Nieuwe Content Marketeer @ Lincelot

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

First we take Manhattan, then we take Berlin. Leonard Cohen had het vast over iets heel anders, maar ook Lincelot heeft grote ambitie en dus nood aan uitbreiding. Enter nieuwe content marketeer Boris Ketels.

Welkom bij Lincelot Boris! Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Boris: Ik ben 29 en woon zolang ik me kan herinneren in Boechout. Sinds iets meer dan drie jaar doe ik dat samen met mijn geweldige vrouw Fo. Ik leerde haar – niet verrassend – kennen in café Sfinks, als zestienjarige snotneus.

Boechout is een fijne gemeente – daar kunnen we over meespreken. Maar ben je nooit benieuwd geweest naar het leven uit de schaduw van de kerktoren?

Boris: Toch wel hoor. Ik zat vijf jaar lang op kot in Gent, waar ik mijn Master Theoretische en Experimentele Psychologie behaalde. Bovendien ben ik sinds enkele jaren ook wat fanatieker gaan reizen – de laatste reis ging naar het noordwesten van de Verenigde Staten en het westen van Canada. Ik hoop nog veel meer van de wereld te zien, maar kom na elke reis ook altijd graag weer thuis.

Klinkt als een droomreis! Waar ben je zoal mee bezig wanneer je in eigen land vertoeft?

Boris: Om het met John Miles te zeggen: Music was my first love. Ik ga regelmatig naar concerten en heb een uitgebreide LP-collectie. Ik beperk me niet tot één of enkele genres: alles mag en kan – alles behalve reggae dan toch. (lacht) En soms plaag ik mijn buren met mijn gitaarspel.

Ook zinnen kunnen swingen. Ik ben dus een fervent lezer. En qua boeken heb ik ook een brede smaak. Lagen recent op mijn nachtkastje: ‘The Nix’ van Nathan Hill en ‘Inbound Marketing: Attract, Engage, and Delight Customers Online’ van Brian Halligan en Dharmesh Shah.

 
Je liefde voor taal is duidelijk. Hier zit vast een verband met jouw sollicitatie bij Lincelot.

Boris: Dat klopt helemaal. Naast lezen schrijf ik ook erg graag. Dat deed ik altijd al in mijn vrije tijd, maar ook professioneel – onderzoeksrapporten, jaarverslagen, handleidingen, … én als freelance copywriter. Toen ik hoorde dat Lincelot op zoek was naar vers bloed, was dat een uitgelezen kans om me nóg meer te focussen op het schrijven.

Voor ik het wist, mocht ik bij Lincelot aan de slag. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik elke dag volledig mag vullen met wat ik écht graag doe.

En hoe zit het met je ervaring in marketing?

Boris: Ik heb eerder gewerkt als marktonderzoeker. Daar pikte ik de basis op. De rest bracht ik mezelf bij, puur uit interesse. Marketing is een interessant en uitgebreid vakgebied. Het evolueert ook voortdurend. Ik kijk ernaar uit om er nog meer over te leren en mijn kennis dagelijks in de praktijk te brengen.

Wat hoop je vooral te bereiken in je eerste maanden als content marketeer?

Boris: Ik wil goede teksten schrijven voor onze klanten en ik wil ook bijleren. Ik wil mezelf verder ontplooien. Als schrijver, maar ook als allround marketing professional. Slechte marketing kan een goed product kraken, goede marketing doet het glimmen als nooit tevoren. Dat is zó’n fascinerend proces!

Bovendien is goede marketing vandaag iets heel anders dan 5 jaar geleden. Dat weten we bij Lincelot maar al te goed. Ik ben er zeker van dat ik hier veel zal bijleren, zeker met mijn fantastische nieuwe collega’s. Nu al bedankt, hé. (lacht)

Nu al graag gedaan! Last but not least: hoe zit het met jouw tafelvoetbalskills?

Boris: (lacht) Geen commentaar! Nee, ik ben er absoluut geen held in, maar ik doe het wel graag. Ook dat is belangrijk.

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Wil jij ook bij ons aan de slag? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina of contacteer ons voor meer informatie. We zijn altijd op zoek naar talentvolle collega’s en we maken graag tijd voor een goed gesprek.

Deze publicatie werd geschreven door: