7 redenen waarom je de Google Analytics App nodig hebt

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

De Google Analytics App is één van mijn favoriete tools om de prestaties van de Lincelot website te analyseren.

Waarom?

Als copywriter/content marketeer ben ik altijd benieuwd naar de prestaties van onze website. Ik weet graag hoeveel bezoekers er op de website zijn, welke pagina’s ze aanklikken, waar ze vandaan komen, op welke pagina’s ze weggaan…

Deze informatie is uiteraard gratis beschikbaar via Google Analytics. Het enige probleem… Google Analytics is enorm uitgebreid. Dat is handig voor marketeers maar veel te complex voor de gemiddelde gebruiker.

Vaak wil je gewoon snel een eenvoudig overzicht van de belangrijkste prestaties van je website krijgen. Dat is moeilijk met Google Analytics.

Maar er is een oplossing: de Google Analytics App. Hieronder lees je waarom elke website-eigenaar de Google Analytics App nodig heeft.

Heb jij een website en ken je de Google Analytics App nog niet? Lees dan zeker verder!

Wat is de Google Analytics App?

De Google Analytics App is een gebruiksvriendelijke en gratis app voor je tablet of smartphone waarmee je altijd en overal de gegevens over de prestaties van je website(s) kunt raadplegen.

En in tegenstelling tot veel andere apps is de Google Analytics App beslist geen slap afkooksel van de webvariant op analytics.google.com.

Meer zelfs: de gemiddelde gebruiker zal wellicht liever (en beter) met de Google Analytics App werken dan met de website van Google Analytics.

De Google Analytics App biedt immers 7 belangrijke voordelen.

7 Voordelen van de GOOGLE ANALYTICS APP

Overzicht websites in accountlijst Google Analytics App 1. ANALYSEGEGEVENS VAN AL JE WEBSITES

Met de Google Analytics App kun je altijd en overal de prestaties van al je websites bekijken. Met een paar vingervegen vind je alle informatie die je nodig hebt.

Raak het dropdown-menu (de drie streepjes) linksboven aan en druk op de lichtgrijze balk ‘Accountlijst‘. Zo krijg je meteen een lijst met al je websites.

Van hieruit kun je eenvoudig verder klikken om per website een overzicht met het aantal bezoekers, bezochte pagina’s etc. te bekijken. Eenvoudiger kan haast niet.

2. HANDIGE OVERZICHTEN

Overzicht in Google Analytics App Op analytics.google.com (de website van Google Analytics) vind je ontzettend veel informatie over je websites. Dit is handig voor marketeers maar te complex voor de gemiddelde gebruiker.

Met de Google Analytics App krijg je meteen (en enkel) de belangrijkste analysegegevens van je websites te zien. Geen oerwoud aan data maar net wat je nodig hebt!

Als je in je accountlijst op een website klikt dan krijg je meteen een overzicht met de belangrijkste gegevens te zien. Deze gegevens zijn georganiseerd in witte blokken. Als je op zo’n blok klikt dan krijg je ‘rapporten‘ met meer gedetailleerde gegevens.

3. GEDETAILLEERDE RAPPORTEN

Je kunt via het ‘Overzicht’ van je website dus verschillende rapporten met gedetailleerde analysegegevens bekijken. Je kunt deze rapporten ook via sneltoetsen in het drop-down menu benaderen. Dat is nog sneller en handiger.

Via het drop-down menu van de Google Analytics App krijg je toegang tot de volgende 5 rapporten:

  • Menu met rapporten in Google Analytics App Realtime: actuele of “live” activiteiten op je website. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je wil weten hoeveel en welke bezoekers er nu op je website zijn en wat ze doen.
  • Doelgroep: gegevens over je bezoekers. Hier vind je meer informatie over de taal, locatie en browsers van je bezoekers.
  • Acquisitie: informatie over het verkeer naar je website. Hier zie bezoekers op je website belanden (via welke kanalen, zoekwoorden…).
  • Gedrag: hoe bezoekers zich gedragen op je website (hoeveel pagina’s ze bezoeken, hoelang, waar ze je website verlaten…).
  • Conversies: een overzicht van de prestaties en opbrengsten van doelen die je hebt ingesteld op analytics.google.com. Hier vind je meer informatie over het instellen van ‘Conversies’.

Rapport Acquisitie in Google Analytics App 4. HANDIGE GRAFIEKEN EN LIJSTEN

De Google Analytics App visualiseert alle belangrijke statistieken van je website in overzichtelijke grafieken en lijsten. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in de prestaties van je website.

Als je de grafieken en kaarten aanraakt dan krijgt je bovendien nog meer details en rapportage-opties te zien. Als je de grafieken niet aanraakt dan krijg je enkel overzichtsdata te zien. Lekker handig!

5. WIJZIG MAKKELIJK DE ANALYSEPERIODE

Met de Google Analytics App kun je met 1 klik op je scherm de periode instellen waarvoor je data wil bekijken. Wil je de gegevens van vandaag, gisteren, eergisteren, vorige week, vorige maand of eender welke willekeurige periode? Geen probleem!

Raak in eender welk rapport de periode bovenaan het scherm aan om gegevens te zien van ‘Vandaag’, ‘Gisteren’, ‘Afgelopen week’, ‘Afgelopen maand’ of eender welke andere periode.

Tip: Soms moet je de periode even “vernieuwen” om actuele data op je scherm te krijgen. Dit doe je door met de pijltjes even naar links en terug naar rechts te klikken.

Extra tip: Je kunt de prestaties van je website eenvoudig vergelijken met een vergelijkbare periode uit het verleden. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal bezoekers van deze week met het aantal bezoekers van vorige week vergelijken. Altijd handig om schommelingen in de resultaten te onderzoeken en te verklaren.

6. SEGMENTEER JE GEGEVENS MET ENKELE VINGERDRUKKEN

Je kan je analysegegevens met de app ook erg makkelijk segmenteren in handige segmenten zoals ‘nieuwe bezoekers’, ‘betaald zoekverkeer’, enz.

Zo kun je met enkele drukken op de knop alle gegevens en rapporten voor één specifiek segment (bijvoorbeeld ‘nieuwe bezoekers’) bekijken.

Raak het segmentpictogram (cirkeltje) rechtsboven aan om een standaardsegment te activeren. Actieve segmenten worden op elke kaart tussen haakjes weergegeven en blijven actief tot je ze weer verwijdert.

7. KRIJG ALLE VOORDELEN VAN MOBIEL

De Google Analytics App werkt zeer intuïtief. Met elke klik krijg je meer gedetailleerde informatie te zien. Klik je niet door dan word je ook niet afgeleid (zoals bij de webvariant van Google Analytics wel het geval is).

De Google Analytics App is ook zeer snel en (ook niet onbelangrijk) volledig gratis. Je krijgt dus onvoorstelbaar veel waarde voor geen geld.

Heb je een website of een blog? Download de Google Analytics App dan vandaag nog:

Wil je inzicht in de prestaties van je website?

Wil je het succes van je bedrijf opvolgen met Google Analytics? Of vind je het allemaal nog ingewikkeld? Neem hier contact met ons op. We helpen je graag verder!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)