Sociale media voor je bedrijf? 12 tips voor meer bereik!

Sociale media kunnen de zichtbaarheid en het bereik van je zaak of bedrijf enorm vergroten, en op die manier ook veel bezoekers naar je website leiden.

Wil je aan de slag met sociale media voor je bedrijf, maar heb je geen idee waar te beginnen? Volg deze 12 handige social media tips voor meer bereik!

Go! Go! Go!

Sociale media voor je bedrijf: 12 tips voor meer bereik

1. Deel je content meer dan 1 keer

Sociale netwerken zijn een vluchtig medium. Berichten en nieuwsupdates verschijnen maar even in beeld en verdwijnen lang voor iedereen ze gezien heeft. Bummer.

Deel je blog posts en andere eigen content daarom meer dan één keer. Het kan geen kwaad, integendeel. Als je niet overdrijft (!), voldoende varieert (!) en goed spreidt (!) levert het je zelfs meer bezoekers op!

Dat geldt trouwens zowel voor nieuwe blog posts, als voor oude. Waarom zou je een goed artikel niet opnieuw in de verf zetten als het relevant en nuttig is?

Tip: Probeer de tekst / omschrijving van berichten die je opnieuw publiceert telkens net iets anders te formuleren. Stel eens een vraag of gebruik een statistiek of quote uit het artikel.

2. Gebruik een publicatieschema

Publiceer je berichten met regelmaat op alle sociale media van je bedrijf. Gebruik een publicatieschema om het overzicht te bewaren en om content die je herhaaldelijk deelt goed te spreiden:

 • bepaal je publicatiefrequentie per netwerk
 • werk met vaste timeslots / publicatietijden
 • bepaal welke content geschikt is voor herpublicatie en hoelang
 • plan variatie en herhaling in

Post niet te vaak en niet in bulk, anders kom je over als spammer en verlies je volgers en bezoekers. Zonde, toch?

#SocialMediaTip: Post niet te vaak en niet in bulk, anders kom je over als spammer en verlies je volgers en bezoekers. (Click To Tweet)

3. Gebruik social media management tools

Heb je meerdere profielen, groepen of bedrijfspagina’s op diverse sociale netwerken? Dan wordt het al snel een hele uitdaging om die ook allemaal succesvol te beheren.

Gebruik daarom social media management tools om je berichten snel en efficiënt in te plannen en een deel van je publicaties te automatiseren.

Let wel: automatiseer niet alles, laat ruimte voor menselijke interactie en engagement.

4 handige social media management tools voor jouw bedrijf http://bit.ly/1M5k6D4 #socialemedia via @Lincelot (Click to Tweet!)

4. Wek interesse met giveaways, freebees en promoties

Wedstrijden, freebies en promoties zijn erg populair op sociale media (understatement). Gebruik ze dan ook om de aandacht van je doelpubliek te wekken. Laat deelnemers je bericht ook delen of liken om iets te winnen. Zo kun je heel snel heel veel nieuwe mensen bereiken!

5. Adverteer

Als je adverteerbudget vrij hebt dan kun je ook bezoekers aantrekken met Facebook ads, LinkedIn Ads of Uitgelichte Tweets die verwijzen naar je productpagina’s of populairste blog posts.

Richt je je advertenties goed in en speel je in op de interesses van je doelpubliek? Dan kun je je bereik ook zo drastisch vergroten.

6. Bouw relaties op met influencers

Online influencers zijn mensen met veel online invloed (duh): ze hebben veel expertise binnen hun vakgebied, zijn populair bij een bepaalde doelgroep, hebben een goede reputatie, enz.

Ze worden dan ook gevolgd door heel veel mensen. Die mensen hechten bovendien veel waarde aan de mening en het oordeel van die influencers.

Bouw daarom zeker relaties op met relevante (!) influencers. Als zij je producten aanbevelen of je content delen met hun volgers dan bereik je veel nieuwe mensen. Zo til je de sociale media van je bedrijf naar een hoger niveau!

7. Ga de dialoog aan met je volgers

Engageer je doelpubliek voortdurend en ga in dialoog: dat is één van de belangrijkste aspecten van succesvol social media management.

Sociale media voor je bedrijf werken immers in twee richtingen. Vergeet dat niet! Als je kiest voor eenrichtingsverkeer dan laat je veel potentiële bezoekers links liggen (en dus ook veel verkeer naar je website).

DUS:

 • stel vragen
 • reageer op reacties
 • bedank mensen als ze je content delen
 • neem deel aan discussies

Kortom: bouw een relatie op met je volgers en engageer je community!

8. Bestudeer industry leaders, concurrenten en klanten

Industry leaders zijn niet voor niets zo invloedrijk geworden. They must be doing something right, right? Zoek uit wat hen zo succesvol maakt en kijk wat je zelf kunt toepassen:

 • Welke berichten posten ze?
 • Wanneer?
 • Hoe engageren zij hun doelpubliek?
 • enz.

Bestudeer ook zeker je directe concurrenten en je klanten: een waardevolle bron van informatie!

9. Maak of word lid van groepen en communities

Ga op zoek naar groepen en communities die relevant zijn voor je bedrijf of sector. Als je in die groepen een nuttige bijdrage levert – liefst met een verwijzing naar je eigen website – dan kan dat extra verkeer opleveren.

Je kunt natuurlijk ook zelf een groep of community oprichten. Zo profileer je jezelf als thought leader of expert. Als je groep aanslaat dan geniet je website mee van dat succes.

Let op: spam die groepen niet, maar lever een nuttige en spontane bijdrage. Think long term!

10. Laat werknemers en collega’s je content promoten

Laat je werknemers en collega’s alle berichten en sociale media van je bedrijf promoten. Zorg ervoor dat ze:

 • lid/fan worden van al je pagina’s en groepen
 • je berichten liken of delen

Via de netwerken van je collega’s kun je het bereik van je berichten enorm vergroten. En dat leidt tot meer bezoekers op je website!

Wil je meer bezoekers op je website? Laat collega’s je blog- en sociale media posts delen via hun eigen netwerken! (Click To Tweet)

11. Verkoop je e-book / lead magnet voor een tweet of vermelding

Als je een e-book of iets dergelijks uitbrengt dan kun je mensen vragen om je publicatie te “kopen” met een tweet. Dus: in ruil voor een tweet of vermelding krijgen ze je e-book.

Het kost hen dus eigenlijk niets, maar het levert de sociale media van je bedrijf wel extra promotie op! Met de service ‘Pay with a Tweet’ kun je deze tip makkelijk toepassen.

12. Meet, analyseer en optimaliseer je resultaten!

Hoe weet je of de sociale media van je bedrijf goede resultaten opleveren? Door doelen en KPI’s op te stellen en die doelen en KPI’s ook geregeld op te volgen.

Uit statistieken kun je veel leren, bijvoorbeeld:

 • wanneer je doelpubliek online is
 • welke content ze het liefst lezen
 • welke content het vaakst gedeeld wordt
 • welke netwerken het populairst zijn

Gebruik die informatie om je resultaten te verbeteren. Is je doelpubliek vooral om 9.00 uur online? Post dan rond 9.00 uur. Lezen ze het liefst behind-the-scenes berichten? Geef hen dan regelmatig een blik achter de schermen!

Tip 1: Meet de populariteit van alle links die je deelt met Bitly!
Tip 2: Dasheroo is een handige tool waarmee je statistieken over je sociale netwerken bundelt in handige dashboards. Maak hier je gratis account aan!

Zo. Dat waren ze alle 12! Hungry for more? Lees dan zeker ook deze 13 sociale media tips voor meer bezoekers op je website!

Sociale media voor je bedrijf: exclusieve bonustip

Last but not least… Wil je dat mensen je blogberichten delen op sociale media? Vraag het hen gewoon aan het einde van je blog post. Dat doe je zo:

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Bedankt om het artikel met je netwerk te delen! (See what we did there? 😉 )

Vragen of interesse?

Heb je nog verdere vragen over deze social media tips of sociale media marketing? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Andere mensen lazen ook