Van Project Manager naar Operations Manager, het parcours van Freya

Lincelot - Blog - Freya - Van Project Manager naar Operations Manager
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Ken je dat gevoel? Je knippert met je ogen en ineens zijn we 5 jaar verder! Het overkwam ons begin dit jaar toen we vierden dat Freya alweer 5 jaar in dienst was bij Lincelot. Wat vliegt de tijd!

Freya kwam bij ons in dienst als ‘super-de-luxe marketing Project Manager’ en die functietitel heeft ze de afgelopen jaren absoluut waargemaakt. Ze brengt orde in de chaos, kan toveren met onze agenda’s, heeft een oneindige emmer geduld en een groot hart voor collega’s én klanten. We hebben het al eerder gezegd: zoals Freya vind je er maar 1.

Intussen is onze super-de-luxe marketing Project Manager uitgegroeid tot een Operations Manager, want in die 5 jaar heeft ‘ons Freya’ niet stilgezeten. Tijd dus voor een nieuw interview.

Hi Freya, proficiat met je 5-jarig jubileum! We gaan even terug in de tijd: hoe ben je ook weer bij Lincelot terechtgekomen?

Freya: Dankjewel! Toen ik na een kleine 4 jaar als Research Associate in Area Marketing bij Vlerick Business School doorhad dat het academische aspect me niet helemaal lag, ben ik op zoek gegaan naar iets anders.

Omdat ik bij de onderzoeksprojecten het ‘projectmanagement’ gedeelte het leukste vond, ben ik een functie in die richting gaan zoeken. Toen ik op Facebook de vacature voor Project Manager bij Lincelot zag voorbijkomen, sprak die me meteen aan. Ik heb mijn cv en motivatiebrief opgestuurd, en nu zijn we 5 jaar later. 

En waarom sprak de vacature van Project Manager bij Lincelot je zo aan?

Freya: Projecten inplannen en opvolgen en communicatie met klanten waren de taken die ik het fijnst vond in mijn vorige job. Dat ik met deze functie bij Lincelot in de marketingsector terechtkwam, was een extra pluspunt. Sinds mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie vind ik marketing interessant.

Ook het kleine team (dat toen nog bestond uit Christophe, Laurens en Simon) vond ik super. Dat gaf me de mogelijkheid om mee te groeien met de organisatie en de functie.   

Ja, er is veel veranderd sindsdien! Wat was je eerste gevoel toen je begon?

Freya: Super! Christophe, Laurens en Simon hebben me heel warm onthaald en me goed ondersteund in die beginfase. Ze namen de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en me te tonen hoe hun projecten verliepen. Ik merkte ook meteen dat Lincelot een bedrijf is dat zijn klanten oprecht wil helpen en ondersteunen.  

Werd dat gevoel in de loop van de jaren bevestigd? 

Freya: Absoluut! Het team is intussen gegroeid, maar bestaat nog altijd uit warme, oprechte mensen die klaarstaan voor onze klanten en voor elkaar. Een heel fijne omgeving om in te werken.   

Ik ben ook echt kunnen groeien in mijn functie en heb de afgelopen jaren heel veel bijgeleerd. Niet alleen over projectmanagent, maar ook over marketing en webdesign.  

Hoe is je job de afgelopen jaren geëvolueerd? 

Freya: Mijn nieuwe functietitel zegt het al een beetje: ik ben van Project Manager geëvolueerd naar Operations Manager. In de praktijk betekent dit dat ik me niet alleen bezighoud met het inplannen en opvolgen van projecten, maar ook met het optimaliseren van Lincelot als bedrijf in het algemeen.

Zo zijn we bijvoorbeeld eind vorig jaar overgeschakeld op Teams om al onze projecten en taken op te volgen. Daar heb ik de flow en werkwijze voor uitgewerkt zodat het team de tools meteen kon toepassen op hun projecten.

En je zit de laatste tijd ook vaker met Christophe samen, niet?

Freya: Klopt. Christophe en ik zijn steeds vaker klankborden voor elkaar. We overleggen vaak over strategische zaken zoals de werking, groei en ontwikkeling van het team en het bedrijf. Ik neem nu ook meer HR-gerelateerde taken op omdat dat me erg interesseert. Helaas is daar op dit moment nog onvoldoende ruimte voor in mijn agenda, maar dat komt vanzelf in orde wanneer we groeien en er extra versterking komt op het administratieve vlak. De plannen zijn er, dus dat komt zeker goed!

Is HR dan iets waar je je de komende jaren nog meer op wil focussen?

Freya: Ja, zeker! HR-gerelateerde taken en de optimalisatie van Lincelot in het algemeen. Nu ons content marketingteam uitbreidt, nemen onze content marketeers steeds vaker het projectmanagement gedeelte van hun klanten over. Ik blijf hen ondersteunen waar nodig, maar het is wel fijn om te zien dat ze daar steeds verder in groeien.  

Dat is leuk om te horen. Haal je dan nog altijd veel voldoening uit je job?

Freya: Absoluut. Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, wat ik wel nodig heb om voldoening te halen uit mijn job. Ik heb ook gemerkt dat voldoende afwisseling en blijven bijleren belangrijk zijn voor mij en dat is in deze job zeker van toepassing.

De hoge werkdruk – die typisch is aan een marketingbureau – kan best wel vermoeiend zijn, maar geeft me ook energie. Dan heb je echt het gevoel dat je veel hebt gedaan die dag. En wanneer ik mijn laptop dichtklap, kan ik het werk ook effectief afsluiten. Dan kan ik niet meer gebeld worden en kijk ik mijn mail niet meer na. Dat is iets waar we bij Lincelot over waken, want dat heb je wel nodig na zo’n drukke dagen.   

Je spreekt over drukke dagen en een hoge werkdruk, lopen de frustraties dan al eens op bij jou?

Freya: Gelukkig valt dat nogal mee en geraak ik niet snel gefrustreerd. Met klanten werken is gewoon niet altijd even makkelijk. Veel marketingprojecten zijn een samenwerking tussen ons en de klant.

Voor het schrijven van de teksten voor een website bijvoorbeeld baseren we ons op de informatie die de klant ons aanlevert. Die informatie verzamelen neemt voor klanten soms meer tijd in beslag dan ze hadden verwacht. Daar is het dan cruciaal om een goede communicatie en planning aan te houden.  

Wat waren de mooiste momenten in de afgelopen 5 jaar?

Freya: Goh, het is niet makkelijk om er zo specifieke momenten uit te kiezen. Ik vind het opleveren van een project altijd een mooi moment. We werken dan weken of maanden samen met de klant aan bijvoorbeeld een nieuwe website. Als je dan samen met het team het project kunt opleveren en de klant blij is met het eindresultaat, dan geeft dat veel voldoening. 

De teambuildings en etentjes zijn natuurlijk ook altijd leuk. Op deze momenten kunnen we met heel het team ontspannen en elkaar nog beter leren kennen. Want we werken wel elke dag samen, maar de dagen vliegen hier soms zo snel voorbij dat je dan weinig tijd hebt om nog een babbeltje te slaan tussendoor. 

Om af te sluiten: welk inzicht van de afgelopen jaren wil je de lezer graag meegeven? 

Freya: Communicatie is altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn functie en het telewerken in coronatijden heeft dat extra duidelijk gemaakt. Ons team kan grotendeels van thuis uit werken, maar in de periodes van verplicht telewerk hebben we gemerkt dat projecten toch moeizamer verliepen. Op kantoor even iets vragen aan de collega die naast of over je zit, vraagt gewoon minder tijd dan die collega opbellen. De terugkomdagen waren  daarom heel belangrijk voor ons team, en we zijn blij dat we nu weer vaker fysiek met elkaar kunnen samenwerken.

Ik vind het ook heel belangrijk om een job te doen die ik graag doe. Voor mij betekent dat een interessante en uitdagende functie in een leuk team. We brengen zo veel tijd door op kantoor… Als de inhoud van de functie of het team niet bij je passen, dan vraagt het veel energie om dat te blijven doen. Gelukkig is dat bij ons allemaal dik in orde en krijg ik nog elke dag veel energie en voldoening van mijn werk. Mij hoor je dus zeker niet klagen (lacht).

Dat is super om te horen, Freya! Bedankt voor dit gesprek, en voor al je hulp. Wij kijken uit naar de komende 5 jaar!

Op zoek naar een leuke job?

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Picture of Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?