De kracht van Behind The Scenes Marketing

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Wat hebben een self-made filmmaker, een internetondernemer, een Brits warenhuis, en één van de meest waardevolle merken met elkaar gemeen? Ze gebruiken allemaal ‘Behind The Scenes Marketing’. Met succes!

Wat is Behind The Scenes Marketing?

Behind The Scenes Marketing is een krachtige vorm van marketing voor ondernemers en bedrijven die hun doelpubliek willen vergroten en bij hun merk willen betrekken door hen een blik achter de schermen te geven.

Meer en meer bedrijven delen unieke en verrassende verhalen en details over hun merken. Door dit te doen bieden ze unieke, authentieke, verfrissende en vaak verrassend nieuwe inzichten die je kunnen helpen om je eigen bedrijf te laten groeien.

Voorbeelden van Behind The Scenes Marketing

Behind The Scenes Marketing wordt steeds populairder, zowel bij ondernemers, kleine, middelgrote en zeer grote bedrijven. Hieronder lees je hoe 2 self-made ondernemers and 2 topmerken Behind The Scenes marketing gebruiken om hun fanbase verder uit te bouwen.

1. Devin Graham a.k.a. Devin Supertramp

Devin Graham is een Amerikaanse filmmaker en Youtube rockstar. In de afgelopen jaren heeft Devin een groot aantal spectaculaire YouTube videos gemaakt. De meeste van deze video’s hebben vlot de kaap van de 1 miljoen views bereikt.

In één van zijn filmpjes biedt Devin ons blik achter de schermen: hij toont ons met de nodige humor hoe een ‘gewone’ dag er bij hem uitziet (geloof me, je wilt dit zien!): Kijk hier!

Devin is enorm succesvol. Hij heeft meer dan 6,1 miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal, meer dan 3,6 miljoen volgers op Facebook, en zijn populairste video tot nu toe (Assassin’s Creed meets Parkour in Real Life) is al meer dan 31 miljoen keer bekeken.

Devin heeft duidelijk een recept gevonden om virale video’s te maken. Zijn geheim? Hard werken, kwaliteit en professionaliteit en Behind The Scenes Marketing. Devin is heel open over waar en hoe hij zijn videos maakt.

Devin heeft zelfs een extra ‘Behind The Scenes’ YouTube kanaal geopend waar hij uniek beeldmateriaal en achtergrondinformatie publiceert over elke video die hij maakt. Dit kanaal is misschien niet zo populair als zijn ‘echte’ YouTube kanaal, maar met bijna 1 miljoen abonnees en duizenden views per video bereikt ook dit kanaal een groot publiek. En het draagt zeker bij tot de populariteit van Devin’s eerste YouTube kanaal.

2. Pat Flynn van de Smart Passive Income Blog

Pat Flynn hoeft niet veel introductie op deze website. Pat is een self-made internet ondernemer van 30 die een groot en loyaal netwerk heeft uitgebouwd door gratis tips en advies over internet marketing en sales te delen.

Pat is de man achter de Smart Passive Income Blog en de immens populaire Smart Passive Income Podcast. Hij heeft meer dan 75.000 geabonneerden op zijn nieuwsbrief en bijna 200.000 loyale fans op Facebook. Zijn podcast heeft al meer dan 5,5 miljoen downloads op de teller staan.

Pat’s geheim? Pat deelt niet alleen tips en advies; hij deelt elke maand ook een gedetailleerd overzicht van zijn inkomsten. Tot op de laatste cent! Pat is 100% transparant over hoe hij zijn bedrijf en succes uitbouwt. Hier kun je als ondernemer veel van opsteken!

3. John Lewis, de koning van de kerstreclame

John Lewis, de Britse winkelketen, heeft een sterke reputatie op het gebied van virale kerstreclames. Dit jaar verrasten ze opnieuw met ‘De Beer en De Haas’, een pakkende tekenfilm. Of zo lijkt het toch…

De Beer en De Haas is immers geen tekenfilm. Het is een 2D stopmotion video met 3D animatie-effecten. Hoe weten we dit? Omdat John Lewis de making-of video van ‘De Beer en De Haas’ samen met de echte video gelanceerd heeft.

Het filmpje van ‘De Beer en De Haas’ werd inmiddels ongeveer 10 miljoen keer bekeken. De making-of video werd ‘slechts’ 167k keer bekeken, maar het toont wel met welk vakmanschap ‘De Beer en De Haas’ gemaakt werd. Het verhaal achter de video werd al snel wereldwijd gedeeld op nieuwssites, blogs en andere sociale media. Dit heeft zonder meer bijgedragen aan de populariteit van de advertentie.

4. Coca-Cola: Refreshing the world, one story at a time

Vorige week schreven we al over de nieuwe website van Coca Cola. Deze website is een echt storytelling platform geworden. De website lijkt meer op een entertainment nieuwssite dan op een corporate website van een wereldmerk.

‘Coca-Cola’s Unbottled blog’ draagt hier voor een groot deel aan bij. De verhalen die op deze blog verschijnen geven een unieke kijk achter de schermen van het verleden, de vernieuwingen, de marketingcampagnes en je carrièremogelijkheden bij Coca-Cola. En de fans houden ervan!

Veeleisend en veelbelovend

Behind The Scenes Marketing is veeleisend. Het produceren van sterke verhalen en virale video’s en het uitbouwen van een loyale fanbase neemt veel tijd, moeite en doorzettingsvermogen in beslag. Waarom investeren zoveel merken dan in deze vorm van marketing?

Omdat het werkt! Behind The Scenes Marketing mag dan wel veeleisend zijn, het kan ook zeer veel opbrengen!

Waarom werkt het zo goed?

Behind The Scenes Marketing werkt om de volgende 2 redenen:

1. Mensen zijn nieuwsgierig

Wie wil er niet zien wat er zich achter de schermen afspeelt? Wie wil er niet weten hoe een merk succesvol wordt?

Door een unieke kijk op je merk, je succes en je weg naar dit succes te geven kun je als merk je geloofwaardigheid en toegevoegde waarde enorm vergroten.

Behind The Scenes Marketing is een mooie manier om je als ondernemer of bedrijf te onderscheiden in een wereld van ‘selfies’ en merken die zichzelf de hemel inprijzen.

2. Mensen houden van verhalen

We schreven eerder al over het belang van ‘storytelling’ in marketing. De overlevering van verhalen is zo oud als de mensheid zelf. Goede verhalen blijven hangen, sterke verhalen worden verder verteld. Ze gaan van mond tot mond en niet van merk tot consument. Een belangrijk verschil!

Heb je je al afgevraagd waarom ‘storrytelling’ momenteel zo’n ‘buzzword’ is? Omdat het werkt! Gary Vaynerchuck, een succesvol ondernemer en ‘social media rockstar’ heeft net een interessante presentatie en boek gepubliceerd over dit onderwerp. Een absolute aanrader!

Wil jij ook een marketingplan voor je bedrijf?

Wil jij ook starten verschillende soorten marketing? Dan kunnen wij jou helpen! Bekijk hier wat we doen.

Deze publicatie werd geschreven door: