

 • kies een goede gebruikersnaam
 • voeg een goede profielfoto toe
 • vul je biografie aan
 • publiceer unieke visuele content
 • voeg een URL toe naar je website, webpagina’s of blog posts

Instagram voor bedrijven - Instagram bedrijfspagina voorbeelden

2. Nodig je bestaande contacten uit

Maak gebruik van je bestaand netwerk voor meer volgers op Instagram:

 1. Ga naar je Instagram profiel
 2. Klik rechtsbovenaan op de drie streepjes en klik door op ‘Instellingen’
 3. Tik op ‘Vrienden volgen en uitnodigen’
 4. Klik op ‘Contacten volgen’
 5. Volg mensen die je interessant lijken

Als je mensen uit je netwerk uitnodigt dan krijgen zij daar een melding van en volgen zij je hopelijk ook terug.

Familie, vrienden en kennissen zijn vaak een eerste belangrijke stap om meer volgers op Instagram te krijgen. Gotta start somewhere, right?

3. Volg voorgestelde gebruikers

Voorgestelde gebruikers zijn gebruikers die Instagram selecteert op basis van de mensen die je volgt, je contactlijst of Instagram posts die je eerder hebt geliket.

Dit kan een goede manier zijn om meer volgers op Instagram aan te trekken die tot je doelpubliek of niche horen. Over het algemeen zijn er 2 manieren om voorgestelde gebruikers te vinden:

 1. Voorgestelde gebruikers: Ga naar je Instagram-profiel en klik rechtsbovenaan op de 3 streepjes. Tik door naar ‘Personen volgen’. Instagram toont vervolgens een lijst met profielen die je kan volgen.
 2. Profielen: Klik door naar een Instagram profiel dat je interessant lijkt. Naast de ‘volg’- en ‘chatbericht’-knoppen kan je tikken op een icoon van een persoon met een plus. Er verschijnt een lijst met gelijkaardige voorgestelde profielen.

Beide manieren zijn ideaal om interessante nieuwe volgers op Instagram te vinden, namelijk gebruikers die geïnteresseerd zijn in de content die je deelt op je bedrijfsprofiel.

4. Publiceer unieke en oogstrelende content

Instagram is – samen met Pinterest – één van de meest visuele sociale media.

Publiceer dan ook regelmatig (!) mooie en originele foto’s en video’s die gebruikers nergens anders zien, bijvoorbeeld behind-the-scenes foto’s, sneak previews, teasers en events. Denk exclusieve content!

Wees authentiek en vertel het verhaal van je merk. Zorg ervoor dat je foto’s mooi ogen op zich, maar ook passen binnen je account als geheel. Wees niet bang om te experimenteren, en besteed aandacht aan wat je volgers liken en op welke berichten ze reageren.

Instagram Visuals

Deel ook enkel creatieve en kwalitatieve foto’s in hoge resolutie. De kwaliteit van je foto’s straalt immers rechtstreeks af op het imago en de professionaliteit van je bedrijf.

Hier vind je tips and tricks om goede foto’s te maken en te bewerken.

Tip 1: Instagram wordt vooral op mobiele apparaten gebruikt. Hou daar rekening mee. Gebruik je tekst in je afbeeldingen? Ga dan na of die tekst op alle toestellen goed leesbaar is.

Tip 2: Instagram heeft enkele creatieve tools / apps om de kwaliteit van je foto’s te verbeteren. Klik hier om alle tools te verkennen!

5. Post regelmatig, wanneer je volgers online zijn

Hoe vaak posten op Instagram?

Verschillende bronnen en studies zeggen verschillende dingen. Dus: experimenteer. Enkele tips op basis van onze ervaring:

 • best 1 keer per dag, maximaal 3 keer per dag
 • varieer en spreid in de tijd
 • post niet om te posten: kwantiteit is belangrijk, kwaliteit is belangrijker

Wanneer posten op Instagram?

Post wanneer je volgers online zijn. Dit kan je checken door te experimenteren en op verschillende tijdstippen te posten. Krijgen je posts ’s avonds meer likes en reacties? Dan kan je best ’s avonds blijven posten. 

6. Tag andere relevante Instagram-accounts in je posts

Taggen is een ideale manier om je merkbekendheid (en dus volgers) te vergroten terwijl je anderen helpt.

Tag iedere persoon of ieder bedrijf die een vermelding verdient wanneer je een post opstelt, bijvoorbeeld bedrijven waarmee je samen een evenement organiseert of een gezamenlijke sponsoring van een goed doel.

Op die manier krijg je mogelijk meer reacties en meer volgers op Instagram en bestaat de kans dat zij op hun beurt je content “regrammen”.

Ontdek hier hoe je andere personen en bedrijven kunt taggen in je Instagram posts.

7. Voeg een locatie toe aan je posts

Een andere manier om te taggen is ‘geotaggen’, namelijk aangeven op welke locatie een foto werd genomen. Instagram biedt gebruikers de mogelijkheid om posts te zoeken op locatie. Geotaggen is dus een extra kans om gevonden en gevolgd te worden!

Ontdek hier hoe jij je Instagram posts kunt geotaggen.

8. Maak slim gebruik van hashtags

Een #hashtag is een woord of een zin met een hekje (#) voor. Voeg er 4 tot 10 toe aan iedere (!) beschrijving van je Instagram foto’s en video’s om aan te geven wat er te zien valt: het onderwerp, de locatie, de industrie, enz.

Wees specifiek, relevant en beschrijvend. Op die manier worden je berichten makkelijker gevonden door mensen die zoeken op onderwerp en leid je dus meer bezoekers naar je website.

Ontdek hier hoe je hashtags op Instagram kunt gebruiken om meer volgers op Instagram aan te trekken.

Instagram hashtags - Schoenen

9. Deel je Instagram account buiten Instagram

Verwerk ook zeker een Instagram-icoon of -verwijzing op je andere marketingkanalen: je website, blog, sociale media, e-mail, etc.

Denk ook offline. Je kan je Instagram account ook promoten via visitekaartjes, handouts, stickers en ander offline promotiemateriaal. En waarom geen branded hashtag gebruiken?

10. Vraag een influencer om je te taggen

Je kan bekende personen en andere relevante influencers ook uitnodigen om samen te werken en/of je bedrijf te taggen. Op die manier bereik je mogelijk veel nieuwe potentiële klanten.

Let op: Kies influencers die aansluiten bij je bedrijfsprofiel. Je wil uiteraard meer volgers op Instagram, maar uiteindelijk wil je ook dat een deel van die nieuwe volgers iets aankoopt of beroep doet op je diensten, toch? Bovendien kunnen de kosten voor zo’n samenwerking behoorlijk oplopen. Dan wil je natuurlijk zeker zijn dat zo’n post ook iets opbrengt. 

11. Promoot je Instagram bedrijfspagina bij je e-mailcontacten

E-mailadressen verzamelen voor online en e-mail marketing kost veel tijd en moeite, maar biedt heel veel voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld je Instagram accountinfo of icoon toevoegen aan je nieuwsbrieven en e-mail reminders.

Een andere optie is om via een aparte e-mailcampagne aan te kondigen dat je voortaan ook actief bent op Instagram en meteen ook mensen uit te nodigen om je te volgen.

12. Promoot je beste berichten en experimenteer met ads

Instagram-advertenties sluiten naadloos aan bij de andere berichten die gebruikers volgen. Je kan kiezen voor foto ads, video ads of carrousel ads.

Bovendien kan je je doelpubliek gericht selecteren. Zo kan je doelgroepen “targeten” op:

 • locatie
 • demografische gegevens
 • interesses
 • gedrag
 • enz.

Op die manier kan je je merk snel en efficiënt promoten bij een groot aantal nieuwe potentiële volgers en klanten.

Klik hier om met Instagram ads aan de slag te gaan!

Wil je meer weten over social media marketing?

Wil je social media marketing inzetten voor je bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)