Meet Poppy, Office Dog en Junior Barketing Officer bij Lincelot

Lincelot - Blog - Meet Poppy, Junior Barketing Officer bij Lincelot
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Kom je binnenkort langs bij Lincelot? Dan zal je op z’n zachtst gezegd enthousiast begroet worden. Niet alleen door onze collega’s, maar sinds kort ook door Poppy, onze Office Dog. Geen paniek, het is een schatje!

“Een dag niet geblaft is een dag niet geleefd.”

Hoi Poppy! Kan je iets over jezelf vertellen?

Poppy: Ik ben Poppy, een enthousiaste zwarte labrador van 10 maanden en sinds kort de nieuwste collega bij Lincelot. Ik woon en werk in ons kantoor in Boechout, en binnenkort -net als jullie- ook in ons nieuwe kantoor in Edegem.

Ik ben ambitieus en avontuurlijk, en kom dus graag uit mijn comfort zone. Een dag niet geblaft is een dag niet geleefd. Ik kan uren buiten doorbrengen, maar ik leg me net zo graag bij jullie op kantoor. Op mijn mat in het midden van de kamer, in de zon, met wat liefde van jullie, dat is mijn sweet spot! Daar ben ik op mijn best.

Office dog Poppy geniet van de zon

En hoe ben je bij Lincelot terechtgekomen, Poppy?

Poppy: Ik ben gescout. Ik wil niet stoefen, maar mijn baasjes zijn 3 keer van Antwerpen naar West-Vlaanderen gereden om mijn skills te komen bekijken. Eigenlijk waren ze tijdens het eerste bezoek al verkocht, maar mijn manager speelde hard to get. Anyway… ik ben blij dat mijn transfer voor de deadline in orde gekomen is. Ik heb sterke ambities als office dog en ga alles geven voor Lincelot.

“Ik ben schattig met een handleiding.”

Wuk? Je komt uit West-Vlaanderen, zeg je? Daar hoor je niets meer van…

Poppy: Klopt. Je hoort nog maar weinig van mijn accent. De logopedie was pittig, maar ik blaf nu iets tussen Antwerps en West-Vlaams in. De honden uit de buurt vinden dat raar, maar ik trek me er niets van aan. Mijn afkomst heeft wel voor een groot stuk bepaald wie ik ben: schattig met een handleiding. En mijn naam verwijst ook nog naar mijn roots: West-Vlaanderen staat vol met klaprozen. Dat zijn de lievelingsbloemen van mijn baasje Anne. Vandaar de naam Poppy. 

Wat een prachtig verhaal, Poppy! Vertel eens iets over je opleiding?

Poppy: Ik volg momenteel nog een Elementaire Cutie Opleiding (ECO) in Ranst. Dat is een doorgedreven training die te vergelijken is met de Elementaire Commando Opleiding (ECO) van het Korps Commandotroepen in Nederland, of de opleiding van de Belgische Special Forces in Marche-Les-Dames.

Uithouding, focus, discipline, weerbaarheid, helder reageren -en vooral niet overreageren- in crisissituaties… het komt allemaal aan bod. Het is niet altijd even makkelijk, want de riem mag er van mij af en toe wel af, maar ik leer wel veel bij. Met een gezonde portie humor en zelfrelativering kom ik er wel. Mijn instructeurs hebben er een goed oog in.

“Ik ben een hospitality officer, HR-manager en bedrijfspsycholoog in 1.”

Top, Poppy! En wat ga je zoal bij Lincelot doen als Junior Barketing Officer?

Poppy: Ik ben de eerste Office Dog en Junior Barketing Officer in het team. Daar ben ik best wel trots op. Ik ben eigenlijk een hospitality officer, HR-manager en bedrijfspsycholoog in 1. Ik zorg ervoor dat iedereen zich goed voelt. Ik ben de spons die alle stress op kantoor opzuigt, en die iedereen laat lachen.

Office dog Poppy in actie

Hoe doe je dat? Wat zijn je specialiteiten?

Poppy: Goh, dat varieert. Het begint met de begroeting. Ik begroet mijn collega’s en klanten altijd even vrolijk, ook als ik ze 2 minuten geleden nog gezien heb. Verder doe ik stretch- en yoga-oefeningen op kantoor en houd ik iedereen scherp met een verrassende blaf af en toe. Dat doe ik liefst random, wanneer niemand het verwacht. Dan heeft dat het meeste effect. Lachen, joh!

Verder breng ik net zo goed rust en focus met gerichte ademhalingsoefeningen. Ik ben een fervente aanhanger van de Wim Hof-methode. Goed zuchten en puffen en af en toe in ijskoud water springen (in mijn geval is dat dan meestal mijn drinkbak op kantoor): heerlijk! Als je me hoort zuchten dan is het trouwens niet omdat ik het beu ben of omdat ik moe ben, maar omdat ik mijn collega’s ook even wil laten ontspannen. Ze moeten dan altijd lachen. Dan heb ik mijn doel bereikt.

Heb je verder nog ambities?

Poppy: De laatste tijd speel ik met het idee om een sport- en gezondheidsprogramma op te starten. Ik zou het geweldig vinden om mijn collega’s ‘s middags even van hun bureau weg te halen en samen een eindje te gaan wandelen of lopen. Spelen kan ook, waar zij zich het best bij voelen. Ik ga nu al vaak hardlopen met Christophe. Wie weet volgen er straks wel meer collega’s? We’ll see.

“Mindfulness is my middle name.”

Knap hoor! En waar zie je jezelf over pakweg 5 jaar, Poppy?

Poppy: Ik heb bij Lincelot voor een sterk project gekozen. Ze hebben me echt overtuigd. Over 5 jaar zal het team een stuk groter zijn, dus dan zal ik mijn aandacht nog efficiënter moeten verdelen over alle collega’s. Wie weet komen er dan nog meer kantoren bij, en meer business trips in binnen- en buitenland.

Ik hoop dan Senior Barketing Officer te zijn, en misschien al een nieuwe Junior Barketing Officer onder mijn poten te nemen om mijn werk rond te krijgen. Kwaliteit voor alles. We zullen wel zien. Ik leef van dag tot dag. Mindfulness is my middle name.

Heerlijk Poppy. Ik ben helemaal zen na dit interview. Bedankt, veel succes en keep up the good work!

Who let the dogs out?

Who let the dogs out?

Ben jij net zo enthousiast als Poppy? Begin jij te kwispelen van een uitdagende marketing- of webdesignjob? Begin jij te kwijlen van… nee zo ver gaan we niet, maar je begrijpt wat we bedoelen. Het punt is: wil jij elke dag extreem enthousiast begroet worden door onze office dog Poppy? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures, want Poppy kan er best nog wat extra collega’s bij hebben!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?