LinkedIn showcasepagina: wat is het en wat doet het voor jouw bedrijf?

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld. Wil jij nieuwe klanten bereiken en je netwerk verder uitbouwen via LinkedIn? Dan is een sterke LinkedIn bedrijfspagina een absolute must.

Dat weet je wellicht…

…maar heb je ook al van LinkedIn showcasepagina’s gehoord? Op zulke LinkedIn showcasepagina’s kan je je communicatie afstemmen op verschillende doelgroepen. Héél handig!

In dit artikel lees je:

 1. wat LinkedIn showcasepagina’s precies zijn,
 2. 4 voordelen van zulke showcasepagina’s,
 3. waarvoor je de pagina’s kan gebruiken,
 4. hoe je zo’n pagina aanmaakt.

Klinkt goed? Lezen maar!

Wat is een showcasepagina op LinkedIn?

Een bedrijf biedt vaak verschillende producten of diensten aan, aan verschillende doelgroepen. Een LinkedIn showcasepagina is een pagina die je volledig wijdt aan zo’n product of doelgroep.

Zo kan je andere accenten leggen in je communicatie en beter inspelen op de noden en wensen van je volgers. Verkoop je bijvoorbeeld zowel B2B als B2C? Dan kan het interessant zijn om twee aparte showcasepagina’s te maken voor elk doelpubliek.

Een showcasepagina op LinkedIn is altijd gekoppeld aan een bedrijfspagina, maar staat uiteindelijk op zichzelf. Ze ziet er ongeveer hetzelfde uit als een bedrijfspagina, met eigen volgers en eigen content.

De bedrijfspagina geeft een lijstje met gekoppelde LinkedIn showcasepagina’s weer, maar je kunt de showcasepagina ook vinden via de zoekbalk van LinkedIn.

Het schoolvoorbeeld van showcasepagina’s is nog steeds Microsoft. Met meer dan 10 verschillende showcasepagina’s die regelmatig updates en nieuwe content tonen, bereiken ze verschillende belangrijke doelgroepen.

screenshot van LinkedIn: showcasepagina Microsoft dynamics 365

4 voordelen van een LinkedIn showcasepagina

1. De juiste content voor het juiste doelpubliek

Het belangrijkste voordeel is dat je je communicatie beter kunt afstemmen op je publiek. Je kunt de toon en inhoud van je boodschap aanpassen aan het product en zijn gebruiker.

Dat maakt je boodschap interessanter voor die gebruiker, want hij krijgt content te zien die meer aansluit bij zijn interesses. Bovendien kan je de vormgeving van je LinkedIn showcasepagina aanpassen, bijvoorbeeld aan de hand van een verschillende banner.

2. Positieve link met je bedrijfspagina

Tegelijkertijd blijft de link met het bedrijf zichtbaar. Een showcasepagina wordt immers altijd gelinkt aan je bedrijfspagina.

De positieve effecten van een meer gespecialiseerde en persoonlijke aanpak versterken dus toch weer het algemene imago van je bedrijf.

Dankzij de link tussen de twee soorten pagina’s vinden gebruikers ook makkelijker de weg naar andere producten en diensten van je bedrijf.

3. Meer inzicht in je doelpubliek

Veel van wat een bedrijfspagina een nuttige tool maakt, geldt ook voor LinkedIn showcasepagina’s. Zo kun je voor elke showcasepagina aparte statistieken opvragen. Door showcasepagina’s te gebruiken krijg je dus meer specifieke inzichten over je bezoekers.

4. Betere vindbaarheid voor je bedrijf

LinkedIn showcasepagina’s komen voor in LinkedIn-zoekresultaten. Een pagina die genoemd is naar een product, kan dus ook rechtstreeks via de zoekbalk worden gevonden. Elke showcasepagina creëert dus extra vindbaarheid, een extra ingang naar jouw bedrijf.

Tip: Groeit je product uiteindelijk uit tot een eigen bedrijf? Dan kan je de showcasepagina omzetten naar een bedrijfspagina (en omgekeerd, trouwens). Leer hier hoe! 

Voor welke toepassingen gebruik je een showcasepagina?

Net zoals op de bedrijfspagina, kan je alles delen wat je maar wilt. Het verschil: het doelpubliek van je showcasepagina is veel specifieker. Als iets enkel relevant is voor één groep mensen, deel je het daar.

Tip: Je kan trouwens maximaal 25 showcasepagina’s aanmaken. Daar kom je waarschijnlijk wel mee toe, toch?  

Content

Content, content, content. Zoals je blogs schrijft of video’s opneemt om (potentiële) klanten aan te trekken met interessante informatie, zo kan je ook LinkedIn gebruiken om content te delen. Via een showcasepagina kan je die content nu ook haarfijn afstemmen op je publiek. De ene groep vindt “x” immers een belangrijke unique selling point, de andere totaal niet.

Evenementen

Ook reclame voor evenementen kan je nu aan de juiste doelgroep tonen. Want niet elk evenement is interessant voor iedereen. Bovendien raakt je bedrijfspagina niet overspoelt met uitnodigingen voor events en blijft ook daar de communicatie mooi en helder.

Nieuws

Nieuwe features van je product? Launch van een specifieke nieuwe service? Je showcasepagina op LinkedIn is de beste plaats voor niche nieuws over nieuwe producten of diensten

Jobs

Je bedrijfspagina heeft reeds een toegewijde jobspagina. Je kan echter ook een showcasepagina gebruiken om jobs in de kijker te zetten waarvan je meer interesse verwacht bij die specifieke doelgroep.

Tip: Wat je ook post, zorg er wel voor dat je het regelmatig doet. Beter 1 bedrijfspagina die regelmatig geüpdatet wordt, dan 10 halfdode showcasepagina’s.

Hoe maak je een showcasepagina op LinkedIn?

Ben jij administrator van je bedrijfspagina? Mooi, want dat is nodig om een LinkedIn showcasepagina aan te maken. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Ga naar je LinkedIn overzicht. / Log in.
 2. Navigeer naar je bedrijfspagina via “Mijn pagina’s” (links).
 3. Klik links op “+ Maken
 4. Klik in het lijstje dat verschijnt op “Maak een showcasepagina“.
 5. Je wordt automatisch naar het Admin Center van de showcasepagina gebracht, waar je de nieuwe pagina kan aanvullen.
 6. Net zoals bedrijfspagina’s, kan je showcasepagina’s optimaliseren voor SEO.
 7. Vergeet niet om je logo en een header toe te voegen.
 8. Nodig mensen uit om je LinkedIn showcasepagina te volgen.

Succes!

Wil je meer weten over social media marketing?

Wil je social media inzetten voor je bedrijf? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)