Van stagiair naar Junior Webdesigner, het traject van Sam bij Lincelot

Lincelot - Blog - Van Stagiair naar Junior Webdesigner, het traject van Sam bij Lincelot
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Zo’n 2 maanden geleden maakten jullie kennis met Sam, onze stagiair webdesign. Wel, Sam vond het zo leuk bij Lincelot dat hij besloot om te blijven. Daarom leggen we hem nu nog eens op de rooster als kersvers Junior Webdesigner.

Hoi Sam, je stage bij Lincelot zit erop. Hoe heb je de afgelopen 2 maanden ervaren?

Sam: Ik heb een hele aangename stage bij Lincelot achter de rug. De uren en dagen vlogen voorbij. Ik moest wel wennen aan het nieuwe ritme. Opstaan ging daardoor soms wat moeilijker, maar er is geen enkele dag geweest waarop ik tegen mijn zin naar kantoor kwam.

Bij het begin van mijn stage vertelde ik dat vooral de positieve werksfeer bij Lincelot me enorm aansprak. En nu kan ik uit ondervinding zeggen dat de sfeer helemaal is zoals ik het me had voorgesteld. Veel sociaal contact, collega’s die graag komen werken en een goede band hebben onderling. Alleen maar positief dus.

Dat horen we graag! Vertel eens, wat heb je zoals gedaan en geleerd tijdens je stage?

Sam: Ik heb de afgelopen 2 maanden vooral gewerkt rond webdesign. Daar wou ik ook veel over bijleren. Ik vond het super interessant om te leren hoe een project wordt aangepakt bij Lincelot: een kennismakingsgesprek met de klant, de noden in kaart brengen, wireframes uittekenen, mockups maken en uiteindelijk de website bouwen.

Maar ik leerde ook heel wat bij over zaken waar ik aan het begin van mijn stage minder goed in was. Zo moest ik voor verschillende klanten aan de slag gaan met InDesign. Aangezien ik weinig ervaring had met dit programma was dat soms een zoektocht. Maar uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat ik de basis goed onder de knie heb en intussen meer InDesign-projecten aan het uitwerken ben.

Verder leerde ik ook werken met andere Adobe-programma’s zoals Lightroom en werden mijn Photoshop-skills regelmatig op de proef gesteld. Ik maakte kennis met programma’s zoals Balsamiq en Elementor en ontdekte een nieuwe liefde voor Adobe XD.

Je zegt dat je veel wou bijleren over webdesign. Heb je het gevoel dat dat ook gelukt is?

Sam: Zeker en vast. Zoals ik al zei, werd ik betrokken bij elke fase van het webdesignproces. Ik heb daardoor geleerd dat webdesign zoveel meer is dan gewoon een website maken: het is het omzetten van de wensen van de klant naar een visueel verhaal, structuur brengen in hun vragen en noden, samenwerken met copywriters, correct en helder communiceren met de klant om zo uiteindelijk een website op maat te maken. Allemaal taken uit mijn takenpakket die me enorm veel kennis hebben opgeleverd.

Gelukkig had ik veel mensen rondom mij waarbij ik altijd terechtkon met vragen en opmerkingen. Simon en Raf, de webdesigners van Lincelot, stonden altijd klaar voor mijn technische vragen. Ze gaven niet alleen feedback op mijn werk, ze vertelden me vanuit hun ervaring ook waaróm ik bepaalde zaken anders moest doen. Daar heb ik enorm veel uit geleerd.

Super waardevol! En heb je ook iets met video gedaan?

Sam: Ik heb samen met Christophe en Sophia gewerkt aan een korte video voor een klant. Daarvoor heeft Christophe me wegwijs gemaakt in Final Cut Pro, een monteerprogramma. Daarnaast mocht ik Raf helpen met de video-opnames voor een webdesign project.

In vergelijking met webdesign kwamen video’s iets minder aan bod tijdens mijn stage. Gelukkig staan er wel nog videoprojecten op de planning, dus het zal wel iets zijn waarmee ik me in de toekomst meer zal bezighouden.

We zijn benieuwd! Heb je ook iets over jezelf geleerd?

Sam: Ik vind goede en heldere communicatie ontzettend belangrijk. Dat is iets wat ik op voorhand al wist van mezelf, maar mijn collega’s hebben na mijn stage ook bevestigd dat ze dat enorm appreciëren aan mij. Ik ben dan ook heel blij dat zij hier zo correct mee omgaan.

Ik heb tijdens mijn stage ook geleerd dat mijn interesse in het creatieve aspect van marketing veel verder gaat dan webdesign alleen. Video, fotografie, branding, grafisch ontwerp zijn bijvoorbeeld zaken die me enorm boeien. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik de kans kreeg om deze interesses nog meer te ontdekken.

Als je er nu op terugkijkt: wat was het leukste moment van je stage?

Sam: Puur werkgerelateerd waren de meetings met de klanten het leukst. Iets voorstellen wat voldoet aan hun wensen en zij die daar enthousiast van worden, dat maakte me echt gelukkig.

Naast het werk zijn de gezellige middagpauzes en de spontane babbels op kantoor wel echt de leukste momenten bij Lincelot. De teambuilding van afgelopen vrijdag waar we samen gekookt hebben, was echt superleuk!

Zou je Lincelot aanraden aan toekomstige stagestudenten?  

Sam: Ongetwijfeld! Als stagiair krijg je opdrachten die er écht toe doen met zeer persoonlijke begeleiding. Je krijgt zelf ook veel inspraak in de opdrachten die je moet uitvoeren. Ze luisteren echt naar wat je wil bijleren. Er is (bijna ;)) niets dat ik niet durfde vragen aan mijn mentor of collega’s. Hun ervaring en expertise hebben mij immens veel bijgebracht.

En als dit niet overtuigend genoeg is: de sfeer is hier gewoon top. Als je dus een stagebedrijf zoekt waar je veel kan bijleren, met persoonlijke begeleiding, leuke collega’s en inspraak in je opdrachten, dan is Lincelot the place-to-be.

En voor jou nu ook een place-to-stay, want je bent nu officieel onze nieuwe Junior Webdesigner. Proficiat!

Sam: Dankjewel. In mijn eerste interview liet ik al vallen dat ik na mijn stage graag wou verdergaan in webdesign, en als het mogelijk was samen met Lincelot. Ik moest dus geen moment twijfelen toen ik het aanbod kreeg.

Het is duidelijk dat Lincelot een groeiende onderneming met veel ambitie is. Het is dan ook mijn bedoeling om mee te groeien met Lincelot en binnen een jaar een meer gevorderde webdesigner te zijn die in de toekomst zelf stagair(e)s kan opleiden.

Verder hoop ik de komende maanden ook nog meer bezig te zijn met video, maar ik ben er zeker van dat dergelijke projecten er zitten aan te komen.

Niet alleen videoprojecten, maar ook andere uitdagende webdesign- en grafische projecten! Bedankt voor dit interview, Sam! Wij kijken ernaar uit om je te zien groeien.

Ook deel uitmaken van ons team?

Wil jij ook deel uitmaken van een team waar een toffe werksfeer hangt, waar je veel persoonlijke begeleiding krijgt en waar je inspraak hebt in de projecten waaraan je meewerkt? Wij staan altijd open voor stagestudenten en zoeken ook wat meer ervaren collega’s. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info. Tot binnenkort!

Deze publicatie werd geschreven door:

Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?