Nieuwe Junior Content Marketeer @ Lincelot

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

“De zoektocht naar een junior content marketeer is voorbij en we zijn zeer blij met het resultaat. Welkom bij het team Laurens, en bedankt aan iedereen die gesolliciteerd heeft. De kwaliteit heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen.”

Geplaatst door Lincelot op maandag 27 april 2015

Wat was ik blij toen ik dit bericht een maand geleden op Facebook kon zetten. Na een korte maar krachtige selectieprocedure hadden we Laurens Mertens net aangenomen als onze nieuwe junior content marketeer. Een man met ervaring, veel goesting en een grote passie.

Inmiddels werkt Laurens bijna een maand bij ons. En we zijn nog steeds zeer tevreden met onze nieuwe collega! Hoog tijd dus voor een goed gesprek en een blik achter de schermen van onze selectieprocedure.

Laurens, van harte welkom bij Lincelot. Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Onze nieuwe Junior Content Marketeer is een modebloggerLaurens: Wel, ik ben een 26-jarige Lierenaar, opgegroeid tussen de potten, pannen en palingen van restaurant In Den Draaiboom.

Aan de Universiteit Antwerpen studeerde ik Taal- en Letterkunde Engels – Spaans. En omdat ik blokken zo fijn vond – smell the sarcasm – heb ik nu ook een Master Bedrijfscommunicatie en een Master Organisatie en Management op zak.

Mijn grootste passies zijn mode, fotografie en schrijven. Die drie combineer ik bovendien in een lifestyleblog: agmj.be. Verder heb ik af en toe geeky neigingen: denk Nintendo, gadgets en board games.

In Lier deel ik een knus huisje met een mooie rosse foodie. Ik blog over mode, zij over gezonde voeding. Het liefst van al deel ik een tafel met familie en vrienden, haar kookkunst, en een wijn die het lied van de aarde zingt.

Vanwaar die passie voor mode?

Onze nieuwe Junior Content Marketeer op z'n ruigst (met valse tattoos)

Laurens: Tgoh, da’s een moeilijke. Volgens mij stamt die uit mijn tienerjaren. Op een bepaald moment in het leven van iedere puberjongen veranderen meisjes in kunst.

Iedere knaap reageert daar anders op. Sommigen blazen hun borstkas op, anderen plagen om liefde te vragen. Ik begon mezelf beter te kleden.

Maar wat begon als hormonale aandachtskreet, is uitgegroeid tot een passie voor alles wat met mode en kleding te maken heeft.

Van knoop tot couture: alles boeit me.

Waar en wanneer heb jij over onze vacature voor junior content marketeer gehoord?

Laurens: Een vriend van me “likete” jullie vacature op Facebook. Was hij die dag iets minder enthousiast geweest dan zat ik hier nu niet.

De ene dag zoek je duizenden vacatures op tig jobsites, de andere dag schuift de ideale job zomaar onder je neus op een sociaal netwerk.

Wat ging er door je heen toen je de vacature voor het eerst zag?

Laurens: Dit. Is. Volledig. Mijn. Ding.

Waarom wilde je graag bij Lincelot komen werken?

Vectorafbeelding van onze nieuwe Junior Content Marketeer

Laurens: Wel, in de eerste plaats was de vacature een match made in heaven met mijn competenties. Ik zocht een communicatieve job met nood aan een scherpe pen. En dat is exact wat Lincelot aanbood.

Verder sprak de bedrijfscultuur me erg aan: modern, dynamisch en vernieuwend. Een hiërarchische keet – waar iedereen wordt geleefd door de routine van de dag – is niets voor mij.

Natuurlijk zag ik een stel toffe collega’s ook wel zitten!

Is de ‘goesting’ tijdens de hele sollicitatieprocedure overeind gebleven?

Laurens: Toch wel hoor! Sterker nog, de goesting is zelfs alleen maar toegenomen!

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren?

Laurens: Naast een gezonde dosis zenuwen en stress, vond ik het best nog wel fijn. Al is het achteraf natuurlijk makkelijk praten. Tijdens het eerste gesprek werd ik hartelijk ontvangen, maar ook meteen op de rooster gelegd. Gelukkig had ik het inzicht en de skills om een goede eerste indruk te maken.

De tweede proef was ook niet bepaald een lachertje. Op korte tijd moest ik een editorial calendar, een blog post en een persbericht uit mijn pen toveren. Niet simpel, maar wel representatief.

Je viel op door je buitengewoon grondige voorbereiding voor je schriftelijke proef. Kun je hier iets meer over vertellen?

Onze nieuwe Junior Content Marketeer tijdens een bezoekje aan het Modemuseum Hasselt Laurens: Wel, via een fijn telefoontje kreeg ik te horen dat ik mocht deelnemen aan de schriftelijke proef.

Toen had ik nog anderhalve week om me voor te bereiden. Op slag veranderde ik in een spons.

Ieder boek dat ik vond over inbound marketing, content marketing en copywriting, keerde ik binnenstebuiten.

Op D-day trok ik met een enorme expertiseboost en een kaft vol waardevolle samenvattingen ten strijde.

V is for victory.

Heb je ooit aan je kansen getwijfeld?

Laurens: Uiteraard. De druk was groot, de concurrentie sterk. Na de schriftelijke proef was het bang afwachten.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je aangenomen was?

Laurens: Sunshine, lollipops and rainbows! En ook wel: champagne!

En toen was het zover: je eerste werkdag! Hoe heb je die ervaren?

Laurens: Ik werd hartelijk ontvangen door twee fijne collega’s. Daardoor voelde ik me op slag al een beetje thuis. Wat ik vooral fijn vond – en dat merkte ik van dag één – is dat ze bij Lincelot werken als een ambacht zien. Iedereen is gemotiveerd en trots op z’n werk. Het resultaat? Meer klanten voor onze klanten.

Wat kunnen we de komende maanden van jou verwachten?

Laurens: Ik wil uitgroeien tot een ware expert op het gebied van inbound marketing, content marketing en copywriting. Het zijn enorm boeiende vakgebieden om een leven aan te wijden. Bovendien wil ik die kennis online delen.

Is er nog een laatste ding dat je onze lezers wilt meegeven?

Laurens: De hemel geeft, wie vangt die heeft. – Toon Hermans

Onze nieuwe Junior Content Marketeer, zijn vriendin en z'n broertje

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina of contacteer ons voor meer informatie. We zijn altijd op zoek naar talentvolle collega’s en we maken graag tijd voor een goed gesprek!

Deze publicatie werd geschreven door: