7 voordelen van inbound marketing

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Staat uw marketing budget onder druk? Heeft u minder klanten of dalende verkoopcijfers? Dan is inbound marketing voor u! Inbound marketing is voordelig, efficiënt, duurzaam, klantvriendelijk, leerzaam, onderscheidend en wellicht noodzakelijk voor ondernemers en bedrijven die willen slagen en groeien in de komende 5 jaar. Ontdek de voordelen van inbound marketing!

 

Met inbound marketing zet u de klant centraal. U biedt antwoorden en oplossingen en zorgt ervoor dat uw klant u kan vinden.

Inbound marketing: de klant centraal

Met inbound marketing zorgt u ervoor dat klanten u vinden wanneer zij u nodig hebben. Dit doet u door op uw website, blog en andere sociale media oplossingen te geven voor de problemen van uw klanten. Problemen uiteraard die kunnen opgelost worden met uw producten of diensten.

Klanten zoeken op internet immers vooral naar oplossingen, niet naar producten of diensten. Zij zoeken advies, geen verkooppraatjes. Als klanten bij u een oplossing voor hun probleem vinden en als uw producten of diensten een onderdeel van de oplossing zijn, dan volgt de aankoop vanzelf.

Wat zijn de voordelen van inbound marketing?

1. Inbound marketing is voordelig

Inbound marketing is goedkoper dan traditionele marketing. Of beter: de out of pocket kosten voor inbound marketing zijn lager dan de kosten voor traditionele marketing. Met inbound marketing deelt u immers informatie via goedkope kanalen zoals uw eigen website, uw blog en andere sociale media. Dit is veel goedkoper dan betaalde advertenties op TV of radio, in tijdschriften en dagbladen of op websites, Google en sociale media.

Hier staat tegenover dat u geregeld nuttige informatie en oplossingen moet delen met uw klanten. Deze informatie en oplossingen worden meestal gedeeld via artikels, e-books, instructiefilms en andere media. De productie van deze inhoud kost nog steeds tijd en inzet. Maar zoals u hieronder zult zien, verdient deze investering zich snel terug.

2. Inbound marketing is efficiënt

Met inbound marketing zorgt u ervoor dat klanten u vinden op het moment dat zij u nodig hebben. Als klanten een probleem hebben zoeken ze naar een oplossing. Als ze vervolgens uw oplossing vinden dan zijn ze per definitie geïnteresseerd. Ze zullen daarom sneller bereid zijn om producten of diensten te kopen die deze oplossing mogelijk maken dan wanneer diezelfde producten of diensten op een andere moment in een TV commercial getoond zouden worden.

3. Inbound marketing is duurzaam

Inbound marketing heeft een hoog rendement. Steeds meer klanten zullen uw website vinden.

Als u via uw eigen website of blog nuttige informatie en oplossingen deelt waar uw klanten naar op zoek zijn, dan heeft u veel kans dat deze informatie ook in de toekomst nog nieuwe klanten zal aantrekken. Deze informatie blijft immers op internet staan. En hoe meer mensen deze informatie lezen, delen en erop reageren via sociale media, hoe hoger uw website of blog in de zoekresultaten van Google getoond wordt als nieuwe klanten naar soortgelijke informatie zoeken. Hoe hoger u in de zoekresultaten van Google eindigt, hoe meer klanten naar uw website komen en hoe groter uw kans op extra omzet.

4. Inbound marketing is klantvriendelijk

Met inbound marketing deelt u informatie die klanten nodig hebben. Vervolgens optimaliseert u die informatie zodat klanten ze eenvoudig vinden als zij ze nodig hebben. Klanten beslissen dus zelf wanneer ze naar informatie en oplossingen op zoek gaan. U hoeft er enkel voor te zorgen dat u gevonden wordt wanneer uw klanten op zoek gaan.

Vergelijk dit met traditionele marketing waarbij uw klanten op elk moment van de dag ongevraagd reclame voor producten of diensten te zien krijgen. Met inbound marketing bent u een adviseur en niet langer een verkoper. Dit vergroot ironisch genoeg uw kansen op de verkoop van uw producten of diensten. Klanten kopen immers liever een oplossing en producten of diensten die deze oplossing mogelijk maken dan producten of diensten die opgedrongen worden.

5. Inbound marketing is leerzaam

Inbound marketing is niet alleen leerzaam voor uw klanten. Het is ook leerzaam voor uw bedrijf. Zo is inbound marketing onder meer leerzaam voor de mensen die de publicaties voor inbound marketing maken. Het schrijven van een blog artikel of het opnemen van een instructiefilm vereist immers dat de makers ervan nadenken over het doel, het doelpubliek, de omschrijving, de voordelen en de nadelen van de producten en de diensten waar ze aan werken. Dit verdiept de kennis van de eigen producten en diensten en het zorgt ervoor dat u als bedrijf steeds aansluit op de actuele behoeften van uw klanten.

Met inbound marketing leert u van uw klanten en uw klanten van u. Hierdoor sluit u beter op elkaar aan.Inbound marketing is uiteraard ook interessant voor uw marketing afdeling, en hierdoor ook voor de R&D afdeling van uw bedrijf. U kunt als bedrijf immers via tal van analyseprogramma’s snel en efficiënt zien hoeveel en welke mensen welke publicaties lezen en delen met hun vrienden. Dit biedt u de mogelijkheid om deze mensen doelbewust te voorzien van extra informatie en hen doelgericht naar de aankoop van uw producten of diensten te leiden.

Uiteraard kunt u via uw bijdragen op uw website en sociale media ook snel en efficiënt reacties van klanten vragen over uw producten of diensten. Deze informatie kan u helpen om uw producten of diensten verder te optimaliseren zodat ze steeds beter aansluiten bij de behoeften en de wensen van uw doelpubliek.

6. Inbound marketing is onderscheidend

Met inbound marketing kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Inbound marketing is immers een complex gegeven, maar met de juiste kennis en discipline kun u snel blijvend concurrentievoordeel halen. Als u vooraf goed nadenkt over uw doelstelling, uw doelpubliek, de frequentie en de inhoud van uw publicaties en de procedures om met reacties om te gaan dan kunt u snel bovenaan de zoekresultaten van Google prijken.

Een gunstige plaats in online zoekresultaten is goud waard. Onderzoek toont immers aan dat de eerste 10 zoekresultaten in Google (de eerste pagina) samen 95% van alle geïnteresseerde klanten aantrekken. De website op de eerste plaats krijgt gemiddeld 34% van alle geïnteresseerde klanten, de website op de tweede plaats haalt nog 17% van de klanten. Bedenk hierbij dat deze klanten actief op zoek zijn naar de informatie die u kunt bieden! Ze kunnen dus snel tot aankoop overgaan. De verkoopcyclus wordt hierdoor korter en mogelijk zelfs volledig overgeslagen.

7. Inbound marketing is noodzakelijk

Traditionele marketing is duur en vluchtig. Betaalde advertenties kunnen veel geld kosten en hun impact is voorbij van zodra de advertenties verlopen of verouderen. Inbound marketing kost minder geld (wel tijd en discipline!) en is blijvend. Inbound marketing zorgt immers voor blijvende zichtbaarheid én vindbaarheid op internet. Dit is goed voor uw imago én uw omzet.

Inbound marketing is bovendien klantvriendelijk, en het sluit aan bij onze nieuwe informatiesamenleving. Klanten zoeken steeds vaker zelf naar informatie, en ze vergelijken deze informatie steeds vaker op basis van de meningen van andere klanten. Als klanten uw informatie lezen, delen en erop reageren, dan draagt dit bij aan de betrouwbaarheid van uw imago. Als andere klanten vervolgens op zoek gaan naar oplossingen en bij uw advies terecht komen, en als dit advies bovendien publiek gesteund wordt door hun vrienden en kennissen, dan wordt de kans op succes snel groter.

Meer lezen over inbound marketing?

Ben je overtuigd van de voordelen van inbound marketing en wil je ontdekken hoe je de juiste klanten aantrekt op het juiste moment? Contacteer ons of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie. We helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door: