Hoe kun je je Facebook-pagina verifiëren?

Sinds enkele maanden kun je je bedrijfs Facebook-pagina verifiëren.

Op die manier versterk je je aanwezigheid op Facebook en zorg je ervoor dat potentiële klanten je bedrijfspagina makkelijker terugvinden.

In dit artikel ontdek je:

Succes!

Wat is Facebook-verificatie?

Sommige (bekende) personen, merken en bedrijven kunnen hun pagina’s en profielen laten verifiëren door Facebook.

Je hebt dit vast al wel eens gezien.

Als Facebook een pagina of profiel verifieert dan verschijnt er een blauwe of grijze verificatiebadge (een cirkel met een vinkje) op die pagina of op dat profiel.

Op die manier toont Facebook aan gebruikers dat die pagina’s en profielen authentiek zijn:

  • Facebook gebruikt een blauwe badge om officiële Facebookpagina’s en profielen van een openbare persoon, mediabedrijf of merk te bevestigen.
  • Facebook gebruikt een grijze badge om officiële Facebookpagina’s of profielen van een bedrijf of organisatie te bevestigen.

UPDATE 22/01/2018: De blauwe verificatiebadge wordt gebruikt voor in aanmerking komende merken, media-organisaties en bekende personen. Er wordt op basis van verschillende factoren gecontroleerd of een pagina of profiel in aanmerking komt voor een blauwe verificatiebadge, zoals de volledigheid van het account, de naleving van ons beleid en interesse van het publiek.

Als je een blauwe verificatiebadge wilt aanvragen, moet je pagina of profiel voldoen aan de servicevoorwaarden van Facebook en over deze zaken beschikken. Je kunt een verzoek indienen door dit formulier in te vullen.

Meer weten over de grijze badge? Lees dan snel verder!

Waarom wil je je Facebook bedrijfspagina laten verifiëren?

Meer geloofwaardigheid

Een Facebook badge op je bedrijfspagina geeft je meer geloofwaardigheid.

Als Facebook gebruikers zo’n badge zien dan weten ze meteen dat het om een officiële of authentieke pagina of profiel gaat, en niet om valse varianten die willen meeliften op jouw succes.

Meer fans en zichtbaarheid

Valse varianten van profielen en pagina’s worden niet altijd opgericht met kwaad opzet, maar ze kunnen je resultaten, naam en imago wel beschadigen.

Zonder badge kunnen Facebook gebruikers echte en valse pagina’s niet altijd even makkelijk van elkaar onderscheiden. Daardoor verlies je mogelijk fans, vind-ik-leuks, zichtbaarheid en bereik aan valse pagina’s of varianten.

Met een Facebook badge bescherm je je pagina’s, je imago en je fanbase.

Betere vindbaarheid

Als je via de zoekbalk van Facebook iets of iemand opzoekt dan toont Facebook geverifieerde pagina’s en profielen bovenaan.

Dus: heb je je Facebook-pagina laten verifiëren? Dan schiet je per definitie omhoog (en dan wordt je vast beter gevonden) in de zoekresultaten van Facebook.

Wie komt er in aanmerking voor verificatie?

De grijze verificatiebadge voor (kleine) bedrijven is nieuw sinds oktober 2015. Deze badge is nog niet voor iedereen beschikbaar. Facebook maakt de grijze verificatiebadge geleidelijk aan beschikbaar voor nieuwe markten en bedrijven.

Het is op dit moment niet duidelijk welke Facebook-pagina’s voor verificatie in aanmerking komen. Maar niet getreurd: uiteindelijk zal deze optie voor alle bedrijven beschikbaar worden.

Ben je beheerder van een Facebook-pagina? Kijk dan even of er al een optie “Paginaverificatie” onder “Instellingen” (onder de tab “Algemeen”) van je pagina staat.

Zie je de “Paginaverificatie” optie? Dan kun je je Facebookpagina nu al laten verifiëren. Zie je de optie niet? Dan moet je nog even geduld oefenen. Wij raden aan om je Facebook bedrijfspagina voorlopig zo volledig mogelijk uit te bouwen met deze tips.

Hoe laat je je Facebook-pagina verifiëren?

Je kunt je pagina laten verifiëren aan de hand van het openbare telefoonnummer van je pagina. Je kunt ook een bedrijfsdocument (bijvoorbeeld een telefoonrekening) gebruiken.

VERIFICATIE VIA TELEFOON

Volg deze stappen om je pagina te verifiëren via telefoon:

  1. Klik op “Instellingen” boven aan je pagina
  2. Ga naar “Algemeen” en klik op “Paginaverificatie”
  3. Klik op “Deze pagina verifiëren” en vervolgens op “Aan de slag”
  4. Voer een openbaar telefoonnummer in voor je bedrijf, je land en de taal
  5. Klik op “Bel me nu” zodat Facebook je kan bellen met een verificatiecode
  6. Voer de viercijferige verificatiecode in en klik op “Doorgaan”

VERIFICATIE MET EEN BEDRIJFSDOCUMENT

Als je je pagina liever verifieert met een bedrijfsdocument (bijvoorbeeld omdat je geen publiek telefoonnummer op je Facebook-pagina vermeldt), volg dan de stappen hierboven en klik linksonder op “Dit bedrijf met documenten verifiëren”.

Upload vervolgens een foto of scan van een officieel document waarop de naam en het adres van je bedrijf vermeld staan.

VERWERKING VAN JE AANVRAAG DOOR FACEBOOK

Nadat Facebook je verificatiecode of bedrijfsdocument heeft ontvangen kijkt een Facebookmedewerker na of je informatie overeenkomt met je openbare gegevens.

Daarna (enkele dagen later) stuurt Facebook een melding of e-mail over je verificatiestatus.

Wil je meer weten over social media marketing?

Wil je social media marketing inzetten voor je bedrijf? Ontdek hier meer informatie.

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!