Publicatiekalender

Planning voor meer rendement

Met een publicatiekalender plan je de voorbereiding en publicatie van je blogs, lead magnets, social updates en andere marketing stuff. Dit zorgt voor focus en rust in je hoofd, en meer structuur en rendement met je marketing. We stellen graag een killer publicatiekalender voor je op.

Wat zit er in een publicatiekalender?

Focus, structuur en regelmaat

Wat?
Je publicatiekalender vertelt je welk soorten content je waar en wanneer publiceert om je doelgroepen te triggeren, informeren en overtuigen.
Wie?
Je kalender vertelt ook wie wat moet doen om je blogs, video's, fotoshoots, visuals, lead magnets etc. tijdig voor te bereiden en te publiceren.
Wanneer?
Business updates post je niet op vrijdagavond, en B2C content liever niet met 5 updates per uur. Je kalender is je planning tool.
Waar?
B2B content publiceer je best op LinkedIn en je website, B2C content beter op visueel sterke media zoals Instagram, Facebook en YouTube.
Voor wie?
Wie zijn je doelgroepen, wat hebben ze nodig en waar kun je ze bereiken? Je kalender zorgt ervoor dat je je doelgroepen optimaal bereikt.
Waarom?
Content marketing zonder publicatiekalender is als een shotgun met hagel: een lucky shot kan maar we willen een structurele ROI.

“Marketing zonder focus is frustrerend en duur. Een goede publicatiekalender vertelt je precies wie wat moet doen om tijdig de juiste content op de juiste plaats te publiceren zodat je content optimaal rendeert.”

Christophe Van Bael

Strategisch marketingadviseur

Wat kun je van ons verwachten?

Focus, structuur en rendement

Vaarwel stress en writer’s block! Vanaf nu weet je precies wat je wanneer moet doen om op het juiste moment met de juiste content je doelgroepen te activeren.

What's your story?
We bespreken je bedrijfs-, sales- en marketingdoelen en welke (soorten) content je nodig hebt om je doelgroepen te activeren.
Een content focus voor elk doel
Wil je meer klanten? Meer sollicitanten? Meer naamsbekendheid in een niche? We definiëren een content focus voor elk doel.
SEO-onderzoek en content mix
We doen zoekwoordenonderzoek en bepalen welke soorten en types content je voor elke stap in je marketing nodig hebt.
Evaluatie en optimalisatie
We volgen de voorbereiding, publicatie en reacties op je content op, en finetunen je kalender voor (nog) meer rendement.

Wij werken voor sterke merken

"Zonder publicatiekalender werkten we als kippen zonder kop. Wat moesten we vandaag publiceren, en morgen, en de dag erna? We verspilden tijd, energie en geld. Sinds we een publicatiekalender hebben voelen we meer rust en focus. Onze inspanningen brengen nu ook veel meer op."

Katrijn

Eigenaar premium kledingwinkel

Wil je een slim marketingplan?

Let's talk!