LinkedIn showcasepagina: wat is het en wat doet het voor jouw bedrijf?

Een tijdje geleden vertelden we je al hoe je je bedrijf op de kaart zet met een LinkedIn bedrijfspagina. Wel, LinkedIn showcasepagina’s bieden je bedrijf nog meer mogelijkheden om op te vallen, door je communicatie af te stemmen op verschillende doelgroepen.

Hieronder lees je wat een LinkedIn showcasepagina precies is, welke voordelen je eruit haalt en waarvoor je ze kunt gebruiken. Klinkt goed? Lezen maar!

Wat is een showcasepagina op LinkedIn?

Een bedrijf biedt vaak verschillende producten of diensten aan, aan verschillende doelgroepen. Een LinkedIn showcasepagina is een pagina die je volledig wijdt aan zo’n product of doelgroep.

Zo kan je andere accenten leggen in je communicatie en beter inspelen op de noden en wensen van je volgers. Verkoop je bijvoorbeeld zowel B2B als B2C? Dan kan het interessant zijn om twee aparte showcasepagina’s te maken voor elk doelpubliek.

Een showcasepagina op LinkedIn is altijd gekoppeld aan een bedrijfspagina, maar staat op zichzelf. Ze ziet er ongeveer hetzelfde uit als een bedrijfspagina, met eigen volgers en eigen content.

De bedrijfspagina geeft een lijstje met gekoppelde LinkedIn showcasepagina’s weer, maar je kunt de showcasepagina ook vinden via de zoekbalk van LinkedIn.

Het schoolvoorbeeld van showcasepagina’s is nog steeds Microsoft. Met meer dan 10 verschillende showcasepagina’s die regelmatig updates en nieuwe content tonen, bereiken ze verschillende belangrijke doelgroepen.

Voorbeeld LinkedIn Showcasepagina Microsoft - Lincelot


4 voordelen van een LinkedIn showcasepagina

1. De juiste content voor het juiste doelpubliek

Het belangrijkste voordeel van een LinkedIn showcasepagina is dat je je communicatie beter kunt afstemmen op je publiek. Je kunt de toon en inhoud van je boodschap aanpassen aan het product en zijn gebruiker.

Dat maakt je boodschap interessanter voor die gebruiker, want hij krijgt content te zien die meer aansluit bij zijn interesses. Bovendien kan je de vormgeving van de pagina aanpassen, bijvoorbeeld aan de hand van een verschillende banner.

2. Positieve link met je bedrijfspagina

Tegelijkertijd blijft de link met het bedrijf zichtbaar. Een showcasepagina wordt immers altijd gelinkt aan een bedrijfspagina.

De positieve effecten van een meer gespecialiseerde en persoonlijke aanpak versterken dus toch weer het algemene imago van je bedrijf.

De link tussen de twee soorten pagina’s zorgt er ook voor dat gebruikers makkelijker de weg vinden naar andere producten en diensten op andere pagina’s van je bedrijf.

3. Meer inzicht in je doelpubliek

Veel van wat een bedrijfspagina een nuttige tool maakt, geldt ook voor LinkedIn showcasepagina’s. Zo kun je voor elke showcasepagina aparte statistieken opvragen. Door showcasepagina’s te gebruiken krijg je dus meer specifieke inzichten over je bezoekers.

4. Betere vindbaarheid voor je bedrijf

LinkedIn showcasepagina’s komen voor in LinkedIn-zoekresultaten. Een pagina die genoemd is naar een product, kan dus ook rechtstreeks via de zoekbalk worden gevonden. Elke showcasepagina creëert dus extra vindbaarheid, een extra ingang naar jouw bedrijf.

Tip: denk goed na over hoe je je bedrijfs- en showcasepagina’s inricht. Momenteel kan een bedrijfspagina niet worden omgezet naar een showcasepagina. Kies je om een aparte bedrijfspagina aan te maken voor een aspect van je bedrijf, dan is die keuze tot nader order definitief.

Voor welke toepassingen gebruik je een showcasepagina?

Net zoals op de bedrijfspagina, kan je alles delen wat je maar wilt. Het sleutelwoord is specificiteit: als iets enkel relevant is voor één groep mensen, deel je het via de showcasepagina.

Content

Content, content, content. Zoals je blogs schrijft of video’s opneemt om (potentiële) klanten aan te trekken met interessante informatie, zo kan je ook LinkedIn gebruiken om content te delen. Via een showcasepagina kan je deze content nu ook haarfijn afstemmen op je publiek. De ene groep vindt “x” immers een belangrijke unique selling point, de andere totaal niet.

Evenementen

Ook reclame voor evenementen kan je nu aan de juiste doelgroep tonen. Want niet elk evenement is interessant voor iedereen. Bovendien raakt je bedrijfspagina niet overspoelt met uitnodigingen voor events en blijft ook daar de communicatie mooi en helder.

Nieuws

De showcasepagina op LinkedIn is de beste plaats voor nieuws over nieuwe producten of diensten.

Jobs

De bedrijfspagina heeft reeds een toegewijde jobspagina. Je kan echter ook een showcasepagina gebruiken om jobs in de kijker te zetten waarvan je meer interesse verwacht bij een specifieke doelgroep.

Tip: wat je ook post, zorg er wel voor dat je het regelmatig doet. Beter één bedrijfspagina die regelmatig geüpdatet wordt, dan tien slaapverwekkende showcasepagina’s.

Hoe maak je een showcasepagina op LinkedIn?

Ben jij administrator van je bedrijfspagina? Mooi, want dat is nodig om een LinkedIn showcasepagina aan te maken. Je kunt gratis tot 10 showcasepagina’s maken. Volg hiervoor volgende stappen:

  1. Klik op het Me-icoontje bovenaan je LinkedIn-pagina.
  2. Kies onder Manage het bedrijf waarvoor je een showcasepagina wil aanmaken. (Als je niet automatisch in het Admin Center terechtkomt, klik dan op de Manage Page-knop bovenaan.)
  3. Klik op Admin Tools, rechts bovenaan.
  4. Open het dropdown menu en kies “Create a Showcase Page“.
  5. Kies een naam voor je pagina en een URL. Je wordt nu automatisch naar het Admin Center van de showcasepagina gebracht, waar je de nieuwe pagina kan aanvullen.
  6. Net zoals bedrijfspagina’s, kan je showcasepagina’s optimaliseren voor SEO.
  7. Vergeet niet om je logo en een header toe te voegen.
  8. Nodig mensen uit om je LinkedIn showcasepagina te volgen.

Wil je meer weten over social media marketing?

Wil je social media marketing inzetten voor je bedrijf? Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Andere mensen lazen ook

Even kennismaken?

Heb je vragen over je website of de marketing van je bedrijf?
Stel hieronder je vraag. We nemen snel contact met je op!