He’s back! Laurens keert terug naar Lincelot als Content Marketeer

He's back - Laurens keert terug naar Lincelot als Content Marketeer
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Zo’n 8 jaar geleden viel hij op door zijn buitengewone voorbereiding voor zijn sollicitatiegesprek (voor een trip down memory lane moet je hier zijn). Laurens scoorde er meteen een plekje mee in het – toen nog – bescheiden Lincelot team.

Na een korte break, is hij vandaag helemaal terug van weggeweest. Met nóg meer ervaring, minstens evenveel goesting en passie, klaar om zijn sterke pen en nieuwe inzichten los te laten op onze klanten.

Maar niet voor we hem eerst even op de rooster leggen. We stellen jullie graag voor aan onze nieuwe (of oude) collega Laurens!

Hoi Laurens, welkom terug! Kun je jezelf kort even voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?

Laurens: “Iedereen dus. 😉 Uiteraard! Ik ben Laurens Mertens. Senior Digital Marketeer by day, allround geek by night. Ergens in de dertig (denk ik). Lierenaar. Talenachtergrond.

In mijn vrije tijd breng ik al mijn interesses eigenlijk samen op één plek: mijn blog AGMJ.be (als ik dan toch even onbeschaamd reclame mag maken…). Die interesses? Dat zijn food, fotografie, mode, reizen, schrijven en all things geeky.

Verder doe ik niets liever dan tafelen met vrienden en familie en de wereld stukje bij beetje verkennen met m’n vriendin. Oh ja, en af en toe sta ik ook nog eens op een loopband en doe ik wat krachttraining om de culinaire “collateral damage” wat in te dijken. “Pens control” in feite.”

Dat betekent dat we naast Marlien, nog een Senior Content Marketeer in ons team hebben. Vertel eens, waarom ben je enkele jaren geleden vertrokken bij Lincelot?

Laurens: “De stap naar ‘senior’ heb ik gezet tijdens 5 jaar Lincelot, mijn eerste echte werkervaring. Daarna wou ik ook eens deel uitmaken van een “intern” marketingteam.

Zo werkte ik onder meer voor Mobly (dochteronderneming van Baloise), VROOM.be en life science consultancy QbD Group.

En onlangs heb ik de freelance vlag gehesen. Nu werk ik deels voor Lincelot, deels voor QbD Group en deels voor wie weet.”

Spannend! Wat heeft je terug naar Lincelot gebracht?

Laurens: “Ik heb Lincelot altijd een fijne plek gevonden, om te werken en om te vertoeven. Christophe heeft ook nooit de deur dicht gedaan, dus…

…toen ik freelancer werd, ben ik eens door de kier komen piepen, en toevallig stond ie nog steeds aan de andere kant.”

We zijn heel blij dat je de weg naar Lincelot teruggevonden hebt. Wat zijn enkele hoogtepunten van je vorige periode bij ons?

Laurens: “De team buildings en etentjes komen zéker to mind. En de pingpong- en tafelvoetbaltoernooien tijdens de middagpauze.

Verder heb ik echt énorm veel tijd en ruimte gekregen om te groeien en mezelf te ontwikkelen door in-house te bloggen. Da’s héél fijn. En als je het verkeer via Google daardoor hard ziet groeien, dan geeft dat ook heel veel voldoening. Kers op de taart.

En natuurlijk heb ik ook heel fijne contacten met klanten gehad en mooie zaken verwezenlijkt. Altijd leuk om een directe impact te maken én te zien.

Ook wel mooi om een pril agency zo te zien groeien (ik was destijds werknemer nr. 2 van Christophe), ook al gaat dat onvermijdelijk gepaard met de nodige struggles.”

Welke ervaringen en inzichten uit je ‘break’ denk je dat een meerwaarde zouden kunnen zijn voor (de klanten van) Lincelot?

Laurens: “Voor mij is bijleren een reflex én een behoefte, en wat je bijleert hangt natuurlijk heel erg af van je rol en je werkcontext. Op die manier heb ik bijvoorbeeld wel wat extra content marketing en analytische skills opgebouwd.

Verder is het interessant om de marketinguitdagingen en –problemen aan klantzijde ook echt te ‘voelen’. Zo zijn ze des te tastbaarder. Die kennis, oplossingen en best practices kan je toch zeker deels meenemen om anderen te helpen.

Een ander perspectief is altijd verrijkend!”

Laatste vraag: wat zou je graag bij Lincelot bereiken?

Laurens: “Ik zou Lincelot en de klanten graag verder mee op de kaart willen zetten en doen groeien met strategisch marketingadvies en –ondersteuning. En tegelijkertijd zelf blijven meegroeien.

Win-win!”

We kijken ernaar uit om samen met jou nog verder te groeien! Bedankt voor dit fijne interview, Laurens.

Zoek je een ervaren marketingpartner?

Wil jij groeien met je bedrijf? Wil je de marketing van je bedrijf in handen leggen van een ervaren team zodat jij je kan focussen op je core business? Neem dan zeker contact met ons op. Wij bekijken graag hoe we jou kunnen helpen. Tot binnenkort!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?