Marketing Project Manager Freya: 1 maand in dienst!

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Een maand geleden verwelkomden we een nieuwe collega bij Lincelot! Freya De Berti werd onze nieuwe Marketing Project Manager. Ze vloog er meteen in met bijzonder veel zin.

Inmiddels werkt Freya een maand bij ons. En we zijn nog steeds zeer tevreden met onze nieuwe collega! Hoog tijd dus voor een goed gesprek en een blik achter de schermen.

Freya, nogmaals van harte welkom bij Lincelot. Wij kennen jou nu al een beetje, maar kun je jezelf nog eens kort voorstellen aan onze lezers?

Freya: Zeker! Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man in een appartementje in Heist-op-den-Berg. In mijn vrije tijd ontspan ik me graag in de fitness of met een goed boek in de zetel.

Wat is je professionele achtergrond?

Freya: Ik heb Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de KU Leuven. Tijdens het laatste jaar van onze master moesten we een langdurige stage lopen. Die stage heb ik gelopen bij Vlerick Business School als researcher in de Area Marketing. Ik vond het een superinteressante job en een leuk team, dus nadat ik was afgestudeerd heb ik meteen gesolliciteerd voor een job.

Blijkbaar waren ze ook tevreden over mij want ik mocht meteen starten (glimlacht). Daar heb ik dan 4 jaar als Research Associate gewerkt. Dat hield in dat ik voor bedrijven marketing onderzoeksprojecten uitvoerde van a tot z. Zo onderzocht ik bijvoorbeeld waarom klanten voor een bepaald bedrijf kiezen en welke types klanten ze hebben.

En daarna solliciteerde je bij Lincelot. Je eerste indruk van Lincelot was die van “een toffe kleine organisatie met gemotiveerde vriendelijke mensen.” We zijn nu een maand later. Klopt die indruk nog steeds?

Freya: Absoluut, Lincelot is een heel leuke plek om te werken. Ik spring elke ochtend met plezier in m’n auto richting werk. Omdat we een klein team zijn, merk je meteen dat iedereen gemotiveerd is en z’n job met plezier doet. Dat zorgt voor een aangename sfeer.

Met welke projecten ben je momenteel bezig?

Freya: De afgelopen maand heb ik me gefocust op onze registratie voor de KMO-portefeuille. Die certificering is inmiddels ook binnen! Via die KMO-portefeuille kunnen ondernemers financiële steun krijgen bij de aankoop van opleidingen en adviesdiensten. Over enkele maanden starten we met nieuwe opleidingen. Een ideaal moment dus om ons hiervoor te registreren.

Sinds begin januari zijn we ook partner geworden bij HubSpot, dé specialist op het gebied van inbound marketing. Om volledig ‘HubSpot optimized’ te worden hebben we best wel wat voorbereidend werk. We hebben al veel kennis maar we moeten die kennis nog meer ‘verpakken’ en op onze website plaatsen. Hier zul je zeer binnenkort het resultaat van zien.

Daarnaast ben ik als marketing project manager natuurlijk ook verantwoordelijk voor het managen van de marketing projecten (glimlacht). Ik verzorg de klantcontacten en contracten en volg de praktische aspecten van de projecten op.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden tijdens deze projecten?

Freya: Bedrijven die opleidingen willen aanbieden via de KMO-portefeuille, worden eerst grondig doorgelicht om na te gaan of ze in aanmerking komen. Ik was verantwoordelijk voor het opstellen en verzamelen van alle nodige documenten.

We hebben deze kans meteen ook aangegrepen om verder te brainstormen over de opleidingen en adviesformules die we binnenkort willen aanbieden. Daar heb ik dan de nodige informatie voor opgezocht en opgesteld. Binnenkort zullen we onze verschillende cursussen op de website opnemen.

Je vertelde ook iets over HubSpot?

Freya: Inderdaad. Om Lincelot volledig “HubSpot proof” te maken, heb ik me verdiept in inbound marketing: wat houdt het in, hoe gaan we aan de slag met de HubSpot software, wat is er allemaal mogelijk en vooral: hoe kunnen we onze klanten hiermee helpen?

Om me in te werken heb ik het HubSpot Inbound certificaat behaald. Dat was de ideale manier om alles rond inbound marketing te leren kennen. Nu is het vooral uitzoeken waar we wat van HubSpot gaan gebruiken. Het platform van HubSpot is immers enorm uitgebreid.

Wat vind je interessant aan deze projecten?

Freya: Het leukste vind ik de diversiteit in de projecten. Dat geeft mij de kans om enorm veel bij te leren.

Heb je al veel nieuwe en interessante dingen bijgeleerd?

Freya: Zeker. Zoals ik al zei heb ik me verdiept in inbound marketing en de hele filosofie erachter. Daarnaast heb ik tijdens mijn eerste maand ook ervaren hoe Lincelot juist werkt als organisatie, want dit is bij elke organisatie toch anders. Bij Lincelot zijn we erg klantgericht en gaan we steeds uit van de behoeften van de klant. Dat is een visie waar ik me erg in kan vinden.

Wat waren tot nu toe je grootste uitdagingen?

Freya: Alles wat met webdesign te maken heeft (glimlacht). Met marketing en alles daarrond had ik al veel ervaring, maar webdesign was tot nu toe nooit echt mijn expertise. Natuurlijk wist ik er wel al behoorlijk veel van af, maar ik moest me toch even inlezen om weer helemaal mee te zijn met de laatste trends.

Wat kunnen we de komende maanden van jou verwachten? Wat wil je bereiken?

Freya: De komende maanden wil ik zelf een aantal opleidingen opzetten zodat we deze kunnen aanbieden aan onze klanten. Daarnaast wil ik ook een aantal projectplannen uitwerken waarin de stappen binnen een bepaald project duidelijk worden weergegeven. Maar uiteindelijk zijn tevreden klanten natuurlijk het belangrijkste resultaat voor mij.

Klinkt goed! Bedankt voor het fijne interview, Freya, en nog veel succes met al je projecten!
 

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Wil jij ook bij ons aan de slag? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina. We zijn altijd op zoek naar talentvolle collega’s en we maken graag tijd voor een goed gesprek!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)