25 leuke Instagram post ideeën voor je bedrijfspagina

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Instagram posts is zeer populair bij klanten én bij bedrijven. Dat is ook logisch, want foto’s en video’s zeggen meer dan woorden. En Instagram draait nu eenmaal om beelden. Mooie beelden!

Veel bedrijven gebruiken Instagram nog altijd niet optimaal – of ze weten überhaupt niet hoe je dat doet. Hoe richt je bijvoorbeeld een goed bedrijfsprofiel in? Hoe schrijf je een leuke Insta bio? Wat zijn goede hashtags en waar vind je ze? Hoe werkt het Instagram algoritmeEn hoe krijg je meer volgers op Instagram?

… en natuurlijk: wat post je zoal op Instagram?

Moeilijke vragen! Hieronder delen we 25 interessante Instagram post ideeën. Vul ze in naar de stijl van jouw bedrijf voor meer succes.

Klaar? Posten maar!

Instagram posts: 25 ideeën voor jouw bedrijf

1. Nieuwigheden

Breng je een nieuw product op de markt of start jouw bedrijf een nieuwe marketingcampagne? Deel het op Instagram!

Bonuspunten scoren? Maak je volgers dan enkele dagen voor de lancering warm via Instagram Story teasers. En waarom de onthulling niet live uitzenden op Instagram? Zo krijg je extra veel bereik!

 

2. Instagram shopping

Je kent vast al Instagram Shopping, de digitale etalage voor je producten. Héél handig als je een online shop hebt.

Instagram Shopping bied je twee grote voordelen:

  • Gebruikers kunnen meteen doorklikken naar je website. Lees: sneller en meer aankopen!
  • Je krijgt een Instagram shopping button op je profiel: je eigen virtuele winkeltje op Instagram.

Aan de slag met die Instagram Shopping posts!

3. Tutorials

In een ‘tutorial’ toon je je volgers hoe ze je producten of diensten kunnen gebruiken. Dat kan in een korte video of via een carrousel (een fotoreeks). Iedere foto in je carrousel kan bijvoorbeeld één stap in je stappenplan of tutorial zijn!

4. Stel jezelf voor

De content die je op Instagram kan delen, hangt natuurlijk ook af van je type bedrijf. Ben je een ondernemer met een kleine eenmanszaak? Stel jezelf dan regelmatig even voor. Zo weten ook nieuwe volgers wie je bent en wat je doet. Mensen doen graag zaken met mensen. Niet vergeten!

 

5. Testimonials

Een tevreden klant op Instagram in zijn of haar eigen woorden laten getuigen is een krachtige manier om potentiële klanten te overtuigen van jouw bedrijf.

Je kunt bijvoorbeeld een aantal foto’s in een carrousel plaatsen met een quote als beschrijving of een korte video waarin je klant zijn of haar ervaring deelt.

 

6. ‘Voor en na’-foto’s

Heb jij een klant op een spectaculaire manier geholpen? Ben je zelf bezig met een rebranding? Of richt je je kantoor opnieuw in?

Mensen zien graag vooruitgang en/of indrukwekkende resultaten. Pak daar dan ook mee uit! Je kan een before en after foto posten om die vooruitgang te tonen.

 

7. Winacties

Een winactie is een snelle manier om meer volgers te krijgen. Je kan iets weggeven in ruil voor likes, volgers of gegevens.

Zo kan je volgers ook teasen om antwoord te geven op je vragen en kostbare info verkrijgen van je potentiële klanten. Of je bestaande volgers mensen laten taggen, zodat de naamsbekendheid van je bedrijf een boost krijgt.

Let op: Instagram heeft strenge regels omtrent wedstrijden. Lees de promotierichtlijnen in het helpcentrum van Instagram om zeker te zijn dat je alles correct uitvoert. Zorg er ook voor dat je niets willekeurig verloot, maar steeds een stichtingsvraag inricht of een andere, duidelijk aantoonbare reden aangeeft waarom iemand een winnaar is.

 

8. Teamfoto’s en video’s

Geef je bedrijf een gezicht. Make it personal. Toon je team(s)! Wie is er verantwoordelijk voor de klantendienst? Wie poetst de bureaus? Wie zit er in het management? Moest je met je team een kerst- of nieuwjaarskaartje maken, kan je dat beeld natuurlijk ook delen op Instagram.

9. Nieuwe collega

Mensen willen niet alleen weten hoe jouw bedrijf er achter de schermen uitziet, ze zijn ook benieuwd naar wie er werkt. Nieuwe collega? Stel de nieuweling voor op Instagram! Zo zien je volgers dat je groeit als bedrijf.

 

10. Verjaardagen

Klanten zijn wellicht je voornaamste doelpubliek op Instagram, maar je mag je bedrijf af en toe zeker ook in de kijker zetten als een leuke plek om te werken!

Hoe je dat doet? Door aan hen te denken natuurlijk! Zo kan je makkelijk een foto of video van een jarige werknemer maken en posten. Denk ook aan werkverjaardagen of het ‘zoveeljarig’ bestaan van bijvoorbeeld jullie bedrijfsmagazine.

