27 copywritingformules en tips voor virale blog posts

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Elke maandag en vrijdag delen we 5 handige blog posts met marketingtips van over de hele wereld die je helpen om jezelf en je bedrijf beter op de kaart te zetten.

Vandaag delen we 5 blog posts met copywritingformules en schrijftips die je kunnen helpen om:

 1. meer lezers en klanten naar je website te halen
 2. je ideeën, producten en diensten beter te verkopen

Met de 27 copywritingformules en schrijftips hieronder publiceer je binnenkort met gemak de beste blog posts op je website. Laat die lezers en klanten maar komen!

Vandaag delen we graag de volgende blog posts:

How Google Judges Quality and What You Should Do About It

Neil Patel is één van de meest inspirerende online marketeers. Hij heeft met zijn team bij CrazyEgg handige tools voor website-analyse en marketingoptimalisatie ontwikkeld en hij weet als geen ander hoe content marketing werkt.

In dit artikel vertelt Patel achtereenvolgens:

 • waarom Google belangrijk is voor jouw succes
 • waarom content marketing belangrijk is voor Google
 • waarom content marketing dus ook belangrijk is voor jouw succes
 • welke SEO-fouten je moet vermijden en waarom
 • hoe je ‘high-quality blog posts’ schrijft die je website echt vooruit helpen

Het artikel begint traag, maar vanaf de subtitel “Google only ranks your site if it has high-quality content” is dit artikel goud waard. Toptips voor topartikelen en online succes.

Stop thinking content, start thinking resources

Er zijn 2 grote fouten die je als bedrijf met content marketing kunt maken:

 • starten en er snel weer mee stoppen (omdat je te weinig tijd, inspiratie, discipline of mensen hebt)
 • content produceren zonder een duidelijk doel voor ogen

De eerste ‘fout’ is jammer omdat de eerste resultaten van content marketing voor je bedrijf vaak op zich laten wachten. Reken gerust 6 maanden voor je bedrijfsblog meer lezers aantrekt.

De tweede ‘fout’ is jammer omdat je op die manier tijd verspilt. Carlton Hoyt verwoordt het zo: “We need to stop thinking about creating more stuff and start thinking about how to build things of utility that meaningfully help solve our audiences’ problems.”.

Want, zo argumenteert Hoyt, mensen zijn meestal niet op zoek naar informatie maar naar een oplossing voor hun probleem. Een praktische oplossing wordt vaak meer gewaardeerd dan handige informatie.

Bij Lincelot wisselen wij daarom informatieve blog posts (zoals deze blog post) af met blog posts die een probleem oplossen (zoals deze blog post met instructievideo waarin we uitleggen hoe je met Canva snel en eenvoudig mooie afbeeldingen maakt).

Bovendien bundelen we onze informatieve blog posts ook tot e-books die een probleem oplossen. Meer zelfs: we schrijven onze informatieve blog posts met dit doel voor ogen.

Zo worden al onze blog posts met copywritingtips binnenkort gebundeld en herschreven tot een e-book dat je stap voor stap helpt om goede teksten voor je website te schrijven.

Je hoeft, in tegenstelling tot wat Hoyt onbewust impliceert, niet te kiezen of je informatieve blog posts of probleem-oplossende blog posts publiceert. Zorg er wel altijd voor dat je doelpubliek op zoek is naar de inhoud van je blog posts.

Als jij vandaag de antwoorden deelt op de vragen die mensen morgen op internet googlen, dan trek je in de toekomst vanzelf de juiste klanten aan.

How to write blog posts that go viral

Met een titel als “How to write blog posts that go viral” neem je een groot risico.

Aan de ene kant trek je wellicht veel lezers aan; iedereen wil immers weten hoe je een virale blog post schrijft. Aan de andere kant kun je ook veel lezers teleurstellen als het artikel de hooggespannen verwachtingen van de titel niet inlost.

Anna Guerrero, content editor van Canva lost met dit artikel de verwachtingen van haar sterke titel moeiteloos in.

Wil je weten hoe Canva een artikel publiceerde dat meer dan 70.000 shares kreeg? Dan is dit artikel voor jou!

Guerrero beschrijft in haar artikel achtereenvolgens:

 • hoe ze altijd start met een duidelijk doel voor ogen
 • hoe je het succes van je concurrenten kunt analyseren en repliceren
 • hoe je leert waar je doelpubliek echt naar op zoek is
 • waarom en hoe je elk artikel moet onderbouwen met data
 • waarom je moet experimenteren met verschillende soorten titels
 • waarom je goede afbeeldingen en foto’s moet gebruiken

How to write blog posts that go viral” is een lang artikel (meer dan 3000 woorden), maar het is absoluut het lezen waard als je snel en efficiënt betere teksten wil schrijven.

The Day After: 11 Things to Do After You Publish a Post

Als je dit leest dan hoef ik je vast niet meer te overtuigen van het belang van content marketing en goede blog posts op je website. Maar goede blog posts publiceren is slechts het begin.

Neil Patel (zie hierboven) beschrijft in dit artikel hoe je het bereik van je blog posts snel kunt vergroten. Sommige zaken liggen voor de hand, andere zaken zijn zeer verhelderend.

Om het in de woorden van Carlton Hoyt hierboven te zeggen: dit artikel is zowel content als resource. Het zit boordevol interessante informatie en handige how-to tips.

Van harte aanbevolen als je nog niet lang bezig bent met content marketing en bloggen en als je je bereik en doelpubliek snel wilt vergroten.

Best Copywriting Formulas: How to Tell a Captivating Story Online

De klapper van vandaag is voor mij “27 Best Copywriting Formulas“, een artikel van Kevan Lee. In dit artikel deelt Kevan Lee 27 ‘copywritingformules’ of sjablonen voor blog posts die je inspiratie zullen geven voor AL je volgende blog posts.

Dit artikel heeft alles: inhoud, oplossing en snelheid. De auteur geeft bij elke copywritingformule uitleg wanneer en waarom je ze kunt gebruiken. Verder geeft hij ook een voorbeeld bij elke copywritingformule (in de vorm van een tweet).

Niet onbelangrijk: elke formule wordt (inclusief voorbeeld) beschreven in maximaal 100 woorden. Dat is niet teveel en net genoeg. Toptekst!

Als je een beetje tijd hebt en als je je blog posts, e-mails, advertenties, e-books… nog beter wilt maken: lees dan dit artikel!

Aan de slag met copywtiting?

Wil u aan de slag met copywriting, maar weet u niet goed waar te beginnen? Contacteer ons voor meer informatie. Graag tot snel!

Deze publicatie werd geschreven door: