WK 2014: Stabilo scoort met Van Persie

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Bedrijven zoeken vaak lang naar ideeën om op een ludieke manier onder de aandacht van hun doelpubliek te komen én te blijven.

Dit blijkt vaak geen eenvoudige opdracht. En toch…

Je moet het vaak niet te ver zoeken. Dat bewijst pennenmerk Stabilo met een geanimeerde versie van de wereldgoal van Robin van Persie tegen Spanje op het WK in Brazilië.

Van een snelle actie gesproken!

Een geanimeerde versie van een wereldgoal: geniaal!

Vrijdagavond 13-06, 21u44 Nederlandse tijd. Nederland, Spanje en een groot deel van de wereld kijkt naar Spanje – Nederland. Dit is een heruitgave van de WK-finale 4 jaar geleden.

Nederland wil de bittere smaak van de verloren WK-finale in 2010 in Zuid-Afrika zo snel mogelijk doorspoelen. En toch staat Oranje weer 1-0 achter. Tot 21u44 dus. Dan scoort Robin van Persie op aangeven van Daley Blind een wereldgoal.

Het zou het begin worden van een onwaarschijnlijke omwenteling. In de tweede helft raakte Spanje het noorden kwijt en de Nederlanders prikten nog 4 goals in het mandje. Eindstand 5-1. De oranje wraak voor het verloren WK van 2010 kon niet zoeter zijn.

Marketing anno 2014: Pluk de dag!

Nog geen 24 uur na de goal van Van Persie publiceerde pennenmerk Stabilo een bijzonder mooie geanimeerde versie van van Persie’s wereldgoal op YouTube. Getekend met Stabilo stiften uiteraard. Zie hier! Nu, twee dagen na publicatie, heeft Stabilo’s filmpje iets meer dan 300.000 views en wordt het opgepikt door tal van binnen- en buitenlandse (online) media.

Wat kunnen we leren van Stabilo’s WK filmpje?

Veel, maar wij onthouden de volgende lessen:

  1. Zoek het niet te ver: Stabilo speelt met deze marketingactie prachtig in op de actualiteit van de dag. Binnen 24 uur heeft Stabilo een prachtige animatie gemaakt en gedeeld.
  2. Schoenmaker blijf bij je leest: Dit filmpje beklemtoont op subtiele wijze de core business (pennen verkopen en creativiteit ondersteunen) en mission statement (stripe up your life) van Stabilo. To the point dus!
  3. Speel in op het gevoel: Nederlanders zijn trotse mensen. En op een goal als die van Robin van Persie mag je extra trots zijn. Stabilo onderstreept deze trots op een meesterlijke manier.
  4. Creativiteit hoeft niet duur te zijn: Dit filmpje heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Het heeft het potentieel om viraal te gaan. De prijs? Een paar uurtjes tekenwerk van een goede artiest.
  5. Publiceer niet op zaterdag en/of zorg voor (nog) meer animo: Dit filmpje heeft 2 dagen na publicatie ‘nog maar’ 300.000 views. Dat is zeker niet weinig, maar ook niet heel veel. Het filmpje verdient beter, en wordt op de eerste dag van de werkweek wel opgepikt en verder verspreid via diverse (online) media.

Marketingplan op maat van je bedrijf?

Dit soort spontane acties kan je niet plannen, maar je kan je wel voorbereiden en goed uitgedachte campagnes lanceren. Wil je een strategisch marketingplan vol waardevolle informatie, praktisch advies en actiepunten voor je bedrijf? Contacteer ons dan nu voor een marketingplan op maat van je bedrijf!

Deze publicatie werd geschreven door: