Zo schrijf je een goede klantcase om potentiële klanten te overtuigen

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Als jij twijfelt over de aankoop van een product of dienst, wat doe je dan? Juist ja: referenties en klantervaringen opzoeken over het merk of bedrijf in kwestie! Lees je niets dan lof? Dan zal je wellicht sneller met dit bedrijf in zee gaan.

Wil jij klanten die twijfelen over jouw producten of diensten overtuigen? Deel dan een sterke case study of klantcase op je website waarin je toont wat je kan en wat je in het verleden hebt gerealiseerd voor een bepaalde klant. Zo gebruikte Neil Patel 3 cases om zijn sales zowat te verdriedubbelen!

Shockeer je publiek met positieve resultaten. Toon harde bewijzen. Vertel jouw verhaal, op een uitgebreide manier.

In dit artikel bespreken hoe je een goede klantcase opstelt (mét voorbeelden) aan de hand van 3 categorieën:

Hoe stel je een goede klantcase op?

Voorbereiding van je klantcase

Bepaal het doel van je klantcase

Voor je een klantcase kan schrijven, heb je een aantal zaken nodig. Bepaal eerst voor wie je de klantcase precies opstelt:

  • Wat is het doel van de klantcase? Wat wil je ermee bereiken?
  • Welke potentiële klanten wil je met de klantcase over de streep trekken?

Kies de juiste klant voor je case

Kies vervolgens de klant waarover je de case study wil maken. Van die klant heb je natuurlijk toestemming nodig!

Geef daarbij aan dat je klant er ook voordeel uithaalt: het is een win-win! Zei daar iemand gratis reclame? Zorg eventueel voor een laagdrempelige overeenkomst op papier om misverstanden te vermijden.

Bepaal vorm en platform

Bepaal vervolgens via welke media je de klantcase wil delen. Meestal toon je de klantcase op je website, maar je kan de case ook verspreiden via sociale media, via je nieuwsbrief, enzovoort.

Trouwens, welke vorm neemt de klantcase precies aan? Is het een downloadbare PDF? Een websiteartikel? Een social post? Misschien zelfs een video? Bepaal dit vooraf!

Uitwerking van je klantcase

Stel de klant voor

Heb je jezelf goed voorbereid? Top! Start je klantcase met een introductie van… de klant. Wie heb je precies geholpen bij welk probleem? Laat je een zaakvoerder of medewerker aan het woord? Stel hem of haar dan ook even voor. Naam, functie en bedrijf is voldoende!

Voorbeeld

(BEDRIJF X) – specialist in (EXPERTISE X) – benaderde Lincelot voor een overzichtelijke, zoekmachinevriendelijke website en praktische marketingondersteuning.

Tijdens een kort gesprek vertelde (NAAM), zaakvoerder bij (BEDRIJF X), ons meer over de resultaten die (BEDRIJF X) tot nu toe heeft behaald met de nieuwe website en online marketing.
Benieuwd? Lees dan snel verder!

Schets verwachtingen

Leg vervolgens uit welke verwachtingen de klant had van jouw hulp. Zijn die verwachtingen ingelost?

Voorbeeld

(BEDRIJF X) gaf aan dat hun oude website mooi was vormgegeven, maar ze wilden hem naar een professioneler niveau tillen. Zo waren ze bijvoorbeeld absoluut niet zichtbaar in de zoekresultaten van Google. Dat vonden ze echt niet kunnen.

(BEDRIJF X): “Samen met Lincelot bekeken we hoe we de website konden verbeteren, hoe we beter gevonden konden worden in Google en hoe we meer bezoekers of klanten konden aantrekken via onze website en via online marketing.”

Leg je plan van aanpak uit

Licht toe welke strategie je gebruikte en waarom. De potentiële klant wil een goed inzicht krijgen in hoe jouw bedrijf de dingen aanpakt. Toon heel duidelijk jouw oplossing!

Voorbeeld

Lincelot bouwde eerst een overzichtelijke, zoekmachinevriendelijke website met duidelijke dienstenpagina’s over de producten en toepassingen van (BEDRIJF X).

Vervolgens gingen we aan de slag met content marketing om de vindbaarheid van (BEDRIJF X) in Google te vergroten. We stelden een publicatiekalender op met relevante artikelen, projecten en FAQ’s voor (BEDRIJF X) en werkten deze ook uit.

Toon resultaten

Tijd voor resultaten! Hoe heeft jouw bedrijf de klant geholpen? Deel je bijdrage of laat je klant aan het woord. Statistieken en cijfers maken je claims nog net dat tikkeltje tastbaarder en overtuigender.

Voorbeeld

“We zijn zeer tevreden met het werk dat Lincelot heeft geleverd. Het is een bijzonder informatieve website geworden die goed scoort in Google. Onze vorige website bestond uit één enkele pagina, waardoor we moeilijk of niet te vinden waren via Google.”

“Sinds de lancering van onze nieuwe website krijgen we veel meer online aanvragen en verschijnen bijna al onze gietvloeren regelmatig op de eerste pagina van Google. We gingen op een paar maand tijd van 10 naar 200 bezoekers per dag via Google en dat merken we!”

Interview de klant

Wil je een interview doen met de klant? Stel dan vragen over:

  • waarom zij voor jouw bedrijf kozen;
  • hoe jouw oplossing hen heeft geholpen of nog steeds helpt;
  • hoe ze jouw product of dienst implementeren.

en vragen over de resultaten die zij zien.

Voorbeeld

Waarom hebben jullie precies voor Lincelot gekozen? Welke resultaten hebben jullie al geboekt met jullie website en marketinginspanningen?

Concludeer

Zorg ten slotte voor een duidelijke conclusie. Leg daarbij de link met wat jouw bedrijf voor andere klanten – potentiële klanten die de case study lezen! – kan betekenen

Voorbeeld

“Kortom, wij zijn erg tevreden van de zoekmachinevriendelijke website die Lincelot maakte, de marketingondersteuning die ze boden en de publicatiekalender die ons op weg hielp met onze social media. Onze samenwerking met Lincelot verliep dus zeer vlot.”

Extra tips

Bedenk vooraf goede vragen

Weet je niet goed wat te vragen voor het interview? Lees dan even deze blogpost van CoSchedule. Je vindt er veel voorbeelden van klantcases en vragen die je kan stellen. Of neem eens een kijkje tussen onze cases, natuurlijk.

Werk samen aan de klantcase

Betrek de klant bij je case study. Deel je interviewvragen op voorhand of via e-mail. Dan kan de klant hier rustig over nadenken of gestructureerd antwoorden waar en wanneer hij of zij tijd heeft.

Laat de klant je uitgewerkte klantcase ook zeker beoordelen voor je hem post!

Leuk je klantcase op

Kies nooit zomaar voor een “droge” tekst. Vul de klantcase met citaten. Gebruik duidelijke opmaak om aan te geven dat je de klant aan het woord laat. Zet vragen en antwoorden bijvoorbeeld in een andere kleur of cursiveer.

Ga voor video

Overweeg ten slotte zeker om een video te maken! Video blijft maar scoren. Weet je niet zo goed hoe? Lees hier hoe je gepersonaliseerde beelden kan maken.

Sluit af met een call to action

Vergeet niet om een duidelijke ‘call to action‘ toe te voegen aan het einde van je klantcase. Je wilt immers dat lezers de volgende stap zetten: een formulier invullen, een whitepaper downloaden, direct contact opnemen…

Voorbeeld

“We hebben [BEDRIJF X] geholpen hun online zichtbaarheid te vergroten en hun omzet te verdubbelen. Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek.”

Wil je content marketing succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Copywriters

Deze publicatie werd geschreven door:

Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!
Margo Bruyndonckx
Margo Bruyndonckx
Margo is Content Marketeer bij Lincelot. Na haar studies aan de AP Hogeschool in Antwerpen en Thomas Moore in Mechelen, en na verschillende ervaringen in de wondere wereld van de weddings, startte Margo in 2019 bij Lincelot. Sindsdien ontwikkelde ze zich razendsnel als social media expert, content marketeer en projectmanager. Heb je vragen over marketing? Margo helpt je graag verder!

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?