Heineken: Virale Marketing en Crowdsourced Rekrutering

Flesje heineken op tafel uit de video van virale marketing
Inhoudsopgave
Heb je vragen over je marketing of website?

Dus je bent een wereldmerk. Van bier nog wel. En een icoon op het gebied van marketing. Dan krijg je zelfs voor een stageplaats heel wat sollicitanten over de vloer. 1734 om precies te zijn. Maar daar weten ze bij Heineken wel raad mee. Te gekke sollicitatieprocedure of briljante virale marketing?

Virale marketing en crowdsourced rekrutering

In dit filmpje (dat wellicht de volgende virale marketingvideo van Heineken zal worden) zie je hoe ze bij Heineken de beste kandidaat gekozen hebben. Geen standaard vragen, geen standaard antwoorden. Gewoon… anders.

Hoe zou jij reageren als je als sollicitant aan de hand wordt meegenomen naar je interview? Of als je interviewer flauwvalt tijdens je sollicitatiegesprek. Of hoe zou jij reageren als je plots gevraagd wordt om te helpen tijdens een noodsituatie?

De sollicitanten bij Heineken wisten wellicht niet wat ze meemaakten, maar deze rekruteringscampagne (en marketing campagne, want dat doen ze toch weer goed) heeft wel een winnaar opgeleverd. En die heeft dat op een originele manier te horen gekregen!

Gefeliciteerd Heineken. Great Marketing. Again!

Marketingplan op maat van je bedrijf?

Wil je een strategisch marketingplan vol waardevolle informatie, praktisch advies en actiepunten voor je bedrijf? Contacteer ons dan nu voor een marketingplan op maat van je bedrijf!

Deze publicatie werd geschreven door: