LinkedIn Pages: ontdek LinkedIns vernieuwde bedrijfspagina’s

Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Wil je als bedrijf succesvol zijn op LinkedIn? Dan is een LinkedIn bedrijfspagina een must.

Een LinkedIn bedrijfspagina is cruciaal om je vindbaarheid, zichtbaarheid en bereik te vergroten en een band op te bouwen met je netwerk, community, partners en medewerkers.

Op 13 november lanceerde LinkedIn ‘LinkedIn Pages’, de nieuwe generatie LinkedIn bedrijfspagina’s met nieuwe tools om bedrijven (en hun klanten) te helpen.

Hieronder lees je wat deze update precies inhoudt en welke nieuwe tools je kunt inzetten om het succes van je bedrijf op LinkedIn te vergroten!

By the way: Alle opties zijn vanaf nu beschikbaar in de VS en worden geleidelijk aan geïntroduceerd in de rest van de wereld.

LinkedIn Pages: 3 bouwstenen

Volgens LinkedIn zijn de nieuwe LinkedIn Pages ontworpen om organisaties met hun medewerkers te verbinden, hun business te doen groeien en blijvende connecties uit te bouwen. Om dit te bereiken, zijn de nieuwe LinkedIn Pages opgebouwd rond 3 centrale bouwstenen of acties:

1. Neem deel aan relevante conversaties

Meer mogelijkheden voor admins op mobiel

LinkedIn Pages - Nieuwe tools voor beheerders - Lincelot

Als beheerder of admin post je relevante content op LinkedIn, volg je reacties op, enz. Kortom: houd je de LinkedIn-pagina van je bedrijf levend en bruisend.

Dankzij de nieuwe update krijg je als admin nu ook de nodige tools om op mobiel de dagelijkse interactie met je community te onderhouden.

Zo kan je vanaf nu updates posten en reacties opvolgen via de mobile app van LinkedIn voor iOS en Android. (Misschien moeten we hier ook maar even bij vermelden dat het een beetje schandalig is dat dit voorheen nog niet kon.) Handig, dat wel!

Koppel hashtags aan je pagina’s

LinkedIn wil ook sterker inzetten op hashtags. Admins kunnen daarom vanaf nu bedrijfspagina’s ook linken aan tot 3 relevante hashtags.

Op die manier kunnen ze relevante conversaties op LinkedIn over hun merk, sector of industrie opvolgen en er ook actief aan deelnemen.

Na native video, nu ook andere native media

Het heeft even geduurd voor beheerders – naast afbeeldingen en tekst – native video’s konden posten op LinkedIn. Gelukkig is dit nu al wel enkele maanden mogelijk.

Met de nieuwe update kunnen bedrijven nu ook andere contenttypes op LinkedIn zelf delen, waaronder PowerPoint-presentaties, Word-documenten en PDFs.

2. Ken en vergroot je doelpubliek

Verbeter je content marketing met contentsuggesties

Eén van de grootste uitdagingen als beheerder of content marketeer is weten welke content wérkt, welke content een meerwaarde biedt voor jouw doelgroepen en community.

Hoe interessanter je doelpubliek je content vindt, hoe meer ze deze zullen lezen, liken en delen en hoe groter je bereik zal zijn. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook…

Daarom komt LinkedIn op de proppen met “Contentsuggesties”, een nieuwe feature die toont welke topics en content “trending zijn” bij jouw doelgroepen.

Je kunt je doelgroep filteren op LinkedIn-leden, paginavolgers, werknemers, bedrijfstak, functie, locatie, senioriteitsniveau en onderwerp om te bekijken welke content het goed doet. Handig!

LinkedIn pages - ontdek de nieuwe LinkedIn bedrijfspagina's - contentsuggesties - Lincelot

 

Betere paginastatistieken

Dankzij contentsuggesties kun je content maken op maat van je doelpubliek, maar hoe weet je of je content goed scoort bij je doelpubliek? Dankzij LinkedIn paginastatistieken!

De nieuwe LinkedIn Pages geven beheerders nu sterkere visuele statistieken dan voorheen zodat je je succes op LinkedIn beter kunt meten.

LinkedIn pages - betere paginastatistieken - Lincelot

Zo kun je je dashboard nu bijvoorbeeld instellen voor een heel specifieke periode om je prestaties op langere termijn te analyseren en je strategie indien nodig aan te passen.

Alle beheerders krijgen ook een maandelijkse overzichtsmail met demografische gegevens over bezoekers en meer info over de data die hen het meest aanspreken.

Zet in op talent branding met carrièrepagina’s

Jep, carrièrepagina’s bestonden al, maar de nieuwe LinkedIn Pages bieden bedrijven meer opties om een band op te bouwen met kandidaten en hen te engageren.

Zo bieden de “Life tab” en “Jobs tab” een aangepaste, meer gepersonaliseerde kijk op je organisatie, je organisatiecultuur en de jobmogelijkheden die je aanbiedt.

LinkedIn pages - career pages jobs life tabs - Lincelot

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden voor carrièrepagina’s.

3. Engageer je netwerk

Geef je medewerkers een stem

Je medewerkers en collega’s kunnen hét verschil maken voor het succes van je content marketing en bedrijfspagina op LinkedIn.

De nieuwe LinkedIn Pages bieden daarom mogelijkheden om je medewerkers sterker aan bod te laten komen, ze meer te betrekken en een sterkere connectie met je netwerk op te bouwen.

LinkedIn introduceert een suite met tools waarmee je je collega’s meer kunt engageren. Hoe? Je krijgt de mogelijkheid om publieke LinkedIn posts van je medewerkers over je bedrijf te ontdekken en te delen op de bedrijfspagina zelf.

LinkedIn pages - meer opties voor engagement - Lincelot

Zet je netwerk in de kijker

Verder introduceert LinkedIn de mogelijkheid om te reageren op alle openbare posts die je LinkedIn page vermelden en deze ook zelf te delen. Denk bijvoorbeeld aan testimonials en productreviews.

Als admin krijg je voortaan ook steeds een melding als je bedrijf getagd wordt. Op die manier kun je gesprekken over je bedrijf, je mensen, je producten en je diensten nu ook extra in de kijker zetten. Zo kun je dus meer content delen, je bereik vergroten en je bedrijf een gezicht geven.

Bonus: meer mogelijkheden voor externe tools

Zogenaamde “3rd party tools” of tools van 3de partijen helpen admins om hun social media snel en efficiënt te beheren.

LinkedIn heeft aanpassingen gemaakt aan hun partner API’s. Wat dit betekent? Dat apps van 3de partijen – zoals HootSuite bijvoorbeeld – nu ook meer mogelijkheden kunnen aanbieden voor beheerders, bijvoorbeeld notificaties.

Meer weten over social media marketing?

Wil je meer weten over social media marketing? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Deze publicatie werd geschreven door:

Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.
Picture of Laurens Mertens
Laurens Mertens
Laurens Mertens is Senior Content Marketeer bij Lincelot. Na een eerste 'tour of duty' tussen 2015 en 2020 en een 'we were on a break' van 3 jaar, is hij nu aan zijn tweede termijn bij Lincelot bezig. Laurens is copywriter pur sang, SEO-specialist de luxe en (marketing) geek by nature. Fun fact: Laurens typt zo snel dat hij een USB-ventilator nodig heeft om zijn vingers af te koelen.

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Lincelot - Team - Sam Geentjens - Junior Webdesigner

Hallo!

Heb je vragen over dit artikel, of wil je advies of hulp met je marketing of website?

Laurens Mertens - Senior Content Marketeer Lincelot

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Privacy(Vereist)