Lincelot haalt eigen Videographer in huis: maak kennis met Jens

Lincelot - Blog- Lincelot haalt eigen videographer in huis - Maak kennis met Jens
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Lincelot heeft een nieuw kantoor (daarover binnenkort meer) en dus dachten we: hier is plaats genoeg voor een nieuwe collega. En die hebben we gevonden!

Wij stellen je graag voor aan Videographer Jens. Normaal gezien staat hij liever achter de camera dan ervoor. Maar voor dit interview maakte hij graag een uitzondering. Maak hier kennis met Jens!

Hoi Jens, welkom in ons team! Wat moeten we zeker over jou weten? 

Jens: Dankjewel! Ik ben dus Jens, een foto- en videograaf, filmliefhebber, nerd, levensgenieter en nieuwsgierigaard uit Mortsel. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk af te spreken met vrienden, maar ik geniet evengoed van de rust op een bankje in een fris bos. Ik hou wel van een lekker hapje op restaurant of een fris drankje in de zon.

Verder ga ik vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo leer ik mezelf graag nieuwe dingen aan zoals piano, gitaar of coderen. Ik ga graag al eens een stevig toertje fietsen maar kan evengoed een avond in de zetel hangen met een goede film.

Kan je als videograaf nog genieten van een film?

Jens: Zeker weten! Ik kan uren gekluisterd zitten aan mijn tv omdat ik plots een hoop goede films gevonden heb, verliefd ben geworden op een nieuwe regisseur of gewoon voor de honderdste keer de hele trilogie van The Lord of The Rings wil kijken.

Maar het gaat verder dan dat. Ik heb ook een passie voor videogames, waar ik mij kan storten in prachtige verhalen, interessante karakters en spectaculaire visuals.

Echt gebeten door beeld zo te horen. Welke studies heb je daarvoor gevolgd?

Jens: Ik heb Audiovisuele Technieken gestudeerd in Brussel. Maar na mijn studies wist ik niet goed wat ik wilde bereiken op professioneel vlak, dus ben ik eerst een totaal andere richting uitgegaan.

Ik had ook wel interesse in software en was toen al constant op zoek naar nieuwigheden, dus heb ik een opleiding Programmeren en Netwerkbeheer gevolgd in Antwerpen. Meteen daarna volgde ik nog een intensieve cursus als Java EE Developer in Brussel.

Echt iets totaal anders!

Jens: Inderdaad. Ik ben aan de slag gegaan als verkoper, heb op een klantendienst gewerkt en ben zelfs actief geweest als Software Consultant op verschillende projecten. Maar al die tijd ben ik als autodidact nooit gestopt met me bij te scholen in de audiovisuele sector.

Welke job ik ook deed, ik vond altijd wel een excuus om mijn camera te grijpen en de wereld vast te leggen zoals ik die zag. Begin dit jaar heb ik dan de grote sprong gewaagd en ben ik op zelfstandige basis gestart als fotograaf en filmmaker. Mijn beste beslissing tot nu toe!

En dan ben je bij Lincelot terechtgekomen…

Jens: Klopt. In mijn zoektocht naar interessante projecten ben ik Lincelot tegengekomen. Christophe zocht wat extra power om nog meer in te zetten op bedrijfsvideo’s, storytelling en employer branding, zowel voor Lincelot zelf als voor klanten. 

Na de gesprekken met Christophe merkte ik dat hij dezelfde passie had voor zijn vak als ik. Dit waren het soort mensen en samenwerkingen waarnaar ik op zoek was. Ik kon dus niet wachten om mijn creatieve ziel hier de vrije loop te laten gaan.

En werden die verwachtingen ingelost?

Jens: Zeker! Na de eerste dagen bij Lincelot was ik meteen overtuigd dat hier een leuke samenwerking uit zou ontstaan en waar ik in contact kwam met ontzettend leuke mensen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de videomarketingprojecten.

Tegelijkertijd is Lincelot ook een goede leerschool. Het was voor mij belangrijk dat ik in een omgeving terecht zou komen waar ik steeds word uitgedaagd en dat heb ik hier wel gevonden, denk ik.

Om af te sluiten: wat hoop je te bereiken bij Lincelot?

Jens: In de eerste plaats wil ik graag mooie video’s maken. Zo van die filmpjes waar je mond van openvalt. Maar ik denk dat dat in deze omgeving niet al te moeilijk zal zijn!

Daarnaast hoop ik mijn huidige kennis te verrijken en te delen en zo mee een nieuwe standaard voor Lincelot te creëren. Het bruist hier van de ideeën, passie en enthousiasme en ik voel me vereerd deel te mogen uitmaken van dit team. Ik ben blij dat ik mijn expertise kan delen met oprecht geïnteresseerde mensen en dat ik tegelijk van hen zoveel kan leren. Ik hoop zelf dus even hard te kunnen groeien als Lincelot.

Daar zijn we zeker van, Jens! De video’s die je tot nu toe gemaakt hebt, zijn stuk voor stuk pareltjes – kijk maar naar de video hieronder. Bedankt voor dit interview en veel succes!

Sta jij ook graag eens voor de lens van Jens?

Wil jij meer klanten en sollicitanten bereiken? Ga dan ook eens voor de lens van onze Videographer Jens staan! Alle gekheid op een stokje: deze topper maakt de beste bedrijfsvideo’s voor storytelling employer branding en veel meer. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak. Tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?