 

11. Mijlpalen en leuke gebeurtenissen

Mijlpalen en leuke gebeurtenissen, van een ijskar die langskomt tot een huwelijk van een medewerker, zijn héél Insta-waardig. Deel je leukste momenten met je volgers!

 

12. Take overs

Een nieuw perspectief brengt vaak véél verfrissing. Hoog tijd voor een take over!

Laat een collega bijvoorbeeld een week je Instagram posts verzorgen. Je medewerker kan zijn of haar job een week in de kijker zetten. Spreek wel op voorhand een aantal duidelijke richtlijnen af, informeer over de plannen van de medewerker of kijk alle publicaties eerst na.

Je kan ook een samenwerking met een influencer overwegen. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel? Dan kan je een modeblogger inschakelen om een blik achter de schermen van je bedrijf te delen. Zo bereik je nieuwe relevante mensen!

 

13. Evenementen

Bedrijfsevenementen zijn ideale gelegenheden om beeldmateriaal te maken. Zorg voor een uitgebreide verslaggeving van een lezing, familiedag, bedrijfsetentje enzovoort. Bundel een aantal foto’s in carrousels. Zo kom je niet te ‘spammerig’ over.

 

14. Memes

Humor werkt altijd. Maak een passende en actuele ‘meme’ via een fotobewerkingsprogramma zoals Canva om je volgers te triggeren. Kies je voor een GIF of een ‘boomerang’, dan geef je nog wat extra schwung aan je post!

 

15. Challenges

Om de zoveel tijd worden challenges hot en happening. Zo bijvoorbeeld de ‘Ten Years Challenge’ of de ‘Social Media Challenge’. Een makkelijke manier om als bedrijf content te maken voor op Instagram.

 

16. Caption this

De creativiteit? Die moet niet altijd alleen van jou komen! Daag je volgers uit op een leuke manier: deel een grappige foto van je producten, diensten of bedrijf met de vraag of je volgers een onderschrift of ‘caption’ willen verzinnen bij de foto.

 

17. Dilemma’s

Leg je volgers het vuur aan de schenen! Nooit meer een van onze producten gebruiken? Of altijd achterstevoren stappen? Je kan vele leuke dingen bedenken en je volgers een optie laten kiezen. Opnieuw een manier om inzicht te krijgen in hun wensen en verlangens.

 

18. Quizvragen

Iedereen houdt van een goede quiz, toch? Een leuke test die jouw volgers wat kennis bijbrengt of opnieuw interactie creëert … Stel bijvoorbeeld volgende vraag: “In welk jaar werd (vul jouw bedrijfsnaam in) opgericht?”.

 

19. Speciale dagen

Wie houdt er niet van een feestje?! Er zijn heel wat speciale dagen om te vieren, zoals ‘International Cat Day’, ‘Gedichtendag’ of ‘World Bicycle Day’. Genoeg gelegenheden dus om een Instagram post over te maken. Zorg er wel voor dat er een duidelijke link is met jouw bedrijf!

 

20. Inspirerende quote

Een klassieker binnen de Instagram posts. Zorg er zeker voor dat je volgers een gevoel van herkenbaarheid opwerkt.

 

21. Inspiratie

Geef je volgers inspiratie om je producten te gebruiken, op allerlei creatieve manieren. Zo kan je bijvoorbeeld een collage maken van leuke foto’s van je producten in gebruik.

 

22. Cinemagraphs

Cinemagraphs zijn een echt staaltje social mediakunst. De combinatie tussen statische en bewegende beelden trekken de aandacht van gebruikers. Dat voor een lange tijd, want hoe langer je kijkt, hoe meer bewegende deeltjes je ontdekt.

 

23. Branded hashtag

Kies een wervende hashtag die eigen is aan jouw bedrijf om je posts extra kracht bij te zetten. Zet je volgers aan om te posten over jouw bedrijf met die hashtag. Let wel, een branded hashtag gelanceerd krijgen is niet zo gemakkelijk. Deze tip is dus vooral voor grote bedrijven weggelegd of wanneer je al veel volgers hebt verzameld.

 

24. Deel content van volgers

Je volgers hebben zelf natuurlijk ook vaak leuke posts! Hou dan ook goed in de gaten wat ze posten en of ze je vermelden.

Je kan hen natuurlijk ook lichtjes aanmoedigen om eigen content over je bedrijf te delen via wedstrijden, freebies of een eervolle vermelding op je account of website.

 

25. Influencer marketing

Een influencer? Da’s een persoon die een sterke invloed uitoefent op een specifiek netwerk dankzij een bijzonder talent, kennis of ervaring. Je hebt ze in alle geuren en kleuren, van Instagram influencers op social media tot ‘thought leaders’ in vaktijdschriften.

Samenwerken met influencers kan je merk of bedrijf veel bereik en zichtbaarheid opleveren bij relevante doelgroepen, op voorwaarde dat de influencer goed aansluit bij wat je te bieden hebt.

Kies dus zorgvuldig een profiel uit dat bij jouw brand past en zorg ervoor dat de influencer in kwestie een mooie foto plaatst. Je kan hun foto’s ook op je profiel plaatsen.

Vragen of interesse?

Heb je nog vragen over Instagram posts? Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)