Wat doe je tegen brandjacking? Vraag je community om hulp!

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Succes trekt fans maar helaas ook vaak fraudeurs aan. Jammer genoeg gebeurde dat laatste vandaag bij Pat Flynn. Pat is de man achter de Smart Passive Income (SPI) blog en de immens populaire SPI podcast. Vandaag werd Pat het slachtoffer van brandjacking. Maar niet voor lang, dankzij de SPI community!

With a little help from his friends!

Vanochtend plaatste Pat het volgende bericht op de SPI Facebook Pagina:

 

Blijkbaar gebruikte iemand de goede naam en de branding van Pat om via Facebook een dubieus product te verkopen.

Succes hebben is fijn (en Pat verdient het) maar omwille van je succes het slachtoffer worden van brandjacking is ronduit triest. Gelukkig voor Pat kon hij vandaag rekenen op zijn netwerk van fans dat hij de afgelopen 5 jaar heeft opgebouwd. Pat staat erom bekend om vaak en gratis waardevolle sales en marketing tips te delen via zijn blog, podcast, meetups etc. Hij heeft er zonder twijfel al veel fans mee geholpen en vandaag hebben zijn fans hem hier graag voor bedankt!

Pat’s vraag om de valse ‘Smart Passive Income’ pagina op Facebook als spam te markeren kreeg binnen de 2 uur meer dan 80 likes en 80 reacties van fans die Pat’s instructies hadden opgevolgd (graag gedaan, Pat!). Binnen de 2 uur was de valse pagina dan ook van Facebook gehaald. Pat bedankte zijn fans meteen voor hun hulp. Op die manier versterkte hij nog maar eens het groepsgevoel onder zijn fans.

Hoe staat het met jouw community?

Dit is een prachtig voorbeeld van de kracht en het belang van (het uitbouwen van) een loyale community. Geen gewone fans maar loyale fans die voor je door het vuur gaan. Het opbouwen van zo’n netwerk kost tijd, moeite en toewijding, maar zoals vandaag blijkt krijg je er ook enorm veel voor terug!

Aan de slag met inbound marketing?

Wil je ontdekken hoe je de juiste klanten aantrekt op het juiste moment? Contacteer ons voor een marketingplan op maat van je bedrijf!

Deze publicatie werd geschreven door: