Confessions of a marketing intern

marketing intern Lara
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

We zijn bij Lincelot kieskeurig als het op een marketing intern aankomt. Waarom? Omdat we onze stagestudenten zo goed mogelijk willen begeleiden. We willen hen op een korte tijd zoveel mogelijk laten leren en laten ervaren hoe het er in een marketingbureau écht aan toe gaat. Daarom selecteren we onze stagestudenten op interesse en attitude. Niet evident, maar het loont!

Een half jaar geleden stuurde Lara ons een stageverzoek. Toen we haar spraken voelden we meteen: “Daar zit pit in! Die weet van aanpakken.” Ambitieus, enthousiast en leergierig. Intussen zit de stage van Lara erop. En ze heeft er een fantastische tijd van gemaakt. Tijd voor een recap dus!

Lara, kun je je nog even kort voorstellen?

Wie ik ben? Lara, 23 jaar, geboren in België met Bosnische roots, dierenliefhebber, vegetariër en laatstejaarsstudente Cross Media Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Dat schetst wel goed wie ik ben, denk ik (lacht).

Hoe en wanneer ben je bij Lincelot terechtgekomen?

Voor mijn studies moest ik twee stages van 8 weken zoeken. Ik gebruikte mijn goede vriend Google om mij te helpen bij mijn zoektocht. Lincelot sprong eruit door de naam. Een vriendin van mij zit namelijk in een KSA. De naam van die KSA? Lancelot. 1 letter verschil, wat is de kans?

Daarom bekeek ik de diensten van Lincelot en de sfeer in het team. Die sfeer was en is voor mij een belangrijk selectiecriterium. Lincelot is (nu nog) een klein team, maar ook een hecht team en dat trok me echt aan.

Ik stuurde dus een mailtje en ik kreeg snel antwoord. Voor ik het wist zat ik met Freya en jou, Christophe, op kantoor. Ik ga niet liegen; ik had heel veel stress voor die meeting. Ga ik het wel vinden? Gaan ze vriendelijk zijn? Gaan ze mij wel leuk vinden? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten. Logisch toch?

Mijn stress viel wel direct weg toen ik jou en Freya ontmoette! Ons gesprek ging vlot en ik ging met een goed gevoel naar buiten. Jullie zouden me de volgende week iets laten weten, but I guess I was that awesome want Freya stuurde me dezelfde week nog een mailtje om mijn stageplek te bevestigen! En zo werd ik marketing intern bij Lincelot.

Wat was je eerste gevoel bij Lincelot?

Ik had meteen het gevoel dat jullie weten waar jullie mee bezig zijn, én dat jullie veel kennis hebben waar ik van kan bijleren. Op basis van de foto’s en video’s op jullie socials en website had ik ook meteen het gevoel dat Lincelot een hecht team is.

Na ons eerste gesprek dacht ik wel dat jullie ‘streng’ waren en heel werkgericht (wat ook moet natuurlijk). Jullie hamerden echt op het belang van kwaliteit. Een eyeopener. En als ik heel eerlijk ben: ik had het gevoel dat jij een heel strenge baas was. Dat bleek achteraf dus niet zo te zijn (lacht).

Werd dat eerste gevoel tijdens je stage bevestigd?

Mijn gevoel over het team werd zeker bevestigd. De sfeer zit echt goed bij Lincelot. Dat werd me direct duidelijk op mijn eerste dag tijdens de eerste virtuele koffiepauze. Het ‘strenge’ gevoel viel die eerste dag ook meteen weg.

Iedereen was supervriendelijk en ik kreeg direct een goed gevoel bij het team. Ook bij jou. De ‘grote boze baas look’ viel eigenlijk direct weg. Als stagiaire wil je natuurlijk alles goed doen, en je stelde me direct gerust. Je wilde dat ik veel bijleerde en kleine foutjes horen daarbij.

Hoe heb je je stage ervaren?

GE-WEL-DIG! Ik vond het oprecht een geweldige stage. Er werd me elke dag gevraagd wat ik nog wilde bijleren, hoe het ging, of ik nog genoeg opdrachten had… En daarnaast had ik supertoffe collega’s. Je ziet dat jullie niet enkel collega’s zijn van elkaar, maar ook een groep vrienden.

Heeft Covid je stage erg beïnvloed?

Natuurlijk heeft Covid mijn stage beïnvloed, maar we hebben er wel het beste van gemaakt. Het was natuurlijk toffer geweest als we op kantoor konden werken. Zo had ik iedereen misschien nóg beter leren kennen, maar jullie hebben deze situatie toch goed opgelost.

Hoe? Door de online koffiepauzes bijvoorbeeld! Drie keer per week (als we het niet allemaal te druk hadden) belden we om elkaar nog eens te horen en te zien. Om eerlijk te zijn, een echte aanrader voor ieder bedrijf! Zeker voor mij als stagiaire gaf het me de mogelijkheid om iedereen te leren kennen. En dat zorgde ervoor dat ik me helemaal thuis voelde in de groep.

En het bleef niet enkel bij de virtuele koffiepauzes. Zodra het weer mocht organiseerden jullie zelfs een coronaproof teambuilding. En ik mocht mee! We kwamen aan en jij stond klaar met de Vanny en frisse drankjes. Eerst een wandeling door de Kesselse heide om ons dan te wagen aan een Escape box. Ik denk dat je toch eens wilde testen hoe goed we allemaal konden samenwerken. And I guess we did not let you down. Het duurde misschien eventjes, but we cracked the code!

Daarnaast werd ik supergoed begeleid door Eline! Elke dag begon met een meeting om mijn taken te overlopen. Dat was ook het moment waar we konden bespreken wat ik nog wilde doen en bijleren. Eline was ook altijd bereikbaar voor mijn (vele) vragen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Wat heb je tijdens je stage allemaal gedaan en geleerd?

Waar te beginnen? Na 8 weken marketingstage moet ik toch even nadenken over alle opdrachten die ik heb gedaan. ‘Cause boy, I was busy. In de eerste week ben ik er direct ingevlogen met mijn eerste blog ‘conversational marketing’. Heb jij deze al gelezen? Nee? Go check it out!

Daarna kwam er heel veel op mij af. Ik voerde veel verschillende taken voor veel verschillende projecten uit. Daardoor heb ik veel bijgeleerd. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Door alle kansen die ik kreeg, kwam ik eindelijk te weten wat ik écht interessant vind. Alle opdrachten waren natuurlijk leuk, maar toch merkte ik bij een aantal dat die net iets toffer waren.

De leukste opdrachten? Vertalingen toevoegen aan websites, blogs goed zetten, interviews plaatsen, foto’s aanpassen, …. Kort gezegd, ik werk graag aan websites.

Maar Lara, je studeert toch Cross Media Management en geen web development? Wel, dat is het goede aan mijn richting: je leert over alles wel wat, dus ook over websites. Een blog nodig? Aanpassingen aan je website? Social media posts nodig? Interviews uitschrijven? Google advertenties? We can do it all.

Wat was het leukste moment van je stage?

Ik zou dan toch de teambuilding kiezen! Aangezien ik de meeste teamleden nog nooit in het echt had ontmoet, vond ik dit superleuk. Iedereen was vriendelijk en ik had niet het gevoel dat ik ‘maar’ een stagiaire was. Ik hoorde echt bij de groep.

Daarnaast vond ik de koffiepauzes ook heel tof. Het was toch even een momentje om elkaar informeel te spreken. En samen te lachen. Zelfs wanneer we het allemaal wat te druk hadden, kwamen we toch even piepen om dag te zeggen. Je zag dat iedereen moeite deed om toch te komen, omdat het echt een meerwaarde kan hebben voor je werkdag.

Zou je Lincelot aanbevelen voor toekomstige stagestudenten?

JA! Als je veel wil bijleren, dan is Lincelot the place to be. Als ik iets specifiek wilde doen, werd er direct gekeken of er zo een taak beschikbaar was. Er werd me nooit gezegd ‘nee sorry, zo’n taken kunnen wij jou niet geven’. Niets was onmogelijk en dat vond ik geweldig!

Ik werd ook goed opgevolgd zodat ik nooit zonder taken kwam te zitten. En daarnaast kreeg ik er ook superleuke collega’s bij. Wie wil dat nu niet tijdens een stage?

Wat na deze stage? Wat zijn je plannen?

Na mijn stage heb ik nog drie verdedigingen op school (spannend). Dan is het EIN-DE-LIJK gedaan met school! Maar dan begint het pas echt natuurlijk. Voor ik begin te werken ga ik toch even verlof nemen.

Tussendoor zal ik nog wat studentenwerk doen, want stilzitten is eigenlijk niets voor mij… En als het mogelijk is dan vertrek ik toch nog eventjes naar het buitenland. Een beetje gaan genieten van het mooie weer. Daarna is het waarschijnlijk weer tijd om met de voetjes op de grond te komen, dus ik hoop vanaf augustus ergens vast aan de slag te gaan.

Mooie plannen Lara!

Van onze kant uit wil ik je ook nog eens van harte bedanken voor je inzet, je enthousiasme, de kwaliteit van je werk en je eeuwige glimlach. Je hebt er zelf een topstage van gemaakt, en het was heel fijn om je in ons team te hebben. Dus wie weet Lara, zien we elkaar wel weer terug. Eline is ook als stagestudente bij ons begonnen!

Wil jij ook in ons team werken?

Wil jij ook stage lopen bij ons? Terecht! Bekijk hier de vacature en solliciteer!

Deze publicatie werd geschreven door: