Meet Raf, senior webdesigner en Zwitsers zakmes bij Lincelot

Lincelot - Tijd om onze webdesigner Raf voor te stellen!
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Rafael Balrak, Raf voor de vrienden, is inmiddels al een jaar bij ons in dienst, en we hebben hem nog altijd niet officieel voorgesteld op onze blog. Shame on us! 

Raf is professioneel fotograaf, webdesigner en CrossFitcoach in 1. Hij is ook nog eens supersympathiek, altijd goedlachs en hij heeft een knuffelgehalte waar Winnie De Pooh jaloers op mag zijn. 

We zouden het bijna vergeten, maar Raf was het afgelopen jaar bij Lincelot ook nog eens betrokken bij de ontwikkeling van 11 websites. 

Eigenlijk is Raf ons Zwitsers zakmes en ‘best kept secret’ in 1. Tot nu dus!  

Hoi Raf! Kun je jezelf kort even voorstellen?   

Raf: Na zo’n introductie? Hoe begin je daaraan? (lacht) Ik ben Raf, vader, fotograaf, CrossFit trainer en digitaal creatieveling. Een hele boterham dus, maar ik hou van die afwisseling.  

Mijn dochter, een gezellige avond met vrienden, lekker eten en vooral desserts maken mijn dag. 

Zo te horen ben je inderdaad een drukbezet man! Wat doe je zoal in je vrije tijd (als je die nog hebt)?

Raf: Ik heb inderdaad nogal een drukke agenda waardoor vrije tijd en werk al wel eens door elkaar lopen. Zeker wanneer ik aan het coachen ben bij CrossFit Antwerpen.  

De echte ‘me-time’ spendeer ik voornamelijk met mijn dochter en vrienden. Ik heb een hechte vriendenkring en we doen vaak dingen samen.  

Leuk! Vertel eens iets over je achtergrond. Waar heb je hiervoor gewerkt?  

Raf: Na mijn studies Rechten ben ik een aantal jaar aan de slag gegaan als juridisch redacteur. Een leuke job, maar mijn creatieve kant bleef maar kriebelen. Daarom heb ik de switch gemaakt: ik heb van mijn hobby als webdesigner mijn beroep gemaakt. 

Na mijn avondopleiding ben ik meteen beginnen solliciteren en heb ik een tijdje voor een bureau gewerkt. Daarnaast ben ik me ook meer gaan focussen op fotografie en bouwde ik mijn eigen business uit. En nu combineer ik dat alles zo’n beetje bij Lincelot.   

Interessant! En wat leg je zoal vast met je camera?  

Raf: Ik documenteer het leven zoals het is. Spontane momenten dus. Zo trok ik in lockdowntijden rond met mijn camera om deurportretten te maken. Deze zomer heb ik ondernemers mogen portretteren voor Liantis. Heel inspirerend!   

Mensen kunnen mij boeken voor uiteenlopende opdrachten: bedrijfsreportages, familieshoots, events, … een overzicht van mijn werk kan je op mijn website bekijken.  

Vertel eens, wat is het leukste dat je als fotograaf of CrossFit trainer al hebt meegemaakt?  

Raf: Bijna 2 jaar geleden vergezelde ik Michael Van Peel naar de Noordkaap om daar mensen te fotograferen die een avontuurlijke reis naar dit iconische punt in Europa ondernamen. Het resultaat is Nordkapp Stories, een boek met zeer afwisselende persoonlijke verhalen. Dat boek ligt nu in de winkels. Ik ben best wel trots op dit project.   

Als CrossFit trainer vind ik het altijd fijn als ik mensen vooruitgang zie boeken. Zo waren er onlangs 2 vrouwen die wilden starten, maar nog een beetje onzeker waren over hun ‘fitheid’. We hebben dan samen een persoonlijk traject opgesteld. Vorige maand hebben we onze laatste sessie samen gehad en nu volgen ze de groepslessen probleemloos mee. Het is een beetje zoals je kind dat naar het eerste leerjaar gaat: ik ben echt fier op het traject dat deze vrouwen hebben afgelegd. 

Terug naar je werk bij Lincelot. Hoe ben je ook weer bij ons terechtgekomen?  

Raf: Freya heeft vorig jaar contact met me opgenomen via een ex-collega die toen klant was bij Lincelot. Ze vroeg of ik eventueel interesse had in de openstaande vacature van webdesigner. Ja dus. Geen moment spijt van gehad! 

Ondertussen heb ik bij Lincelot meegewerkt aan verschillende websites. De websites van Burovorm+Atmospher en Transparant Invest zijn bijvoorbeeld van mijn hand. 

Lincelot - Team - Webdesigner Raf

Misschien een rare vraag omdat je al een jaar bij ons werkt maar… bevalt het je? 

Raf: Absoluut. Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid en creatieve vrijheid. Ik werk ook graag samen met Simon, die andere creatieveling in het team. En de andere collega’s zijn ook best fijn (lacht). Alle gekheid op een stokje: Lincelot is een tof team en het werk hier is perfect te combineren met mijn andere passies. Ideaal dus. 

Knap! Tot slot: waar zie jij jezelf over een jaar? 

Raf: Ik maak niet te veel toekomstvoorspellingen (lacht). Plannen durven wel eens wijzigen door de huidige pandemie, wat ook wel spannend is. Voor mij moet niet alles vastliggen en soms is go with the flow best OK.   

Wat ik wel belangrijk vind is om te kunnen blijven groeien en leren. Ik zou Lincelot graag mee zien groeien en naar the next level zien gaan. De attitude en passie die ik hier zie bij de collega’s vind ik top. Dat belooft veel voor de toekomst.  

Maar laat het ons even heel concreet maken: het komende jaar wil ik bij Lincelot graag een designteam begeleiden en ondersteunen om toffe websites en kick-ass projecten te verzorgen.  

En hoe zou dat team eruit moeten zien? 

Raf: Doe mij voor 2022 maar twee extra webdesigners, en misschien nog een grafisch vormgever en videographer. Zo kunnen we echt ‘full swing’ gaan. Simon en ik hebben veel creatieve ideeën en het team wil ook echt vooruit.  

Daarom een warme oproep aan de lezer: ben je creatief en durf je het aan om met mij samen te werken? Kijk dan even op onze vacaturepagina, of klik meteen door naar onze vacatures voor webdesigner en videographerSpontaan solliciteren kan ook. Wie weet tot snel!  

Top Raf! We zorgen ervoor dat dat team er komt. En hoe dan ook: wij zijn nu al blij dat jij in ons team zit 😉

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Wil jij ook bij ons aan de slag? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina of contacteer ons voor meer informatie. We zijn altijd op zoek naar talentvolle collega’s en we maken graag tijd voor een goed gesprek.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?