15 top marketing blogs voor handige tips en inspiratie

Man drinkt koffie en bekijkt marketing blogs
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Bij Lincelot benadrukken we vaak het belang van content marketing voor organisaties en bedrijven. Maar hoe blijf je als drukbezette ondernemer of marketeer op de hoogte van nieuws, trends en tips over content marketing? Door de juiste blogs te volgen!

Hieronder vind je onze lijst van de ‘crème de la crème’ onder de content marketing blogs. Deze blogs zullen je veel tijd en frustraties besparen en je resultaten een flinke boost geven.

Als je ze volgt natuurlijk. Here we go!


15 Top content marketing blogs

1. Convince and Convert

De experts achter de ‘Convince & Convert blog’ noemen zichzelf ‘Digital Marketing Advisors’. Ze publiceren dagelijks nuttige artikelen die je helpen om je sociale media marketing en content marketing te verbeteren.

Op de website van Convince & Convert vind je niet alleen een uitstekende blog met handige marketing tips & tricks, maar ook interessante podcasts (handig voor in de auto!), presentaties en e-books.

Wij houden van Convince & Convert omdat deze website sterk gericht is op – hoe kan het ook anders – het optimaliseren van de conversies op je website. Zoek je dus praktische tips voor betere resultaten op je website? Ga naar de ‘Convince & Convert blog’!

2. Content Marketing Institute

Het ‘Content Marketing Institute’ werd opgericht door Content Marketing Expert Joe Pulizzi. Wat begon als een blog is nu uitgegroeid tot een content media platform met o.a. interessante artikelen, tools, e-books, een podcast, een magazine en veel meer.

Zoek je praktische tips, handige how-to’s en inzichten van verschillende marketingexperts? Ga dan zeker eens naar de blog van het Content Marketing Institute. Deze website is een ideaal startpunt voor informatie over content marketing, maar ook ervaren marketeers vinden er uitstekend marketingadvies.

3. Copyblogger

Copyblogger leert je om “killer online content” te maken. Wil je content produceren die de aandacht trekt, klanten naar je website haalt en je bedrijf doet groeien? Copyblogger.com is the place to be.

Daarnaast heeft Copyblogger ook diverse podcasts. Die zijn zeker niet slecht, maar zeker ook niet allemaal even gericht en goed. We raden je dan ook aan om selectief te zijn in je luistergedrag.

4. CoSchedule

Op de blog van CoSchedule vind je doelgerichte contentmarketingtips voor schrijvers, bloggers en marketeers. De artikelen zijn luchtig, diepgaand en mooi vormgegeven.

Wij vinden de artikelen van CoSchedule vooral fijn omdat ze heel praktisch geschreven zijn en eenvoudig lezen. Je vindt er ook praktische case studies. Een absolute aanrader!

5. Duct Tape Marketing

Duct Tape Marketing is een blog voor kmo’s boordevol marketingideeën en -strategieën. Forbes verkoos de blog tot één van de 100 beste websites voor ondernemers. En terecht!

Ben je op zoek naar praktische marketingtips en tools om deze in de praktijk te brengen? Ga naar Duct Tape Marketing. Toppertje!

6. Hubspot

Hubspot is één van de eerste grote namen die wij aan onze Junior Content Marketeers meegeven. Oprichters Brian Halligan en Dharmesh Shah hebben zelfs in 2006 de term inbound marketing in het leven geroepen.

Inbound marketing staat voor een nieuwe vorm van marketing die mensen niets opdringt, maar wel spontaan hun aandacht trekt met relevante, nuttige en gepersonaliseerde ervaringen en content.

Hubspot heeft verschillende blogs. Wij vinden vooral hun marketingblog interessant, zowel voor marketeers als voor ondernemers, kleine en middelgrote bedrijven. De hoeveelheid, de publicatiefrequentie en vooral ook de kwaliteit van de marketingartikelen en e-books op Hubspot.com is ontzettend hoog. Aanrader dus!

7. KISSmetrics Blog

De specifieke insteek van de KISSmetrics blog is ‘Meten is weten’. KISSmetrics deelt praktische tips en technieken om je marketingresultaten te meten én te verbeteren.

KISS staat voor ‘Keep it stupid simple’, een motto waar we bij Lincelot volledig achter staan. Je kan jezelf immers makkelijk verliezen in data en analyses.

Daarom staat KISSmetrics voor data-analyse, maar dan simpel uitgelegd. Dankzij deze blog maak je betere en onderbouwde bedrijfsbeslissingen. 

8. MarTech

MarTech publiceert dagelijks praktische tips, tactieken en strategieën om je marketing te verbeteren. De blog is opgedeeld in verschillende categorieën die wat ons betreft allemaal interessant zijn, maar wij volgen vooral ‘social’, ‘search’, ‘analytics’ en ‘email’.

9. Moz Blog

Moz, mee opgericht door Rand Fishkin, is een begrip in SEO-land. De Moz blog biedt uitstekende tips en inzichten om je website te optimaliseren voor zoekmachines (SEO) en om je online marketing skills te verbeteren.

Tip: Wil je eens lachen op het werk? De artikelen op de Moz Blog hebben soms een verrassend humoristische insteek. Niet altijd, maar net frequent genoeg om vaak een glimlach op je gezicht te toveren. Altijd handig meegenomen!

10. Neil Patel

In de wondere wereld van content marketing heb je enkele echte goeroes. Neil Patel staat voor velen helemaal bovenaan dat lijstje.

Neil heeft die plek als topmarketeer en -ondernemer meer dan verdiend. Hij is mede-oprichter van Crazy Egg (zie hieronder), QuickSprout (idem) en KISSmetrics (zie hierboven). The man knows his stuff!

Neils lange blogartikelen behoren tot de beste die we al lazen. Ze zijn gevat, nuttig en doodeerlijk en weerspiegelen Neils blogdoel: “My number one goal is to share what I have learned so you can have an even better life than I do”.

11. Quick Sprout

Wil je nog meer Neil Patel? Op de blog van QuickSprout vind je meer van zijn diepgaande artikelen over online marketing. 

Stiekem is Quick Sprout de lievelingsblog van onze content marketeers. Absoluut fantastische content! Zeg het voort!

12. Search Engine Land

Search Engine Land is de zusterblog (is dit een woord?) van Marketing Land (zie hierboven). Je vindt er alles over zoekmachines, zoekmachinemarketing en de zoekmachine-industrie.

Dankzij deze blog blijf je op de hoogte van zoekmachinenieuws en -trends en kun je je website blijven optimaliseren. Dit is absoluut noodzakelijk want Google verandert haar algoritme elk jaar minstens 500 keer. Je bent gewaarschuwd!

13. Small Business Trends

Small Business Trends is een blog met interessante, relevante en nuttige artikelen voor kleine ondernemers en bedrijven. Alle aspecten van het bedrijfsleven komen aan bod.

Hier vind je naast marketing ook blog posts over HR, sales etc. Je vindt er dus een totaalaanbod voor kleine ondernemers. De inhoud is soms redelijk Amerikaans getint, maar het grootste deel is zeker ook interessant voor ondernemers in België en Nederland.

14. Social Media Examiner

Wil je je social media marketing verbeteren? Dan vind je geen betere blog dan Social Media Examiner.

Social Media Examiner toont je hoe je met sociale media, blogs en podcasts klanten aan je bedrijf bindt, zoekverkeer aantrekt, zichtbaarheid creëert en meer verkoopt.

De artikelen zijn duidelijk, behulpzaam en uitgebreid. Bovendien hebben ze een leuke cartoonachtige huisstijl én laten ze zich inspireren door een grote schare van in-house en guest bloggers.

15. The Daily Egg

The Daily Egg is de blog van Crazy Egg, de bekende heatmap-software waarmee je het klik- en scrollgedrag op je website kunt visualiseren.

Op deze blog vind je artikelen, webinars en tutorials die tonen hoe je meer conversies krijgt via je website. Enorm praktisch en interessant.

Bonus: De Lincelot Marketing Blog 

Zoek je een blog die jouw vragen en noden als BeNeLux marketeer en/of ondernemer begrijpt? Welkom op de Lincelot Marketing Blog!

Van duiding bij Google Updates tot diepgravende artikelen over de laatste marketingtrends, op onze blog vind je steeds duidelijke artikelen over marketing, social media en webdesign. 

Klik maar eens rond! 

Ga aan de slag met content marketing

Heb je vragen over content marketing en de voordelen van content marketing voor je bedrijf? We helpen je graag verder. Neem even contact met ons op, en dan plannen we een vrijblijvend gesprek in. Tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)