Marketingplan

De basis voor succes

Een huis bouw je niet zonder plan. Een bedrijf ook niet! Je marketingplan beschrijft je huidige en gewenste situatie, en de concrete stappen en prioriteiten om snel en efficiënt je doelen te bereiken. Wil jij optimaal rendement met je marketing? Let’s talk!

Wat zit er in een marketingplan?

Inzichten, stappenplan & budget

Huidige situatie
Wie ben je, welke producten en diensten verkoop je aan wie, waar, hoe en waarom? Vooral ook: wat werkt goed en wat werkt niet?
Concurrentieanalyse
Hoe doet je concurrentie het? Zijn ze actief om hun website en sociale media? Hoe positioneren ze zich en hoe kunnen jij je onderscheiden?
Gewenste situatie
Waar wil je naartoe met je bedrijf? Welke salesdoelen horen daarbij en welke marketingdoelen ondersteunen die salesdoelen?
Stappenplan en kpi's
Rome is niet op 1 dag gebouwd, maar wel snel. Er werd over ook elke steen nagedacht. Dat doen wij ook. Met duidelijke stappen en meetpunten.
Prioriteiten
Kun je best investeren in online marketing, offline marketing of allebei? Welke tools, content en expertise heb je nodig?
Budget
Goede marketing brengt geld op, maar je moet de investering wel eerst maken. Wat is haalbaar en hoe gaan we te werk?

“Marketing kan overweldigend zijn. Waar moet je op focussen, en hoe weet je of je inspanningen renderen? Een marketingplan zorgt voor focus, een duidelijk stappenplan en meer rendement.”

Christophe Van Bael

Strategisch marketingadviseur

Wat kun je van ons verwachten?

Een roadmap naar je succes

Je krijgt van ons een ‘foto’ van je huidige situatie, je gewenste situatie en een roadmap om zo snel en makkelijk mogelijk je doelen te bereiken.

It takes 2 to tango
Eerst bespreken we wie je bent, wat je doet, waarom je het doet en hoe je de toekomst van je bedrijf (en jezelf) ziet.
Verder onderzoek
We bekijken je aanbod en je concurrentie, en bepalen hoe jij je optimaal kunt onderscheiden en positioneren in je markt.
Actieplan met prioriteiten
We stellen een stappenplan op met prioriteiten en een budget zodat we je doelen snel en efficiënt kunnen realiseren.

Wij werken voor sterke merken

"Mijn marketingplan is een uitgebreid document met een zeer correcte foto van mijn bedrijf, met een massa ideeën, een perfect bruikbare en correcte SWOT-analyse, do’s & don’ts en een aantal vrijblijvende voorstellen."

Karl Van der Auwera

Bestuurder Consultrix

Wil je een slim marketingplan?

Let's talk!