DEWECO: meer vindbaarheid in Google

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

UPDATE: Intussen heeft Deweco opnieuw een nieuwe website laten bouwen door Lincelot. Project Deweco nieuwe website lees je alles over dat project. 

Deweco – specialist in industriële kunststofvloeren – benaderde Lincelot voor meer vindbaarheid in Google, een overzichtelijke, zoekmachinevriendelijke website en praktische marketingondersteuning.

Tijdens een kort gesprek vertelde Wouter De Weerdt van DEWECO ons meer over de resultaten die DEWECO tot nu toe heeft behaald met de nieuwe website en online marketing.

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hallo Wouter! Kun je DEWECO kort even voorstellen?

Wouter: Graag! DEWECO is een familiebedrijf uit Kontich gespecialiseerd in industriële en design kunststofvloeren voor zowel particulieren als bedrijven. We plaatsen vloeren in binnen- en buitenland voor diverse toepassingen en klanten.

Waarom wilden jullie een nieuwe website?

Wouter: Onze oude website was mooi vormgegeven, maar we wilden hem naar een professioneler niveau tillen. We waren bijvoorbeeld absoluut niet zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Dat vonden we echt niet kunnen.

Samen met Lincelot bekeken we hoe we de website konden verbeteren, hoe we beter gevonden konden worden in Google en hoe we meer bezoekers of klanten konden aantrekken via onze website en via online marketing.

Waarom hechten jullie bij DEWECO zoveel belang aan een goede website en online marketing?

Wouter: Online marketing is eigenlijk niet meer weg te denken. Het is een zeer belangrijke tool om een bedrijf in stand te houden én te laten groeien.

Als mensen oplossingen, antwoorden of bedrijven zoeken, dan doen ze dat steeds vaker via Google. Mensen die op zoek zijn naar een gietvloer nemen het telefoonboek er niet meer bij, maar wel hun PC en Google.

Daarom is het ook erg belangrijk om je website op de kaart te zetten en die informatie aan te bieden die je klanten zoeken. Zo word je beter gevonden via Google en boek je meer succes online.

Meer zichtbaarheid en meer vindbaarheid waren dus topprioriteit?

Wouter: Inderdaad. Gietvloeren zijn enorm in trek momenteel. Daarom is het belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten, zeker online. Er wordt bijvoorbeeld erg veel gezocht op zoektermen zoals “gietvloeren”, “epoxyvloeren” en “PU-vloeren”.

Als je website niet op punt staat en niet getoond wordt op de eerste pagina van de zoekresultaten, dan word je niet of amper gecontacteerd en dan mis je veel bezoekers en klanten. En dat is jammer, zeker als de concurrentie haar huiswerk heeft gemaakt.

Als je website goed geoptimaliseerd is dan krijg je meer zichtbaarheid, herkenbaarheid en blijf je ’top of mind’ bij potentiële klanten. Zo krijg je meer aanvragen binnen.

Kun je ons iets meer vertellen over de resultaten sinds de release van de website?

Wouter: We zijn zeer tevreden met het werk dat Lincelot heeft geleverd. Het is een bijzonder informatieve website geworden die goed scoort in Google. Onze vorige website bestond uit één enkele pagina, waardoor we moeilijk of niet te vinden waren via Google.

Sinds de lancering van onze nieuwe website krijgen we veel meer online aanvragen en verschijnen bijna al onze gietvloeren regelmatig op de eerste pagina van Google.

Verder zijn we blij dat onze klanten heel goed geïnformeerd worden. We merken echt dat ze vaak op voorhand al goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Daardoor kunnen we ook sneller en beter overlopen welke vloer ze uiteindelijk willen.

Hebben jullie verder nog marketinginspanningen gedaan om meer klanten te bereiken?

Wouter: Zeker. Zo hebben we bijvoorbeeld samen met Lincelot een zoekmachinecampagne gelanceerd voor bepaalde gietvloeren, gericht naar bepaalde klanten.

Zoekmachineadvertenties zijn een snelle en effectieve aanvulling op de organische zoekresultaten. Op die manier hebben we ook veel extra zichtbaarheid, bezoekers en formulierinzendingen gekregen.

Verder proberen we met de hulp van Lincelot actief te zijn en te blijven op sociale media, adverteren we vaak in vaktijdschriften en bekijken we voortdurend welke nieuwe mogelijkheden er zijn om onze klanten te bereiken en verder te helpen.

Waarom hebben jullie precies voor Lincelot gekozen?

Wouter: Enkele klanten en kennissen van ons zijn ook klant bij Lincelot, en zij waren zeer tevreden over de resultaten. Daarom zijn we zelf eens gaan kijken op hun website en hebben we een afspraak gemaakt.

Van bij het begin hadden we een goed gevoel bij team Lincelot. Hun professionalisme en enthousiasme sprak ons erg aan.

Ze hebben steeds alle mogelijkheden besproken en altijd alles duidelijk met ons overlopen zodat we nooit voor verrassingen kwamen te staan.

Iedereen op het kantoor heeft zijn eigen specialiteiten, gaande van teksten schrijven die hoog scoren in Google tot grafisch design en marketing. Proficiat aan het team!

Dankjewel voor de mooie complimenten Wouter! En nog heel veel succes met jullie website en online marketing!

Wil jij je website verder verbeteren?

Vond je dit artikel interessant en wil je je website verder verbeteren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)