Kasserol en Lincelot: een gesmaakte samenwerking

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

In 2014 las Vincent Verbeeck een artikel over food trucks die in ijltempo de wereld veroverden. 3 maanden later had hij samen met z’n broer Benoît een eigen food truck up and running: Kasserol.

Om hun kersverse food truck op de kaart te zetten, gingen Vincent en Benoît op zoek naar een nieuwe website en marketingadvies op maat. Zo kwamen ze bij Lincelot terecht: het begin van een mooie samenwerking.

Onlangs – 4 jaar en 3 websites later – hadden wij een kort gesprek met Vincent en Benoît. Daarin vertelden ze ons over het belang van hun websites en online marketing voor Kasserol. Boeiend leesvoer!

Welkom heren! Eerst en vooral: kunnen jullie wat meer vertellen over Kasserol?

Vincent: Graag! Kasserol is een authentieke “groene” food truck met eerlijke en traditionele gerechten. We verzorgen vooral feesten en evenementen op locatie.

De groenten die we gebruiken zijn onder meer afkomstig van onze eigen bio-boerderij CSA Land Van Duwijck. Verder werken we zoveel mogelijk samen met lokale boeren en bedrijven.

Onlangs openden we ook een lunchbar en hoevewinkel op de sfeervolle PAKT site in Antwerpen. In onze lunchbar bereiden we onze verse gerechten voor en kunnen klanten komen lunchen.

In onze hoevewinkel kunnen bezoekers terecht voor dagverse biologische groenten, streekproducten en originele producten van Belgische ondernemers in het buitenland.

Hoe zijn jullie bij Lincelot terechtgekomen?

Benoît: Wij hebben Lincelot eigenlijk leren kennen via de webdesigner, Simon.

We kennen Simon al langer, en na een uitnodigend gesprek met zaakvoerder Christophe en Simon hadden we meteen een goed gevoel.

Ze gaven ons van bij het begin praktisch marketingadvies, nuttige tips waar we meteen mee aan de slag konden en ze maakten natuurlijk ook een smaakvolle website voor Kasserol.

Hoe belangrijk is die website al geweest voor Kasserol?

Vincent: Onze website is een niet te missen tool. Hij weerspiegelt perfect de visie, de huisstijl en de look-and-feel die wij onze huidige en toekomstige klanten willen meegeven.

Lincelot heeft alles waar wij voor staan gecombineerd in één prachtig, overzichtelijk geheel.

We krijgen dan ook vaak complimenten van klanten over de mooie en professioneel uitstraling van onze website! (glimlacht)

Welke resultaten hebben jullie al geboekt met jullie website en marketinginspanningen?

Benoît: We trekken best wel veel bezoekers aan via onze website. De website is niet alleen mooi, maar ook goed geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google.

Als je bijvoorbeeld zoekt op “foodtruck Antwerpen”, “food truck” of “foodtruck huren”, dan is de kans vrij tot zeer groot dat je ons in de zoekresultaten ziet verschijnen. We krijgen dan ook veel aanvragen van klanten rechtstreeks binnen via de website.

We hebben ook al marketingcampagnes op Facebook en mailings gelanceerd gericht naar bedrijven. Die hebben ons ook al een hele resem nieuwe aanvragen bezorgd.

Verder scoren onze berichten ook altijd goed op sociale media. Daarin vertellen we over onze producten en projecten en geven we een blik achter de schermen.

Lincelot verzorgde ook nog twee andere online projecten voor jullie. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Vincent: Zeker! In augustus 2015 organiseerden wij de eerste editie van Kafé Kasserol, een zomers food truck festival in het idyllisch stadspark van Lier. We vroegen Lincelot om daar ook een passende website voor te maken.

Benoît: We hebben ook een nieuw initiatief opgericht in Lier: een eigen CSA boerderij. Daar kunnen mensen hun eigen lokale seizoensgroenten, kruiden en fruit komen oogsten.

Ook daarvoor ontwierp Lincelot een leuke website. Met die website willen we een economische, ecologische en sociaal duurzame voedselketen promoten!

En vallen deze websites ook zo in de smaak?

Benoît: Ja hoor! De website van Kafé Kasserol past perfect bij het speelse, gezellige en kindvriendelijke imago van het festival. Het is een interactief overzicht van alle trucks en activiteiten op het festival.

De website ging dan ook al vlotjes het internet rond en werd volop gedeeld op sociale media. Uiteindelijk trok de eerste editie van het festival meer dan 20.000 bezoekers aan. Dat zou ik toch wel een succes durven noemen. (lacht)

Ondertussen zijn er ook al meerdere edities achter de rug, in Lier en in andere steden.

Vincent: De website van de CSA boerderij is redelijk recent, maar we zijn er vast van overtuigd dat die ook goed gaat scoren!

Dankzij de CSA website weten bezoekers meteen wat CSA of Community Supported Agriculture is, wat de voordelen zijn en hoe ze kunnen deelnemen.

Hoe hebben jullie de samenwerking met Lincelot tot nu toe ervaren?

Vincent: Lincelot en zijn werknemers stralen professionalisme uit. Hun werk, uitvoering en opvolging zijn altijd volgens of boven verwachting.

Onze samenwerking met Lincelot verloopt dus zeer vlot. Er is altijd meteen respons en feedback.

We worden ook goed opgevolgd en er wordt meegedacht over nieuwe oplossingen voor de toekomst. Voor ons is Lincelot een niet te missen partner geworden.

Bedankt voor de complimenten, Vincent en Benoît, dat horen we graag. Nog veel succes met al jullie projecten!

Online marketing op maat van je bedrijf?

Wil je ook een nieuwe website of heb je vragen over de voordelen van online marketing voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)