WordPress is een van de meest flexibele, uitbreidbare en gebruiksvriendelijke systemen om websites te ontwerpen en te beheren. Dat werd onlangs nog maar eens bevestigd door onafhankelijk onderzoek.

Bij Lincelot maken we dan ook bijna uitsluitend websites met het WordPress Content Management Systeem (CMS). En we zijn niet de enigen: momenteel draait 25% van alle websites op WordPress!

Weet je nog niet zeker met welke technologie je je website wilt (laten) ontwikkelen? In dit artikel zetten we de 5 grote voordelen van een WordPress website voor je op een rij.

De 5 grote voordelen van een WordPress website

Voor we verder gaan even een kanttekening. Er zijn immers 2 varianten van WordPress:

  • WordPress.com: een platform – gehost door WordPress – waarop je gratis een website kunt aanmaken
  • WordPress.org: software waarmee je een website – die je zelf host – kunt ontwerpen en beheren

WordPress.com is ideaal als je snel en gratis een persoonlijke blog wilt starten, maar voor bedrijfswebsites en zakelijke bloggers raden we WordPress.org aan. Een WordPress website die je zelf host biedt immers veel meer groei- en commerciële mogelijkheden.

De voordelen hieronder gelden dan ook enkel voor WordPress websites die draaien op WordPress.org.

Ontvang gratis marketingtips!

Ontvang onze blog posts voortaan automatisch in je mailbox.

Ik ga akkoord met het Privacybeleid

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

1. WordPress is gratis

WordPress is een gratis en open-source systeem om websites te ontwerpen en te beheren. Dat betekent dat iedereen de software vrij mag downloaden, gebruiken en bewerken.

Let op: Dit betekent niet dat je je eigen website met je eigen domeinnaam zomaar gratis online kunt brengen. Meestal betaal je wel voor:

  • een domeinnaam, bijvoorbeeld lincelot.com
  • een webhost, de ‘garage’ waarin je je website plaatst
  • een webdesigner, als je je website wilt laten ontwikkelen

2. WordPress wordt voortdurend verder ontwikkeld

Omdat WordPress open-source is, helpen duizenden vrijwilligers overal ter wereld voortdurend mee aan de ontwikkeling.

Daardoor is WordPress ook steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, veiligheid en zoekmachineoptimalisatie.

De actieve user community van WordPress helpt trouwens niet alleen bij de ontwikkeling. Ze helpt ook gebruikers in nood via uitgebreide documentatie en forums.

3. WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een extreem gebruiksvriendelijk systeem om websites te ontwikkelen en te beheren. Dat is een groot voordeel voor ontwikkelaars, klanten en beheerders (jij dus!).

De interface van WordPress is eenvoudig en intuïtief. Je bent er meteen mee weg. Zo kun je zonder technische kennis toch makkelijk en snel pagina’s of blog posts maken en beheren!

Wil je zelf zien hoe gebruiksvriendelijk WordPress is? Bekijk dan zeker deze Basiscursus WordPress.

4. Een WordPress website is flexibel en uitbreidbaar

WordPress biedt op zich al zeer uitgebreide functionaliteiten voor je website. Als dat pakket niet volstaat dan kun je je WordPress website uitbreiden met “plugins”: tools, gadgets en modules met extra functionaliteiten.

De bibliotheek van WordPress bevat duizenden gratis plugins en thema’s voor verschillende doeleinden. Er zijn ook veel professionele plugins tegen betaling beschikbaar.

Daardoor is WordPress ook een erg flexibel systeem dat geschikt is voor bijna ieder type website: een bedrijfswebsite, een persoonlijke website of blog, een portfolio, een webshop…

5. WordPress websites zijn SEO-vriendelijk

WordPress websites hebben een zoekmachinevriendelijke structuur en interface. De software zelf helpt je dus al een heel eind op weg om goed te scoren in zoekmachines zoals Google.

Natuurlijk moet je zelf ook nog steeds je webpagina’s en blog posts optimaliseren voor Google, maar WordPress helpt je zeker al op de goede weg.

Wil je overigens meer informatie over zoekmachineoptimalisatie? Geen probleem! Met deze tips en de handige SEO plugin van Yoast ben je al een heel eind op weg.

Vragen of interesse?

Heb je vragen over WordPress websites? Aarzel niet en deel ze via het reactieformulier hieronder. Wij geven graag antwoord!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een WordPress website voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op via 03 – 455 80 77 of info@lincelot.com. Wij helpen je graag verder!

Wil je meer klanten aantrekken met SEO?

Wil je aan de slag met lokale SEO voor je bedrijf om zo meer klanten aan te trekken via Google? Volg onze SEO training: een korte en krachtige opleiding waarin je leert hoe je de positie van je website in online zoekresultaten kunt verbeteren! Klik op de knop voor meer info:

Volg onze SEO training