Hoe onze klanten over ons denken

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Ik ben in 2011 met Lincelot begonnen om bedrijven eerlijk en pragmatisch marketingadvies te geven. Waarom? Omdat er toen nogal veel ‘cowboys’ in de markt waren… ‘marketingexperts’ die veel beloofden maar weinig resultaten leverden.

Nu, bijna 8 jaar later, geven we nog altijd marketingadvies. We geven eenvoudige antwoorden op moeilijke vragen en we stellen zelf moeilijke vragen tot we echt tot de kern van onze klanten doordringen. Alleen zo kunnen we onze klanten helpen.

Vorige week vroegen we Karl Van der Auwera, oprichter en zaakvoerder van Consultrix, een mooi IT-bedrijf uit Boechout, hoe hij de samenwerking met Lincelot ervaart. We hoopten op een positief antwoord… maar Karl ging verder dan dat!

Hieronder lees je hoe Karl onze samenwerking ervaart. We hebben er geen letter aan veranderd. Als je als team zo’n mooie reactie krijgt, dan weet je “Hiervoor doen we het!”.

Bedankt Karl voor je vertrouwen en de fijne samenwerking, en bedankt dat we dit met iedereen mogen delen.

We zijn ontzettend trots en dankbaar en we zijn ervan overtuigd dat we nog heel lang en heel goed gaan samenwerken!

Tot snel, Christophe.

Hoe Consultrix de samenwerking met Lincelot ervaart

Consultrix bestaat zo’n 20 jaar, waarvan we 13 jaar doen wat we nu doen en zoals we het nu doen. Tot dusver komen het merendeel van onze nieuwe klanten uit netwerking en mond-aan-mondreclame, wat natuurlijk heel tof is.

Er was een website, die was destijds vooral praktisch opgezet (supportpagina, login met informatie, … ), die site was informatief en mooi vanuit het oogpunt van technische mensen maar genereerde geen leads.

Verder waren er quasi geen inspanningen rond marketing in het algemeen, tenzij wat probeersels op Facebook, LinkedIn, een ongebruikte Twitteraccount enzoverder. Wat er vooral NIET was… was een plan.

Ik kende Lincelot al langer ‘van ziens’ aangezien hun kantoren op wandelafstand van Consultrix zijn, op dezelfde baan. In het begin van 2017 hoorde ik de eerste ondernemers die met hen samenwerkten en daar eigenlijk zeer positief over waren.

Mijn persoonlijke eerste gevoel was ‘ja, ok, dat zal best maar dat gaat stukken van mensen kosten, daar staat waarschijnlijk nooit geen resultaatsverbintenis tegenover, je kan dat niet meten en eens je daarmee begint dan blijft dat tot in de eeuwigheid een fortuin kosten. En wellicht zijn die marketingboys allemaal van die vlotte babbelaars die je een oor aannaaien terwijl je er op zit te kijken. Laat ons dat maar zo laten’.

Omdat we begin 2018 beslist hebben om toch wat steviger te groeien kwamen we op onze zoektocht naar “de juiste manier” dan toch in contact met Lincelot.

Aangezien ik inmiddels al van 3-4 ondernemers had gehoord hoe tevreden ze waren en aangezien ik 1 van hun grootste referenties persoonlijk gekend heb als schoolvriend, besliste ik om contact op te nemen met Lincelot.

Juli 2018… Met enig scepticisme geef ik akkoord, we starten met een marketingplan. 3 volle dagen worden ingepland met Christophe want hij heeft wat informatie nodig om een goed beeld te kunnen krijgen.

Een bloedhete zomer en ik moet 3 volle dagen met een (voor mij op dat moment) wildvreemde marketing-boy aan een tafel gaan zitten en vragen beantwoorden.

En tijdens dat eerste gesprek, na minder dan een uur was mijn gevoel 180 graden gedraaid. Ik zat aan tafel met een ondernemer, een man die het klappen van de zweep kende, die met zijn voeten IN de wereld stond en niet ergens tussenin zweefde, die realistische nuttige dingen antwoordde op mijn vragen.

Op 2 à 3 dagen heb ik heel het levensverhaal van Consultrix uit de doeken gedaan zoals ik dat nog nooit deed. Los van het feit dat die 3 dagen er waren om Lincelot te informeren was dit een fantastische oefening voor mijzelf.

Een moment van reflectie om terug te blikken op alle fouten die we gemaakt hebben (en dus niet meer willen maken) maar ook alle topbeslissingen die we maakten waardoor we staan waar we nu zijn.

En de gesprekken met Christophe brachten ook keer op keer een massa stof tot nadenken mee, waardoor ikzelf ook een aantal ideeën kreeg omtrent hoe we dingen in de toekomst zouden aanpakken, waar we op zouden focussen en waar we minder tijd aan zouden besteden.

Het resultaat was een zeer uitgebreid document met een zeer correcte foto van 19 jaar Consultrix en met een massa ideeën, een perfect bruikbare en correcte SWOT-analyse, do’s & don’ts en een aantal vrijblijvende voorstellen.

Augustus 2018… to do or not to do, that was the question. We hebben nu een foto van het verleden en een plan voor de toekomst. Voeren we (deels) uit of doen we er niets mee?

Het vertrouwen in Lincelot was aanwezig, dus besloten we om de website te vernieuwen maar vooral aandacht te schenken aan de marketingkant van de website. Goeie teksten, sterke beelden, een site gericht op prospecten i.p.v. bestaande klanten, met als einddoelstelling een website die leads zal genereren.

 

Homepage Consultrix

 

Waar ik snel van overtuigd was, omdat ik het wellicht in mijn achterhoofd wel wist, is dat content marketing werkt. Het is alleen zo arbeidsintensief als je het zelf moet doen, dat is niet mijn corebusiness en het moet goed zijn qua onderwerp, copywriting enzoverder. Dus ook daar gingen we verder met Christophe en zijn geweldig team.

En resultaten zeggen meer dan eender wat… De website kwam online in december 2018. Sindsdien brengt lincelot wekelijks een blog of een FAQ online (op onze website, LinkedIn en Facebook).

We zien de resultaten overduidelijk in Google Analytics qua bezoeken, je ziet het resultaat als je op Google gaat kijken en zoeken en ik voel en hoor dat mensen ons volgen en dat men het gelezen heeft.

Half januari staken we nog een tandje bij door een aantal tests te doen met Google Ads en ook daar zien we de resultaten. Vandaag zijn we minder dan een maand online en de eerste omzetting van Google tot getekende bestelbon is reeds binnen.

De conclusie is dat mijn eerste gevoel half waar was maar niet juist . Marketing heb je niet gratis, maar goed, welke dienst of product is er wel gratis en ja, die mensen moeten ook leven en eten.

Maar we hebben het gevoel dat de prijszetting van Lincelot correct is voor wat je er voor terugkrijgt enerzijds, anderzijds zijn er voor bepaalde onderdelen (marketingplan) mooie subsidies die kunnen helpen zoals de KMO Portefeuille.

Het geheel was toch ‘meetbaarder’ dan ik had verwacht. Natuurlijk mede door hun brede kennis van Google Analytics en Ads, maar het geeft inzicht in wat de resultaten zijn voor wat je uitgeeft.

Omdat we kiezen om dit partnership (want zo noem ik dit intussen) op lange termijn te zien, omdat we erin geloven, is er inderdaad een terugkerende kost (wekelijkse blog of FAQ op de website en social media).

Maar die kost kunnen we laten groeien of inkrimpen als we dat zouden willen, we hebben ons niet met beide handen en voeten vastgebonden.

En anderzijds, als dit werkt (en met de resultaten na 1 maand waarvan 2 weken kerstvakantie) zoals we met z’n allen verwachten, dan zal de ROI aanwezig zijn waardoor dit meer zal opbrengen dan kosten binnen enkele maanden.

Het grootste vooroordeel dat ik had blijkt na 6 maanden intens samenwerken compleet fout te zijn. Het zijn geen vlotbabbelende marketingboys, maar mensen die hun job zeer goed kennen en zeer correct uitvoeren.

Beloftes nakomen, oplossingen bieden, meedenken, zeer goed communiceren met de klanten, openstaan voor suggesties, creatief zijn enzoverder.

Consultrix, profileert zich als ‘uw IT-medewerker op maat”. Maar voor mij is Lincelot de “marketingmedewerker op maat” en wij zijn daar bij Consultrix extreem tevreden mee!

Karl Van der Auwera, zaakvoerder van Consultrix BVBA

Meer weten?

Heb je ook vragen over je website of marketing? Aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie. We helpen je graag verder.

Deze publicatie werd geschreven door: